Úvod > Co chcete dělat? > Hospoda U Kalendů v pražském Podskalí
Gurmánská turistika

Hospoda U Kalendů v pražském Podskalí

Hospoda U Kalendů v pražském Podskalí vznikla na začátku minulého století. Od roku 2022 je součástí rodiny Ambiente, která se snaží na pestrou tradici tohoto lokálně významného místa navázat. Přijďte ochutnat poctivá pražská jídla a pečlivě ošetřené plzeňské pivo!
Hospoda U Kalendů stojí na místě zaniklé plavecké osady Podskalí od začátku minulého století. Život tu byl spjatý s řekou. Připlouvalo po ní dřevo a prodávaly se tu smažené grundle – prý nejvyhlášenější v Praze. Přijďte ochutnat ty naše.

Dnes tu servírujeme jídla bez pozlátka a čepujeme pečlivě ošetřené pivo. Zvířata zpracováváme celá, od čumáčku po ocas. Na jídelním lístku najdete například kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi, pepřenky z kapra, kroupové jelítko, hovězí tatarák, vepřový jazyk, pečená žebra, hovězí na smetaně, bramborové šišky a řadu salších lahůdek.

Mimo poctivé hospody se U Kalendů nachází i pekárna. Zastavte se pro křupavý bochník a sladké pečivo, nebo vyzkoušejte smažený kvásek v restauraci.