Úvod > Aktuality > Luxusní zážitek pro gurmány: Šest restaurací, kde ochutnáte skvělé maso

Luxusní zážitek pro gurmány: Šest restaurací, kde ochutnáte skvělé maso

Vydáno 11. ledna 2020 Gurmánská turistika
Milujete maso ve všech úpravách, chutích a podobách? Nechte se pozvat do několika restaurací, kde na vaše oči, nosy i jazyky čeká nefalšovaný festival zážitků: ochutnejte brazilské speciality, pochoutky z dokonale vyzrálého bizoního masa, hovězí z plemene Aberdeen Angus anebo ryby chované v krasových vodách Moravského krasu.

Restaurace Brasileiro a Churrasco rodízio

Jedním ze slibovaných zážitků je posezení v restauraci Brasileiro pár kroků od Staroměstské radnice v Praze. V jídelním lístku objevíte například kuřecí prsa obalená slaninou, filety z hovězí svíčkové, telecí játra či grilovaný ananas, vesměs zařazené jako Churrasco rodízio. Oč jde?

Podobě jako Café Savoy či karlínská Eska i restaurace Brasileiro patří do rodiny restaurací Ambiente. Zatímco churrasco je tradiční způsob přípravy mas různých plemen jihoamerických býků ve speciálním grilu, kde se opékají kusy masa na jehlách, rodízio označuje styl servírování.

Číšníci, zde zvaní passadores de carne, chodí mezi stoly a přímo na talíře odkrajují masa ze špízu. Každý host má na stole kolečko. Otočí-li ho zelenou barvou nahoru, znamená to jasný signál: chci doplnit talíř! V nabídce nechybí ani ryby, mořské plody a pestrý studený bar s předkrmy a saláty. Dle konceptu degustuj, co zmůžeš hosté platí jednotnou cenu na osobu.
 

Bizoní steaky z České Kanady

Jedinečný gurmánský zážitek z chutného a velmi křehkého bizoního masa nabízí Bison Ranch Rožnov v srdci České Kanady. Osada Rožnov, obklopená nádhernými lesy, loukami a pastvinami, leží západně od Českého Rudolce. Manželé Dirk a Eva van de Poel tu před časem koupili starý statek a pustili se do ekologického chovu neobvyklých hospodářských zvířat: bizonů.

Právě tady také můžete neobvyklou pochoutku ochutnat – v restauraci, která je kromě specialit z bizoního masa vyhlášená také svrchně kvašeným pivem Bizon, vyrobeným belgickým pivovarem de 'proef' brouwerij. Specialitou, kterou jinde neochutnáte, je šťavnatý steak na seně. Původ této lahůdky je třeba hledat ve viktoriánských dobách, kdy se na pečená masa na pikniky balila ještě za tepla do bedýnek a obkládala senem. Jeho vůně maso prostoupila tak nádherně, že se seno začalo používat už při pečení.
 

Steaky z Aberdeen Angus

Steaky připravené na přírodním grilu, tataráky, pomalu pečená hovězí žebra nebo burgery ze zvířat z vlastního chovu plemene Aberdeen Angus ochutnáte například v restauracích Angus Steak House Soběsuky poblíž Nepomuku anebo Angus Steak House v Plzni. Hovězí masa tu upravují mnoha způsoby a dle zásady „od čumáku po ocas“ vyrábí i uzeniny a další dobroty. Párky, taliány, salám, paštiky nebo hovězí tlačenku z masa plemene Angus vám vakuově zabalí s sebou jako suvenýr.

Steaky ze zvířat z vlastního chovu plemene Aberdeen Angus, který se volně pase na čistých loukách Vysočiny, ochutnáte také v restauraci Mistrovský dvůr. Součástí statku je i prodejna, další produkty, uzeniny a masné výrobky bez chemie koupíte ve firemní prodejně v galerii Šantovka v Olomouci.
 

Ryby z rybárny u Hotelu Skalní mlýn

Kdo se někdy toulal Moravským krasem, ten zná Hotel Skalní mlýn; v těsné blízkosti se nachází například propast Macocha, Punkevní jeskyně či Kateřinská jeskyně. V hotelové restauraci nabízejí například pstruhy na bylinkách, po mlynářsku nebo s omáčkou z citronového másla. Chovu pstruhů a sivenů se na Skalním mlýně věnují více než deset let, zdejší vyhlášená rybárna je chová přímo v Punkvě. Víte, že chov ryb v krasové vodě je nejen českou, ale i evropskou raritou?

Ryby můžete koupit každý pátek po celý rok od 9:00 do 17:00 hodin v rybárně. Rybárna se nachází 1,5 km před hotelem Skalní mlýn ve směru od Blanska. Ryby z chovu ve Skalním mlýně jsou označovány ochrannou známkou „Moravský kras – regionální produkt".
 

Pštrosí vejce a maso z Doubravic nad Svitavou

pštrosiPštrosí farma v Doubravici na okraji Moravského krasu se zabývá chovem pštrosů afrických, jejich šlechtěním, zpracováním pštrosího masa a pštrosích produktů. Pro návštěvníky pořádá farma prohlídky s odborným komentářem a ochutnávky pštrosích výrobků, samozřejmostí je také možnost nákupu.

V areálu se nachází podniková prodejna, kde lze koupit veškeré výrobky z pštrosího masa, vajec, kůže i peří. Otevřeno je ve všední dny od 8:00 do15:00 hodin. Exkurze s odborným komentářem a ochutnávkou, nebo návštěvy mimo provozní dobu je třeba předem telefonicky objednat.
Brasilská restaurace Brasileiro Praha U Zelené žáby

Brasilská restaurace Brasileiro Praha U Zelené žáby

Originální brazilské churrasco-rodizio rodiny Ambiente v centru Prahy. Dát si zde můžete grilované jihoamerické hovězí maso, dobroty ze salátového baru, caipirinhu či brazilské dezerty. Vše funguje na principu "sněz, co můžeš".

Farma Michael na tvrzi Nedvězí

Farma Michael na tvrzi Nedvězí

Farma Michael je chloubou společnosti Michael Hotels Prague. Jako jediný objekt z této skupiny se nachází mimo Prahu, v malebné krajině nedaleko Slapské přehrady.

Bison Ranch Rožnov v České Kanadě

Bison Ranch Rožnov v České Kanadě

Osada Rožnov, obklopená nádhernými lesy, loukami a pastvinami, leží u Českého Rudolce uprostřed přírodního parku Česká Kanada. V roce 2007 tu manželé Dirk a Eva van de Poel koupili ruinu starého statku a pustili se do ekologického chovu bizonů, na české poměry neobvyklých hospodářských zvířat.

Mitrovský dvůr na Vysočině

Mitrovský dvůr na Vysočině

Mitrovský dvůr na Vysočině je skutečně unikátní místo. Najdete zde prodejnu vyzrálého hovězího masa, steakovou restauraci, westernovou areénu, kde probíhají jezdecké závody i farmářské trhy. Návštěva areálu je možná s koňmi, možnost ustájení u restaurace.

Aberdeen Angus Steak House Plzeň

Aberdeen Angus Steak House Plzeň

Nekuřácká restaurace Angus Steak House v Plzni se specializuje na steaky a jiné speciality z hovězího masa plemene Angus, které je převážně z vlastního ekologického chovu.

Pštrosí farma v Doubravici nad Svitavou

Pštrosí farma v Doubravici nad Svitavou

Pštrosí farma v Doubravici na okraji Moravského krasu se zabývá chovem pštrosů afrických, jejich šlechtěním, zpracováním pštrosího masa a pštrosích produktů. Pro návštěvníky pořádá farma prohlídky s odborným komentářem a ochutnávky pštrosích výrobků, samozřejmostí je také možnost nákupu.

Restaurace hotelu Hilton Prague - moderní nabídka evropského i českého menu

Restaurace hotelu Hilton Prague - moderní nabídka evropského i českého menu

Chlouba hotelu Hilton Prague, stylová restaurace CzecHouse Grill & Rotisserie, nabízí moderní evropskou kuchyni i tradiční české speciality. Mistrovské kousky kuchařů můžete sledovat v otevřené kuchyni. Restaurace je tu pro všechny, co milují výjimečné jídlo.

Angus Steak House Soběsuky - nezapomenutelný gurmánský zážitek

Angus Steak House Soběsuky - nezapomenutelný gurmánský zážitek

Originální restaurace s venkovskou atmosférou, na jejímž místě již v roce 1674 stála panská krčma. V restauraci máte možnost ochutnat steaky připravené z hovězího masa masného plemene Aberdeen Angus z ekologického chovu farmy Šumavský Angus.

Park Hotel Popovičky - ochutnejte flank steak ze tří plemen

Park Hotel Popovičky - ochutnejte flank steak ze tří plemen

Ochutnejte v Park Hotelu Popovičky flank steak ze tří plemen - Hereford z Urugvaje, Dexter z Austrálie nebo Angus z USA. Přijďte, ochutnejte a porovnejte, který je ten nejlepší!

Marriott hotel Praha s restaurací Midtown Grill

Marriott hotel Praha s restaurací Midtown Grill

Pokud si chcete v Praze dopřát pohodlí a luxus, ubytujte se v pětihvězdičkovém hotelu Marriott, který disponuje světlými a prostornými, moderně zařízenými pokoji. Hotelová restaurace Midtown Grill je svou vynikající kuchyní vyhlášená.

Řeznictví a bistro Naše maso

Řeznictví a bistro Naše maso

V řeznictví Naše maso vám nabízí to nejlepší maso, ze kterého vaří v restauracích Ambiente. Vyzrálé hovězí plemene „čestr", šťavnaté maso přeštického vepře a vlastní uzeniny, za jejichž kvalitou si stojí šéfkuchaři restaurací Ambiente.