Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Tradiční řemesla
Národní zemědělské muzeum – obory zemědělství ve všech podobách v Praze

Tradiční řemesla Praha

Láká vás návštěva míst, kde odhalíte tajemství a půvab starých řemesel? Zavzpomínat na staré časy nemusíte jen v muzeích řemesel, v technických expozicích a ve starých mlýnech či hamrech, řemeslníky pravidelně potkáte také na jarmarcích, historických slavnostech a ve skanzenech.

Národní muzeum – Historická budova Národního muzea

Jedna z nejvýznamnějších pražských budov byla prohlášená už v roce 1962 za národní kulturní památku. Čechy milovaná a cizinci obdivovaná, osudově spjatá s novodobými českými dějinami, časem neoddělitelně splynula s představou o Národním muzeu jako instituci.
Praha 1, Praha

Národní zemědělské muzeum – obory zemědělství ve všech podobách v Praze

Hlavní budova Národního zemědělského muzea na Letné nabízí unikátní pohled na zemědělství a fenomény s ním spojené. Zabývá se lesnictvím, rybářstvím, gastronomií, myslivostí, zemědělskou technikou a dalšími obory. Na střeše je vyhlídková terasa a příjemný trávník na posezení.
Praha 7, Praha

Zlatá ulička – jedno z nejrozmanitějších míst Pražského hradu

Dlouhá řada drobných domků je jedno z nejmalebnějších míst Prahy. Romantická pověst spojuje název uličky s alchymisty na dvoře Rudolfa II., kteří zde však ve skutečnosti nikdy nebydleli. Zdejší pitoreskní prostředí zaujalo řadu spisovatelů a výtvarných umělců, žil zde i spisovatel Franz Kafka.
Praha 1, Praha

Národní galerie v Praze – Veletržní palác: Umění 19., 20. a 21. století

Veletržní palác je sídlem Národní galerie v Praze od roku 1976. Stálá expozice umění Umění 19., 20. a 21. století seznamuje ve třech podlažích Veletržního paláce s vývojem českého i zahraničního výtvarného umění v kontinuitě posledních třech staletí.
Praha 7, Praha

Retro muzeum Praha

Muzeum je od 14. 1. 2024 uzavřeno a probíhá jeho stěhování na novou adresu na Praze 1.
Praha 1, Praha

Řepora – skanzen českého venkova 14. století

Skanzen je pro veřejnost dlouhodobě uzavřen, v prosinci 2019 propukl ve skanzenu požár, který kompletně zničil tři domy.
Praha 5, Praha

Be Artist – zážitkové art studio

Vytvořte jedinečná díla pomocí zábavných technik bez ohledu na váš věk či výtvarné dovednosti! Ideální aktivita pro celou rodinu, jedince i skupinové akce.
Praha 5, Praha

Národní galerie Praha – Klášter sv. Anežky České

V autentickém prostředí prvního kláštera klarisek v Čechách, založeného pravděpodobně roku 1231 sv. Anežkou Českou, dcerou krále Přemysla Otakara I., je zpřístupněna expozice středověkého a raně renesančního umění Národní galerie Praha.
Praha 1, Praha

U Fleků – jedinečné pivo a exkurze pivovarského muzea

Restaurace U Fleků je poutním místem pražských a českých pivařů, jedna z nejnavštěvovanějších hospod v naší republice a nepochybně je i nejznámější pražskou hospodou. Dnes je také místem kulinářských zážitků.
Praha 1, Praha

Dům fotografie – Galerie hlavního města Prahy

Galerie hlavního města Prahy otevřela pro veřejnost Dům fotografie, kde jsou prezentovány výstavy zaměřené výhradně na fotografii. Dům v Revoluční ulici byl postaven podle návrhu Fridricha Lehmanna v roce 1937 pro pojišťovnu Victoria.
Praha 1, Praha

Atlas – ateliér tvorby a kreativní prostor

V Národní galerii Praha najdete nově ateliér tvorby a laboratoř pro asociativní snění určený pro širokou veřejnost k využívání zdarma. Tato nová participativní zóna je prostorem pro trávení času tvorbou, čtením, poslechem, odpočinkem, sdílením i hrou.
Praha, Praha

Czechdesign Shop

Od roku 2003 pomáháme na svět designu, který mění každodenní život k lepšímu. Provozujeme obchod plný designu s tvorbou českých designérů.
Praha 1, Praha