Úvod > Aktuality > Gastro tipy plné skvělého jídla – maso od českých farmářů, tradiční řeznictví a uzenářství
Gurmánská turistika

Gastro tipy plné skvělého jídla – maso od českých farmářů, tradiční řeznictví a uzenářství

Znáte to, někdy na vás přijde neodolatelná chuť na pořádný kus masa… v takovou chvíli by se hodil kvalitní steak, dozlatova usmažený řízek nebo šťavnatá kotleta! Naše dnešní tipy nebudou nic pro zastánce vegetariánství, naopak. Zavedeme vás do vyhlášených řeznictví a restaurací, kde buď seženete poctivé suroviny z českých chovů anebo si pochutnáte na výborně připraveném masitém pokrmu.
Masolab – uzeniny z Polabí a maso z Orlických hor

Masolab – uzeniny z Polabí a maso z Orlických hor

Masolab vám nabízé nejen naše osvědčené uzeniny z Polabí, ale i maso z Orlických hor, kde máme vlastní bourárnu. Pro váši maximální spokojenost pak nabízíme teplá jídla, pečivo, široký sortiment sýrů a nápojů.

Brasileiro U Zelené žáby – brazilská restaurace v Praze

Brasileiro U Zelené žáby – brazilská restaurace v Praze

Originální brazilské churrasco-rodizio rodiny Ambiente v centru Prahy. Dát si zde můžete grilované jihoamerické hovězí maso, dobroty ze salátového baru, caipirinhu či brazilské dezerty. Vše funguje na principu "sněz, co můžeš".

Restaurace Čestr – steakhouse z rodiny Ambiente

Restaurace Čestr – steakhouse z rodiny Ambiente

Pečlivě vybrané hovězí maso v mnoha labužnických úpravách, Plzeň z tanku a příjemné stylové nekuřácké prostředí – to je steakhouse Čestr.

Restaurace 420 v Praze

Restaurace 420 v Praze

Na Staroměstském náměstí v Praze je od 15. prosince 2023 nová restaurace 420, najdete ji v domě U Červené lišky. Za projektem stojí spolumajitelé michelinské restaurace Field Radek Kašpárek a Miroslav Nosek.

Mitrovský dvůr na Vysočině

Mitrovský dvůr na Vysočině

Mitrovský dvůr na Vysočině je skutečně unikátní místo. Najdete zde prodejnu vyzrálého hovězího masa, steakovou restauraci, westernovou areénu, kde probíhají jezdecké závody i farmářské trhy. Návštěva areálu je možná s koňmi, možnost ustájení u restaurace.

Restaurace Angusfarm Soběsuky

Restaurace Angusfarm Soběsuky

Jsme rájem hovězích steaků. Díky dokonale vyzrálému hovězímu masu plemene Angus vám můžeme nabídnout steaky připravené ze známých i z méně obvyklých partií, jako je oponka, karabáček nebo pupek. Vaříme sezónně, lokálně a bez kompromisů.

Restaurace O Mase v Poděbradech

Restaurace O Mase v Poděbradech

Skvělá poděbradská restaurace O Mase se zaměřuje na maso a kvalitní suroviny. Vyzkoušejte zdejší pokrmy a užijte si krásný výhled do lázeňského parku a na kulturní scénu. Restaurace slouží jak lázeňským hostům, tak veřejnosti. V letních měsících je otevřena prostorná zahrádka.

Bufáček – řeznický bufet v Karlíně

Bufáček – řeznický bufet v Karlíně

Řeznické řemeslo sahá v rodině Čejků až do dob první republiky. Výběr těch nejlepších pochoutek vám nabízí Bufáček v Karlíně, otevřený speciálně pro milovníky masových specialit.

Velkostatek Tetín

Velkostatek Tetín

Šetrný přístup ke zvířatům, vlastní krmení bez antibiotik a hormonů, vlastní porážka a bourárna, suché zrání hovězího masa a vakuové balení jsou naším klíčem k úspěchu. Steakům z Velkostatku Tetín nikdo neodolá!

Uzenářství Hadač Zapletal – Prostě maso!

Uzenářství Hadač Zapletal – Prostě maso!

Vyrábíme, prodáváme, distribuujeme vepřové maso, hovězí maso a droby. Nabízíme široký sortiment masných výrobků a specialit dle domácích receptur. Balení do vakua a ochranné atmosféry. Rozvoz chladírenskými vozy. Příprava selat k rožnění a steaků na gril.

Řeznictví Absolon v Braníku

Řeznictví Absolon v Braníku

Maso od Absolona je malá rodinná firma bourající a zpracovávající maso. Kromě toho vlastní i malé řeznictví v pražském Braníku. Nabízí zde mimořádně kvalitní masné výrobky, a navíc rádi poradí, co z čeho vařit.

Řeznictví a uzenářství Antoni – výroba poctivých uzenin

Řeznictví a uzenářství Antoni – výroba poctivých uzenin

V okolí Českých Budějovic a Českého Krumlova nenajdete mnoho milovníků masa, kteří by značku Antoni naznali. Poctivé uzeniny vyrábí řeznictví a uzenářství Antoni již přes třicet let.

Řeznictví u Bobra

Řeznictví u Bobra

Ochutnejte bobroty! Receptury jsme vyladili tak, že jsme na každý jednotlivý výrobek pyšní a věříme v jeho chuť i kvalitu.

Pršutérie Chovaneček v Českém středohoří

Pršutérie Chovaneček v Českém středohoří

Myšlenka Pršutérie® Chovaneček se zrodila v roce 2015 specializací našeho uzenářství, orientací na výrobu specialit rozmanitých druhů masa počínaje vepřovým, přes hovězí, jehněčí, kančí, kachní… a to starým výrobním postupem s použitím soli, času, teplot, vlhkosti, proudění vzduchu a opět času.

Domácí řeznictví a uzenářství rodiny Ráčkovy

Domácí řeznictví a uzenářství rodiny Ráčkovy

Domácího řeznictví a uzenářství rodiny Ráčkovy vyrábí poctivé uzeniny, které si získaly značnou oblibu. Kvalitu masných výrobků dokazuje i titul Krále uzenářů, který Ráčkovi pravidelně vyhrávají na Slavnostech moravského uzeného na hradě Veveří.

Aberdeen Angus Steak House Plzeň

Aberdeen Angus Steak House Plzeň

Nekuřácká restaurace Angus Steak House v Plzni se specializuje na steaky a jiné speciality z hovězího masa plemene Angus, které je převážně z vlastního ekologického chovu.

Eatmeat

Eatmeat

Bistro zdobí červená kráva na černých kachličkách a modré prase na bílých. Ty největší krásy tady ale pánové dávají na talíř, respektive na tácy. Do burgerů tým kolem Michala Španěla láduje vyzrálé maso z farmy Klokočov.

Řeznictví a bistro Naše maso

Řeznictví a bistro Naše maso

V řeznictví Naše maso vám nabízí to nejlepší maso, ze kterého vaří v restauracích Ambiente. Vyzrálé hovězí plemene „čestr", šťavnaté maso přeštického vepře a vlastní uzeniny, za jejichž kvalitou si stojí šéfkuchaři restaurací Ambiente.

Bistro Pršuterie Klika v Českém Krumlově

Bistro Pršuterie Klika v Českém Krumlově

Bistro Pršuterie Klika je v Českém Krumlově velmi oblíbeným bistrem a restaurací. Spousta gastronápadů, lahodný pršut a domácí sezónní lahůdky všeho druhu. Přijďte ochutnat.

Masomat v Prosečném a ve Vrchlabí

Masomat v Prosečném a ve Vrchlabí

S netradičním nápadem přišli na rodinné farmě v Prosečném u Vrchlabí. Umístili tu první automat na maso v České republice. Automat funguje bezkontaktně 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Druhý stroj s vyzrálým hovězím se nachází ve Vrchlabí.

Další aktuality

Ochutnat nestačí, musíte pobejt aneb 10 tipů na návštěvnická centra

Pivo se vaří od nepaměti a to skutečně první bylo uvařeno v Mezopotámii. Staročeské slovo pivo pak označovalo nápoj nejobyčejnější a nejrozšířenější. Vydejte se za poznáním pivovarů, které jsou na zvídavé turisty připraveny v podobě návštěvnických center! Zde se dozvíte nejen něco o historii, ale také ochutnáte nejrůznější ingredience a samozřejmě i hotový mok. Aby naše tipy nebyly jen o pivu, najdete v našem přehledu také pozvánky do palíren a dokonce i za zázrakem z medu. Nechejte auto doma a vyrazte do světa tekutých vůní.
Gurmánská turistika

Skvělý výhled a báječné jídlo: tipy na restaurace s vyhlídkovou terasou z celého Česka

Nemůže být romantičtějšího místa, kam vzít partnera, nebo partnerku, na oběd či večeři než do restaurace, kde si mimo skvělé kuchyně vychutnáte i nádherný výhled! Kudy z nudy vám přináší přehled těch nejkrásnějších míst po celé ČR. Užijte si posezení na terase či zahrádce s krásným pohledem na město nebo okolní přírodu.
Gurmánská turistika

Restaurace pro vegetariány: tipy na skvělé podniky, kde vaří bez masa

V dnešních tipech potěšíme všechny ty, kteří vyznávají vegetariánský způsob života, či se stali flexitariány – lidmi, kteří výrazně omezují konzumaci masa. Vegetariánském či veganskému stravování se přizpůsobila řada podniků, které stojí za to navštívit a poznat jejich kuchyni. To mohou ostatně udělat i „masožravci“, kteří chtějí pro jednou nějakou změnu. Kde najdete dobrou vegetariánskou kuchyni, vám poradí portál Kudy z nudy.
Gurmánská turistika

Objevte kouzlo kaváren a cukráren s geniem loci pro milovníky sladkostí

Hledáte kavárnu se skvělými zákusky a báječnou zmrzlinou anebo podniky v neobvyklých místech s geniem loci a navíc s dětským hřištěm? Anebo vám vyhovuje držet v jedné ruce kávu a druhou hladit kočku? Kam zamířit do příjemných cukráren a kaváren vám poradí portál Kudy z nudy!
Gurmánská turistika

Kam jít na zmrzlinu: kopečkovou i točenou? Tipy na vyhlášené zmrzlinárny z celého Česka

Kdo by neměl rád zmrzlinu! V teplém letním počasí snad nemůže být nic lepšího než pořádná porce zmrzliny vyrobená z těch nejlepších surovin. Kudy z nudy pro vás vybralo přehled nejoblíbenějších zmrzlináren v Čechách i na Moravě, kde si poctivou zmrzlinu z čerstvého ovoce, zeleniny, kvalitní čokolády i smetany po celý rok vyrábějí přímo zmrzlináři sami. K dostání jsou také neobyčejné příchutě od mrkvové přes pithayu, ananasovou, morušovou, okurkovou, smrkovou, pampeliškovou, rakytníkovou a mnohé další neuvěřitelné druhy. Vyzkoušejte je letos v létě všechny!
Gurmánská turistika

50 tipů, kde si užít piknik

Vlídné počasí se sluníčkem nad hlavou přímo láká k výletům do přírody. S sebou můžete vzít skvělé jídlo a pití, deku a někde na trávě s dětmi bude hned plno zábavy. Využijte i naše tipy a piknikové menu, které nabízí stále více zámků i restaurací. Jste-li romantická povaha a pokud chcete partnera či partnerku mile překvapit, staňte se na chvilku šlechtici na dekách a polštářích, v působivých zákoutích zámecké zahrady a užijte si opravdu romantické stolování!
Gurmánská turistika

Dopřejte si dobré jídlo na netradičních místech!

Co může být lepšího než spojit zajímavý výlet s kulinářským zážitkem? Máte-li rádi dobrou českou kuchyni, ať už v tradiční, nebo v moderní úpravě, bude pro vás vodítkem, ale i zárukou kvality, kulaté modré logo označující certifikované restaurace Czech Specials. Tyto restaurace najdete po celé České republice, na místech romantických i připomínajících dávnou historii. Lehce tak spojíte romantický výlet s vynikajícím jídlem!
Gurmánská turistika

Vinařské akce: svěží tipy na jarní ochutnávky vín 2024

Říkáte si, že koštování vín patří spíše podzimu? Chyba lávky, i na jaře se konají nejrůznější zajímavé vinařské akce a milovníkům vín se otevírají sklepy. Pokud nevíte, kam vyrazit o některém z jarních víkendů, máme pro vás několik tipů na festivaly, výstavy i ochutnávky nejen do vinařských sklípků.
Gurmánská turistika