Úvod > Aktuality

Aktuality Karlovarský kraj

Kam se vydat za skvělým hudebním zážitkem? Divadlo a hudba patří k našemu životu již od dob starověkého Řecka a Říma. Ne nadarmo se divadlu říká prkna, která znamenají svět. Herci ztvárňují různorodé role, které diváka umí vtáhnout do děje a přenést ho třeba do světa fantasie a snů. V naší bohaté nabídce najdete mnoho zajímavých divadelních představení, hudebních koncertů a festivalů všech žánrů. Divadlo a hudba jsou tu pro každého. Vyberou si milovníci klasiky, jazzu, folku, opery, baletu, muzikálu, ale i ti, kteří preferují moderní hudbu nebo zahraniční umělce.
Zajímá vás aktuální dění v regionu Karlovarský kraj? Na portálu Kudyznudy.cz najdete tisíce novinek a tipů kam zrovna vyrazit. Prohlédněte si, co se právě odehrává ve světe kultury, památek, zážitků a turistiky. Stačí si jen vybrat z nepřeberného množství aktualit.

V Karlových Varech začala nová koncertní sezóna

Nejen léčebné prameny a mezinárodní filmový festival proslavily největší západočeské lázně. Pojmem je Karlovarský symfonický orchestr. Ten právě vstoupil do nové koncertní sezóny 2023/24 a posluchačům přinese nezapomenutelné hudební zážitky. Těšit se mohou například na Mou vlast, závěrečný koncert Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka, koncert v rámci Jazzfestu Karlovy Vary anebo vánoční koncerty.
Karlovarský kraj | Kultura

Mariánské lázně hostí již 64. ročník Chopinova festivalu

Od 12. do 19. srpna 2023 probíhá v Mariánských Lázních již 64. ročník mezinárodního hudebního svátku, Chopinova festivalu, který se svou tradicí řadí mezi deset nejstarších hudebních evropských festivalů. Festival pořádá Společnost Fryderyka Chopina v České republice a pro letošní rok vyhlásila jako hlavní téma "Chopin a jeho přátelé". Kromě hudby si návštěvníci festivalu mohou prohlédnout i dva zajímavé klavíry.
Karlovarský kraj | Kultura

Filmový festival v Karlových Varech je tady!

Každoročně se na začátku léta koná nejslavnější český filmový festival v Karlových Varech. Letošní 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary odstartuje 30. června 2023 a přehlídka filmů bude pokračovat dalších devět dnů, tedy do 8. července. Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary určenou pro výrazné osobnosti české kinematografie získá letos Daniela Kolářová.
Karlovarský kraj | Kultura

V Karlových Varech si užijete Kulturní léto!

Pódium u Thermalu, Dvořákovy sady, Rolava, Tržní kolonáda, autokino na letišti – tam všude a i na jiných místech se i letos v létě budete bavit. Stejně jako v loňském roce ožívají Karlovy Vary přes léto kulturou, zábavou a dobrým jídlem i pitím. Karlovarské kulturní léto trvá od 25. června do 18. září a těšit se můžete například na Marka Ztraceného, Hanku Zagorovou, Hradišťan, Bena Cristovao, Ewu Farnou, Janka Ledeckého, pořad Na Stojáka nebo komedii s Kateřinou Hrachovcovou a Vandou Hybnerovou.
Karlovarský kraj | Kultura

Karlovy Vary zvou na festival světel

Jedinečná koncepce festivalu kombinující nejzajímavější současné technologie s neopakovatelnou architekturou lázeňského města, to je festival světla Vary°Září 2020. Letos se bude konat od 11. do 12. září a zkombinuje nejzajímavější technologie dneška s neopakovatelnou architekturou Karlových Varů. Letošní již 5. ročník akce má podtitul "zpátky do budoucnosti".
Karlovarský kraj | Kultura

Marienbad Film Festival nabídne divákům experiment i filmovou klasiku

Marienbad Film Festival, který se letos koná v termínu 27. až 30. srpna 2020. Nabídne experimentální snímky z celého světa, intermediální a audiovizuální performance, dokumenty, poslech podcastů a dostane se i na divadlo. Festival zahájí snímek s Audrey Hepburn v hlavní roli, kterým bude nezapomenutelná komedie Jak ukrást Venuširežiséra Williama Wylera.
Karlovarský kraj | Kultura

V Karlových Varech začne Mezinárodní pěvecká soutěž Antonína Dvořáka

Před více než 50 lety vznikla v Karlových Varech Mezinárodní pěvecká soutěž Antonína Dvořáka. Soutěž, původně určena studentům uměleckých škol, se během let stala uznávanou mezinárodní událostí. Počet účastníků se každoročně pohybuje mezi 80 až 110 pěvci téměř z celého světa. Letošní ročník probíhá od 8. do 15. listopadu 2019.
Karlovarský kraj | Kultura

Festival Tourfilm spolu se Slovenskem oslaví lásku k cestování

Víte, že festival Tourfilm je nejstarším mezinárodním filmovým festivalem s cestovatelskou tematikou na světě? Koná se už od roku 1967 a jeho posláním je uvést a ocenit dokumentární a propagační filmy a spoty, které svou obsahovou náplní a uměleckou úrovní přispívají k rozvoji domácího i zahraničního cestovního ruchu. 51. ročník festivalu Tourfilm, jehož hlavní partnerskou zemí je Slovensko, se bude konat v termínu 5. -6. října 2018 v Karlových Varech, letos opět v Grandhotelu Ambassador. Kromě soutěžní přehlídky filmů slibuje i bohatý doprovodný program pro všechny věkové skupiny.
Karlovarský kraj | Kultura

Mariánské Lázně přivítají historicky první Mistrovství Evropy mysliveckých trubačů

V Mariánských Lázních proběhne ve dnech 30. 9. – 1. 10. 2016 historicky první Mistrovství Evropy mysliveckých trubačů, symbolicky právě v místě vzniku myšlenky evropské spolupráce trubačů. Posluchači budou moci porovnávat způsob hry a přednes v podání souborů ze Slovenska, Slovinska, Německa, Rakouska, Polska a z Česka. Komu se podaří nejvíce zaujmout mezinárodní porotu, se nedá ani odhadnout, protože všechny státy vyslaly do soutěže velmi kvalitní soubory.
Karlovarský kraj | Kultura

Pomozte oživit Prameny!

Řada kulturních akcí v místech, která kdysi žila a dnes jen leží zapomenutá uprostřed nádherné přírody Slavkovského lesa, to je festival Oživme prameny! Za pomoci kultury v Pramenech ožívají zaniklá a zajímavá místa. Nachystán je souběžně bohatý a rozmanitý program pro veřejnost – koncerty, performance, autorská čtení, taneční vystoupení, přednášky, vernisáže, výstavy a diskuze. Nenechte si, o nadcházejícím víkendu 20. a 21. srpna, ujít závěr festivalu s mnoha zajímavými akcemi!
Karlovarský kraj | Kultura

Užijte si filmové léto a vydejte se na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Česká republika ožije v létě filmem! Největší setkání filmových odborníků i nadšenců v Česku se uskuteční od 3. do 11. července v prostředí krásných západočeských lázní! Letošní jubilejní 50. ročník karlovarského festivalu slavnostně zahájí snímek Time Out of Mind s Richardem Gerem v hlavní roli. Uvedení filmu herec doprovodí spolu s režisérem Orenem Movermanem a herečkou Jenou Malone.
Karlovarský kraj | Kultura