Býval to barokní palác s nádhernou zahradou, malá oáza v centru Prahy plná života. Pak se ovšem oáza zamkla do trezoru anglo-československé banky, v okolí vyrostly další banky, hotely, kanceláře, obchodní domy.
Pospolitost, pohodový způsob užívání života, vychutnání si skvělého poctivého jídla, dokonalého piva a pohostinnosti. To je najednou novodobý luxus. Proto okřídlený Červený Jelen jako symbol návratu klidného života do centra Prahy. Proto nadčasový interiér od týmu ing. arch. Stanislava Fialy s mnoha kubistickými detaily, které navazují na práci ing. arch. Josefa Gočára. Proto poctivá inovativní jídla od týmu Marka Fichtnera ze surovin, které tak dobře a dlouho znáte. Proto spojení s Plzeňským pivem coby odkaz na ikonickou Českou pivní kulturu. Proto hold síle a moci přírody malbami od Patrika Hábla a hraběti Františku Antonínu Šporkovi, zakladateli loveckého Řádu svatého Huberta a mecenáši Českého umění.
Nespěchejte. Užijte si svůj čas a vychutnejte si každodenní luxus pospolitosti, jídla, piva a pohostinnosti.
Menu
Tak jako se Češi prosazují ve světě, cestují a objevují, nechtěli jsme se ani my zamknout v ryze českém pojetí menu. Velká část jídelního lístku od předkrmů přes polévky a hlavní chody až po dezerty je tak postavena na inovativně zpracovaných základních ingrediencích a kombinacích, které v tuzemsku dobře známe, ale na jazyku překvapí. Druhým pilířem menu je
kvalitní maso a jeho úprava na unikátním, ručně sestaveném grilu od americké firmy Grillworks z amerického Michiganu, který je odbornou gastronomickou veřejností považován za nejlepší gril současnosti.
Dezerty jsou dílem
cukrářky Kláry Řezníčkové. Menu je sestaveno
Markem Fichtnerem, špičkovým českým šéfkuchařem, ve spolupráci s
Patrikem Jarošem, špičkovým německým kuchařem a členem akademie Paula Bocuse.
Interiér
Červený Jelen je rozprostřen do tří pater unikátně propojených kubistickou „dírou“, která zajišťuje, že z každého místa je host zapojen do dění a současně není ochuzen o denní světlo. Obě restaurační kuchyně jsou otevřené, a návštěvník restaurace tak může být ve stálém kontaktu s kuchaři – a kuchaři s ním. Kromě pohledu na unikátní grill Grillworks může host obdivovat i nejvyšší pivní věž na světě, jež prostupuje všechny tři patra restaurace.
Objevte Červený Jelen, největší restauraci v Praze, která je oázou s luxusním interiérem, špičkovou gastronomií a jedinečným designem.
Červený Jelen býval barokním palácem s nádhernou zahradou, který se později stal sídlem anglo-československé banky.
Červený Jelen jako symbol návratu klidného života a pohostinnosti do centra Prahy.
Interiér navrhl ing. arch. Stanislav Fiala s kubistickými detaily, které navazují na práci ing. arch. Josefa Gočára.
Červený Jelen nabízí inovativní jídla od šéfkuchaře Marka Fichtnera, připravovaná z tradičních surovin.
Restaurace obsahuje unikátní grill od firmy Grillworks a nejvyšší pivní věž na světě, která prostupuje třemi patry.
V restauraci lze obdivovat malby Patrika Hábla a poctu Františku Antonínu Šporkovi.
Červený Jelen využívá moderní způsoby úpravy masa a nabízí netradiční kombinace chutí v jídlech.
Ano, interiér je unikátně propojený kubistickou dírou zajišťující propojení prostorů a dostatek denního světla.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.