Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Divadlo a hudba
Kam s dětmi do divadla v Praze? Vyberte si z tipů, kam na představení pro děti

Divadlo a hudba Praha

Máte rádi hudbu a divadlo? Chodíte rádi na festivaly a koncerty? Tak pojďte s námi! Máme pro vás nespočet tipů na představení na scénách pod širým nebem i ve starých kamenných divadlech, divadla černá, loutková, tradiční i ryze moderní, a také spousty akcí a letních divadelních festivalů.

Obecní dům – secesní klenot Prahy

Obecní dům je nádhernou ukázkou pražské secesní architektury. Na místě bývalého Králova dvora jej vyprojektovali Antonín Balšánek a Osvald Polívka. Rozlehlá budova ukrývá koncertní síň, kavárnu i znamenitou francouzskou restauraci. V roce 2012 Obecní dům oslavil 100. výročí.
Praha 1, Praha

MeetFactory – mezinárodní centrum současného umění

MeetFactory o. p. s. vytváří v Praze ojedinělou platformu uměleckého provozu, která nabízí přímý kontakt s umělci všech oborů a otevírá možnost k navázání spolupráce s představiteli mezinárodních kulturních institucí.
Praha 5, Praha

Divadlo U Hasičů

Neseďte doma a užijte si jedinečný kulturní zážitek! Zajděte na komedii do divadla U Hasičů na Vinohradech. Kromě divadelních inscenací pro dospělé se zde zaměřují i na nejmenší obecenstvo.
Praha 2, Praha

Lucerna Music Bar – současná muzika i párty v duchu 80. a 90. let

Lucerna Music Bar je v současnosti jedním z největších a nejnavštěvovanějších hudebním klubů v Praze a vedle moderního a mezinárodního programu má i bohatou kulturní tradici.
Praha 1, Praha

Divadlo Spejbla a Hurvínka v Dejvicích

Loutkové divadlo na Praze 6 je zaměřené především na představení pro děti, ale ve svém repertoáru má i hry pro dospělé. Ve všech představeních se setkáte se známými loutkami Spejbla, Hurvínka, Máničky, paní Kateřiny i psa Žeryka.
Praha 6, Praha

Palác Lucerna – secesní srdce Prahy

Pasáž Lucerna, vzdálená jen několik málo metrů od Václavského náměstí, se dnes počítá k architektonickým pomníkům dřívější moderny. V pasáži se nachází kino v secesním stylu, několik obchodů a barů a také originální socha výtvarníka Davida Černého – parodie na rytířský pomník sv. Václava.
Praha 1, Praha

Malostranský chrám sv. Mikuláše v Praze

Kostel sv. Mikuláše na Malé Straně patří k nejpřednějším barokním stavbám Evropy a bývá označován za nejkrásnější stavbu českého baroka. Jeho mohutná kupole a štíhlá věž jsou neodmyslitelnou součástí panoramatu Pražského hradu. Zvonice překvapivě nepatří ke kostelu a má zvláštní vchod.
Praha 1, Praha

Divadlo Říše loutek Praha

Loutkové amatérské divadlo Říše loutek bylo založeno akad. soch. Vojtou Suchardou v roce 1920. Od roku 1928 soubor sídlí v nových prostorách, vybudovaných jako součást nové budovy Městské knihovny v Praze, v Žatecké ulici.
Praha 1, Praha

Národní divadlo v Praze – Zlatá kaplička

Pokud patříte mezi milovníky kulturního dění, rozhodně byste neměli vynechat návštěvu některého z divadelních představení Národního divadla v Praze, které tvoří tři umělecké soubory – opera, činohra a balet. Vybrat si můžete z lákavé nabídky programů.
Praha 1, Praha

Jazz Dock – designový hudební klub u Vltavy

V samotném centru Prahy se na řece Vltavě nachází designový hudební klub, který se za patnáct let své existence stal jedním z neprestižnějších v Evropě. Servíruje se jazz, funk, soul, world music, blues a také skvělé koktejly a jídlo.
Praha 5, Praha

Hudební divadlo Karlín

Třetí nejstarší divadlo v Praze bylo otevřeno 15 dnů po požáru Národního divadla v roce 1881. Z původně spíše cirkusové arény, kde se pořádala kouzelnická, cirkusová či liliputská představení, divadlo vyrostlo do dnešní renomované muzikálové a operetní scény.
Praha 8, Praha

Retro Music Hall na Vinohradech

Jeden z nejmodernějších tanečních a hudebních klubů v Praze.
Praha 2, Praha