Pivotéka Pivní Mozaika
Pivotéka Pivní Mozaika v Praze 8 nabízí
více než 400 druhů piva z celého světa. Nabízenou službou je
degustace piva pro skupinky. Stačí se objednat na vámi zvolený termín a už se můžete těšit na jedinečnou cestu pivním světem spolu s odborným výkladem.
Police jsou lemovány
velkým výběrem českých, ale i zahraničních piv. Najdete tu piva z Keni, Indie, Etiopie, Japonska, Turecka, Venezuely, Jižní Koreje, Číny, Karibiku, Mexika, USA, ale samozřejmě také téměř ze všech evropských států.
Vaření piva na Jihočeské univerzitě
Jihočeská univerzita nabízí široké veřejnosti
kurzy vaření piva. Zájemci se při nich dozvědí o postupech při výrobě i to, jaké suroviny jsou pro nápoj vhodné. Kurzy se uskuteční v minipivovaru zemědělské fakulty.
Lze je po dohodě zaměřit nejenom na samotné
praktické vaření piva, ale můžete se vrhnout i na
teoretickou přípravu na vaření, čistění a desinfekci provozu, úvod do problematiky pivních druhů, také aktuální informace ohledně
legislativy k minipivovarům a domácímu vaření.
Pivovarský dům nabízí třeba kopřivové nebo banánové pivo
Pivovarský dům v pražské Ječné ulici je situován v přízemí domu, který nese stejný název a má
dlouholetou pivovarskou tradici – v roce 1937 byl vybudován jako sídlo Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského, který zde sídlí dodnes. Kromě světlého a tmavého klasického českého ležáku zde ochutnáte také piva, která jinde nenajdete.
Je to na příklad
pivo kávové, višňové, kopřivové, banánové nebo minimálně 1 speciál měsíce dle momentální nabídky. Zvláštní specialita je "
pivní sekt", zvaný
Šamp a
pivní aperitiv Black Hill.
Škola čepování Pilsner Urquell
V
plzeňském pivovaru Pilsner Urquell můžete prožít zážitkový program, během kterého poodhalíte
tajemství správně načepovaného piva. Po absolvování zdejší školy čepování vám už nebudou výrazy "
čochtan" a "
mlíko" cizí. Škola čepování se odehrává v jednom z reprezentačních salonků v Konferenčním a společenském
centru Secese.
V pivovaru navštívíte také
autentická místa, kde se Pilsner Urquell vyrábí od roku 1842. Ochutnáte
nefiltrovaný Pilsner Urquell načepovaný z dubových ležáckých sudů v historických sklepech, který vyrábíme tradiční metodou
jako za dob prvního sládka Josefa Grolla. V prostorách Konferenčního centra Secese se sami postavíte za výčep a pod vedením pivovarského odborníka se naučíte správně čepovat pivo.
Královské město Žatec – město, kde je pivo doma
Poznejte královské město
Žatec, jehož chmelařské stavby jsou kandidátem na seznam UNESCO. Můžete zde navštívit zábavní areál
Chrám chmele a piva (kde mimo jiné uvidíte chmelařský orloj) či
Chmelařské muzeum s malou chmelnicí.
I
v listopadu je zde otevřeno od čtvrtka do neděle od 12:00 do 16:00 hodin. Raritou je také vyhlídková věž nesoucí název
Chmelový maják s vnitřním výtahem a unikátní 3D projekcí, jenž
simuluje let balónem nad
Žatcem.
Pivotel MMX v Letech u Dobřichovic
Je libo
pivo a současná architektura zároveň? Tuto zvláštní kombinaci objevíte nedaleko za Prahou v obci Lety, kde se tyto dva silné elementy spojily v jeden projekt a moc jim to spolu sluší. V moderním
Pivotelu značky MMX si vychutnáte vynikající
zde vyráběné nepasterizované pivo v moderním designovém prostředí.
V Pivotelu si všechna piva vaří sami. Celkem tu vyrábějí deset druhů chmelového moku. Pivní portfolio letského hotelu obsahuje
bavorské pšeničné weizenbier, ležák single hop, dále
amber ale, polotmavý alt,
anglický brown ale, american pale ale, irská piva red ale a
stout a spodně kvašený
tmavý ležák.
Cesta pivovarského tovaryše v Plzni
Cesta pivovarského tovaryše je
zážitkový program plný zábavy, poznání a výborného plzeňského piva. V magickém prostředí historických pivovarských sklepů se vrátíte na začátek 20. století a zapojíte se do týmové hry.
Na vlastní kůži si vyzkoušíte
tradiční pivovarská řemesla a proměníte v ledaře, bednáře, sladovníky, výčepní nebo sklepmistry. Program je zaručenou zábavou pro
menší i větší skupiny přátel, kolegů z práce anebo rodinných příslušníků (od 18 let).