Úvod > Co chcete dělat? > Kultura

Kultura Praha

S portálem Kudy z nudy budete mít vždy dokonalý přehled, co se kde a kdy děje. Nabízíme vám tipy na filmová a divadelní představení, koncerty a festivaly, doporučíme i skvělé galerie, zajímavá muzea a expozice tradičních řemesel. Inspirujte se a vydejte se na výlet za kulturou!

Muzeum fantastických iluzí

Nejzábavnější muzeum v Praze a jeho fascinující svět neskutečných optických klamů a iluzí. Perfektní zábava pro všechny bez rozdílu věku. Více jak 150 interaktivních zábavných exponátů.
Praha 1, Praha

Muzeum Smyslů Praha

Muzeum Smyslů je jak zábavné, tak vzdělávací místo pro příjemně strávený čas s rodinou. Přijďte se přesvědčit na vlastní oči!
Praha 1, Praha

Království železnic v Praze na Smíchově – největší modelová železnice v ČR

Přijďte se podívat na úžasný malý svět Království železnic! Uvidíte stovky metrů kolejí, desítky modelů vlaků, modely aut, které si dávají přednost na křižovatkách, modely významných staveb a míst České republiky a zažijete unikátní atmosféru střídání dne a noci. Součástí je i obří Model Prahy.
Praha 5, Praha

Dětské muzeum – expozice Národního muzea v Nové budově

Přijďte s dětmi do expozice nazvané Dětské muzeum, která vybízí k poznávání, imaginaci a kreativitě! Rozsáhlá expozice nabízí nové pohledy na přírodu, lidi a jejich výtvory prostřednictvím interaktivní exponátů a herních prvků.
Praha 1, Praha

Galaxie barev – robotická show a více než 12 světelných exponátů

V pražském obchodním centru Westfield Chodov vznikla Galaxie barev. Zábavní zóna, která svým vzhledem připomíná nekonečný vesmír plný světelných efektů, návštěvníkům nabídne největší robotickou show svého druhu na světě nebo zóny s interaktivním uměním, které si mohou vyzkoušet.
Praha 4, Praha

Musoleum Davida Černého

Na pražském Smíchově, v budově bývalého Lihovaru vzniklo muzeum Davida Černého. Na pěti patrech a 1200 metrů čtverečních najdou návštěvníci od dubna 2023 průřez celou jeho tvorbou.
Praha 5, Praha

Národní muzeum – Historická budova Národního muzea

Jedna z nejvýznamnějších pražských budov byla prohlášená už v roce 1962 za národní kulturní památku. Čechy milovaná a cizinci obdivovaná, osudově spjatá s novodobými českými dějinami, časem neoddělitelně splynula s představou o Národním muzeu jako instituci.
Praha 1, Praha

Muzeum Karla Zemana v Praze – filmové zázraky na počkání

Muzeum Karla Zemana představuje celoživotní dílo světově uznávaného filmového tvůrce a rovněž filmové triky, kterými proslavil českou kinematografii 20. století. Seznámíte se zde s původními Zemanovými nákresy filmových scén, fotodokumentací z realizace filmů a jeho filmovými postupy.
Praha 1, Praha

ČNB – expozice České národní banky Lidé a peníze a Za měnou v Praze

Expozici Lidé a peníze připravila Česká národní banka pro veřejnost v krásných prostorách bývalého trezoru ve své budově v centru Prahy. Expozice prezentuje ucelený vývoj měny a financí v ČR, včetně vývoje České národní banky od jejího založení.
Praha 1, Praha

Národní zemědělské muzeum – obory zemědělství ve všech podobách v Praze

Hlavní budova Národního zemědělského muzea na Letné nabízí unikátní pohled na zemědělství a fenomény s ním spojené. Zabývá se lesnictvím, rybářstvím, gastronomií, myslivostí, zemědělskou technikou a dalšími obory. Na střeše je vyhlídková terasa a příjemný trávník na posezení.
Praha 7, Praha

Svatojakubská stezka v České republice – přehled všech tras

V českých krajích České republiky vede několik tras Svatojakubských cest, které navazují na trasy Svatojakubských cest v Německu a Rakousku. Trasy vedou přes Prahu, Plzeň, Klatovy, Český Krumlov, Brno, Mikulov, Olomouc a Velehrad.
Praha 4, Praha

Galerie ČT – tematické výstavy České televize

Galerie ČT nabízí na Kavčích horách v budově Rohlík tematické výstavy pro děti i dospělé související s vysíláním České televize. Otevřeno je zde denně, mimo státní svátky.
Praha 4, Praha

City Nature Challenge 2024

V pátek 26. dubna 2024 startuje už 7. ročník mezinárodní přírodovědecké výzvy City Nature Challenge. Cílem projektu je ukázat, že i příroda ve městech může být unikátní a bohatá, a je potřeba ji chránit.
Praha 1, Praha

Český hrdina

Premiéra pohybové satiry Český hrdina divadelního souboru Farma v jeskyni, která se zaměřuje na současné a palčivé téma dezinformací a politického marketingu. Pohyb, slovo, živá hudba, dynamika, energie, nadsázka. To všechno v sále DOX+.
Praha 7, Praha

Světozor Dvacet

V dubnu kino Světozor oslaví 20 let novodobé historie provozu třídenní přehlídkou filmů, které jsou v české distribuci opomíjené, ale o to víc je stojí za to vidět. Kromě filmového programu rozzáří schodiště u pokladny nová světelná instalace. Oslavy proběhnou od 26. do 28. dubna.
Praha 1, Praha

Noční prohlídka v Mořském světě

Mořský svět je ideální místo pro prožití rodinného výletu. A to nejen ve dne, ale také večer! Každý poslední pátek v měsíci se zde koná noční prohlídka!
Praha 7, Praha

Lada – balada o prostituci a drogách

Drogy jí zpustily bipolární poruchu. Patnáctkrát byla v Bohnicích. Pravidelně navštěvuje psychiatra, bere léky, má sociální byt a opatrovníka.
Praha 1, Praha

Karlův průvodce mladého gaye po Praze

O tom, jaké to bylo vyrůstat v devadesátkové Praze, experimentovat se svou sexualitou, drogami a objevovat svou odlišnou orientaci. A jak se pak party rozjede, když dojde na coming out...
Praha 1, Praha

Procházka s Karimem na téma Pražské podsvětí z první ruky

Karim se dostal na ulici již v 16 letech. Chtěl volnost, svobodu a umět se o sebe postarat sám.
Praha 1, Praha

Nejlokomotivovatější lokomotiva – Pohádka o mašinkách

Nejlokomotivovatější lokomotiva“ pro děti od 3 do 11 let. Jde o unikátní zpracování Pohádek o mašinkách se sedmi vlakovými soupravami a marionetami. Hrajeme ji v prostorách ČVUT v Praze 6 – Dejvicích.
Praha 6, Praha