Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Muzea a galerie
Muzeum fantastických iluzí

Muzea a galerie Praha

Snažíte se marně rozhodnout, co s volným časem a vybíráte si mezi několika muzei a galeriemi? Inspiraci můžete načerpat v žebříčku Národní soutěže muzeí Gloria musaealis, českých muzejních oskarů. Když návštěvy nejlepších institucí zahrnete do svých výletních plánů, rozhodně neuděláte chybu!

Muzeum fantastických iluzí

Nejzábavnější muzeum v Praze a jeho fascinující svět neskutečných optických klamů a iluzí. Perfektní zábava pro všechny bez rozdílu věku. Více jak 150 interaktivních zábavných exponátů.
Praha 1, Praha

Muzeum Smyslů Praha

Muzeum Smyslů je jak zábavné, tak vzdělávací místo pro příjemně strávený čas s rodinou. Přijďte se přesvědčit na vlastní oči!
Praha 1, Praha

Galaxie barev – robotická show a více než 12 světelných exponátů

V pražském obchodním centru Westfield Chodov vznikla Galaxie barev. Zábavní zóna, která svým vzhledem připomíná nekonečný vesmír plný světelných efektů, návštěvníkům nabídne největší robotickou show svého druhu na světě nebo zóny s interaktivním uměním, které si mohou vyzkoušet.
Praha 4, Praha

Království železnic v Praze na Smíchově – největší modelová železnice v ČR

Přijďte se podívat na úžasný malý svět Království železnic! Uvidíte stovky metrů kolejí, desítky modelů vlaků, modely aut, které si dávají přednost na křižovatkách, modely významných staveb a míst České republiky a zažijete unikátní atmosféru střídání dne a noci. Součástí je i obří Model Prahy.
Praha 5, Praha

Dětské muzeum – expozice Národního muzea v Nové budově

Přijďte s dětmi do expozice nazvané Dětské muzeum, která vybízí k poznávání, imaginaci a kreativitě! Rozsáhlá expozice nabízí nové pohledy na přírodu, lidi a jejich výtvory prostřednictvím interaktivní exponátů a herních prvků.
Praha 1, Praha

Muzeum čokolády Choco-Story Praha

Vše, co jste si kdy přáli vědět o čokoládě. V muzeu se ponoříte do vzrušujícího světa čokolády a za pomoci všech smyslů se vydáte na cestu časem. Seznámíte se s neuvěřitelnou historií čokolády a zažijte nejsladší hodinu dějepisu! Věděli jste, že čokoláda je spojena s krví, násilím a snobstvím?
Praha 1, Praha

Muzeum Karla Zemana v Praze – filmové zázraky na počkání

Muzeum Karla Zemana představuje celoživotní dílo světově uznávaného filmového tvůrce a rovněž filmové triky, kterými proslavil českou kinematografii 20. století. Seznámíte se zde s původními Zemanovými nákresy filmových scén, fotodokumentací z realizace filmů a jeho filmovými postupy.
Praha 1, Praha

Národní muzeum – Historická budova Národního muzea

Jedna z nejvýznamnějších pražských budov byla prohlášená už v roce 1962 za národní kulturní památku. Čechy milovaná a cizinci obdivovaná, osudově spjatá s novodobými českými dějinami, časem neoddělitelně splynula s představou o Národním muzeu jako instituci.
Praha 1, Praha

ČNB – expozice České národní banky Lidé a peníze a Za měnou v Praze

Expozici Lidé a peníze připravila Česká národní banka pro veřejnost v krásných prostorách bývalého trezoru ve své budově v centru Prahy. Expozice prezentuje ucelený vývoj měny a financí v ČR, včetně vývoje České národní banky od jejího založení.
Praha 1, Praha

Musoleum Davida Černého

Na pražském Smíchově, v budově bývalého Lihovaru vzniklo muzeum Davida Černého. Na pěti patrech a 1200 metrů čtverečních najdou návštěvníci od dubna 2023 průřez celou jeho tvorbou.
Praha 5, Praha

Národní památník na Vítkově

Od roku 2000 spravuje Národní muzeum Národní památník na Vítkově se známou sochou Jana Žižky na vrcholu.
Praha 3, Praha

Národní technické muzeum Praha – ráj exponátů z oblasti vědy a techniky

Expozice NTM překvapí moderním muzejním pojetí. Svůj prostor tu nacházejí sbírky architektury, stavitelství a sbírka polygrafie. Nechybí stálé expozice Chemie kolem nás, Měření času, hutnictví, Interkamera a Technika hrou, expozice televizního studia nebo expozice kontaktních čoček.
Praha 7, Praha