Ochutnejte Česko s CzechSpecials!

Nápaditá jídla vaříme už od dob králů.
Hostiny našich králů byly pestré a originální. Stejně jako naše současná kuchyně. Přijeďte to zažít.

Láska skutečně prochází žaludkem! Určitě i vy máte některá místa navždy spojená s konkrétními chutěmi a vůněmi. Ochutnejte české, moravské a slezské gastronomické speciality a procestujte s námi místa, která nějak souvisí s jídlem či vařením. Vydejte se na ochutnávky dávných specialit do skanzenů, do hradních a zámeckých kuchyní anebo na městské slavnosti, kde se všechno točí kolem regionálních plodin.

Kde se dobře najíst při cestování po Česku?

Letní chutě

Milujete svěží letní chutě české kuchyně? Sladké ovocné dezerty a bublaniny plné třešní, maliny, borůvky a ostružiny, lehké sorbety a koktejly, anebo hit léta v podobě jahod se šlehačkou? Anebo čerstvé, právě ulovené ryby, orosená sklenka vína vypitá pod pergolou, a k tomu dlouhé, sluncem prozářené líné letní dny? Užijte si s námi krásné české léto!

Vánoce skvěle voní i chutnají

Portál Kudy z nudy nabízí skvělé menu pro každé roční období! Na podzim vám naservírujeme tradiční výlovy rybníků, jablečné slavnosti a pečené husy, zalévané Svatomartinským vínem, pak už přijdou na řadu Vánoční trhy provoněné svařeným vínem a punčem. Pokud se vám už nyní sbíhají sliny, stačí sledovat náš kalendář akcí.
Pečené husy, sladkovodní ryby, moravská vína, zabijačkové pochoutky… Česká tradiční kuchyně možná nepatří právě k dietním, kombinací chutí a vůní ale vše vynahrazuje. Poznejte speciality v originálním podání. Vydejte se na toulky za českou kuchyní tipy z Kudy z nudy.

Certifikované restaurace Czech Specials

Máte rádi typické české speciality a tradiční regionální jídla? Zajímavé restaurace, které dobře vaří českou kuchyni v tradiční i moderní formě pro vás již od roku 2008 vyhledávají naši odborníci. Těm nejlepším restauracím, které splní stanovená kritéria, pak udělují certifikát Czech Specials. Logo projektu Czech Specials na dveřích restaurace je pro vás zárukou, že na jídelním lístku najdete vždy nejméně jednu polévku a dvě hlavní jídla z toho nejlepšího, co česká kuchyně nabízí. Po celé naší republice a všude ve vysoké kvalitě.