Klasická hudba oživí Lednicko-valtický areál

Divadlo a hudba Jihomoravský kraj

Máte rádi hudbu a divadlo? Chodíte rádi na festivaly a koncerty? Tak pojďte s námi! Máme pro vás nespočet tipů na představení na scénách pod širým nebem i ve starých kamenných divadlech, divadla černá, loutková, tradiční i ryze moderní, a také spousty akcí a letních divadelních festivalů.

Multifunkční kulturní prostor Sono Centrum v Brně

Multifunkční kulturní prostor Sono Centra slučuje provoz jednoho z nejmodernějších evropských hudebních klubů s provozem hotelu a restaurace mezinárodní úrovně.
Brno, Jihomoravský kraj

Janáčkovo divadlo – operní a baletní scéna Národního divadla v Brně

​Monumentální budova Janáčkova divadla v Brně, zčásti obklopená městským parkem, určená především pro velká operní a baletní představení klasického i moderního repertoáru, byla slavnostně otevřena 2. října 1965.
Brno, Jihomoravský kraj

Divadlo Husa na provázku v Brně

Divadlo Husa na provázku je české experimentální divadlo založené v roce 1967. Prezentuje se neobvyklými autorskými inscenacemi a výjimečnými divadelními počiny. Pravidelně hostuje na českých a zahraničních scénách, účastní se festivalů a samo je pořádá.
Brno, Jihomoravský kraj

Expozice Vladimíra Menšíka v Ivančicích

Expozici známého českého herce Vladimíra Menšíka můžete zhlédnout v Ivančicích, umělcově rodném městě. Životopisná expozice představuje rodinné fotografie, množství fotografií z filmů, hercovo oblečení a osobní potřeby nebo třeba sádrový odlitek jeho hlavy ze seriálu Létající Čestmír.
Ivančice, Jihomoravský kraj

Regionální muzeum v Mikulově

Mikulovský zámek tyčící se na kraji CHKO Pálava je už několik desítek let sídlem Regionálního muzea v Mikulově.
Mikulov, Jihomoravský kraj

Divadlo Reduta v Brně – nejstarší divadelní budova ve střední Evropě

Divadlo Reduta prošlo od roku 1640, kdy soubor budov získalo město Brno, mnoha dramatickými okamžiky. V jejích zdech bylo provozováno divadlo, byla společenským centrem i městskou tržnicí, podlehla třem zničujícím požárům a nesčetněkrát byla přestavována.
Brno, Jihomoravský kraj

Kulturní klub První Patro v Brně

V pivovarském domě Poupě v Dominikánské ulici sídlí klub První Patro, který se nachází v prvním podlaží budovy. Místo prošlo kompletní rekonstrukcí a nabízí všemožné druhy kulturního vyžití přes koncerty, divadlo či taneční akce.
Brno, Jihomoravský kraj

Galerie výtvarného umění v Hodoníně

Výstavy výtvarného umění (stálá expozice SVUM a současného umění, krátkodobé výstavy výtvarných umělců českých i zahraničních), koncerty, přednášky, animační programy pro děti, workshopy, komentované prohlídky, besedy s autory a další akce.
Hodonín, Jihomoravský kraj

Městské divadlo Brno s hudební a činoherní scénou

Ve dvou divadelních domech Městského divadla Brno působí celkem tři divadelní soubory. Divadlo disponuje činoherní a hudební scénou.
Brno, Jihomoravský kraj

Památník bratří Mrštíků v Divákách

Památník bratří Mrštíků spravuje Regionální muzeum v Mikulově. V domku, v němž rodina Mrštíků žila, je dnes expozice, ve které jsou soustředěny památky na Aloise a Viléma Mrštíkovi.
Diváky, Jihomoravský kraj

Muzeum města Brna

Muzeum města Brna je institucí s více než stoletou tradicí. Už při svém zrodu dostala do vínku péči o kulturní dědictví svého města, do něhož je v současnosti třeba počítat nejen takové skvosty jako hrad Špilberk, ale i památku UNESCO, vilu Tugendhat, Měnínskou bránu či Arnoldovu vilu.
Brno, Jihomoravský kraj

Divadlo Radost v Brně

Divadlo Radost má v repertoáru hry pro děti a mládež, představení loutková i s živými herci. Pořádá také představení pro mateřské a základní školy.
Brno, Jihomoravský kraj