Úvod > Aktuality > Tipy kam na brunch aneb snídaně a oběd v jednom
Gurmánská turistika

Tipy kam na brunch aneb snídaně a oběd v jednom

  • Vydáno29. září 2023
Rádi si o víkendu dopřáváte dlouhý spánek a dopoledne přemýšlíte, zda ještě připravit snídani nebo už si dát raději rovnou oběd? Dejte si kombinaci obojího ve skvělé restauraci z našeho výběru! Brunch, je složenina dvou anglických slovíček: "breakfast" – snídaně a "lunch" – oběd. Je to v podstatě jídlo, které kombinuje pokrmy k snídani i obědu a obvykle se podává mezi 10. až 14. hodinou.
Restaurace Obecní dům

Restaurace Obecní dům

Nejkrásnější secesní restaurace v České republice je opět otevřena široké veřejnost. Pevně věříme, že moderní česká kuchyně a výborně ošetřené plzeňské pivo budou základem pro spokojenost všech hostů. Těšíme se na vaši návštěvu a doufáme, že se k nám budete vracet.

Restaurace SaSaZu – alchymie chutí a barev asijské kuchyně

Restaurace SaSaZu – alchymie chutí a barev asijské kuchyně

SaSaZu, výtvor šéfkuchaře Shahafa Shabtaye, je alchymií chutí, barev, vášně a designu, které společně vytváří okouzlující zážitek. Inspirace šéfkuchaře Shahafa Shabtaye pochází z mnoha let cestování a vaření v Asii, jeho vzpomínek z ulic jihovýchodní Asie, místního života, pokrmů, kultury a zvyků.

Restaurace Mlýnec – gastronomické zážitky nedaleko Karlova mostu

Restaurace Mlýnec – gastronomické zážitky nedaleko Karlova mostu

Čeká na vás nejlepší místo v Praze a netušený kulinářský zážitek. Mlýnec je nejmladší restaurací společnosti Zátiší Catering Group s vyhlášenou mezinárodní kuchyní Marka Purkarta.

Restaurace Zahrada Žofín na Slovanském ostrově

Restaurace Zahrada Žofín na Slovanském ostrově

Dopřejte si nezapomenutelný gurmánský zážitek v jednom z nejkrásnějších pražských paláců. Zážitek, který zhmotňuje filosofii a přístup STONES fine catering – haute cuisine jako autentická naturální kuchyně, kde hlavní roli hrají lokální suroviny, které promění ve skvělé jídlo s fantazií a vášní.

Brunch v hotelu Andaz

Brunch v hotelu Andaz

Dopřejte si špičkovou gastronomii v podobě nedělního brunche v pětihovězdičkovém hotelu Andaz na Senovážném náměstí.

Augustine Restaurant

Augustine Restaurant

Přijďte si vychutnat unikátní kulinářský zážitek do překrásných historických prostor restaurace Augustine, která představuje klidnou oázu na Malé Straně.

Bistro Etapa

Bistro Etapa

Servírujeme jednoduché barevné zeleninové brunche plné neokoukaných kombinací, výběrovou kávu, domácí limonády a úsměvy po celý den. Pečeme vlastní 100% celozrnný kváskový chleba a sladkosti.

Víkendový brunch v Brick´s

Víkendový brunch v Brick´s

Vydejte se v sobotu, nebo v neděli do naší restaurace Brick´s, Hergetova Cihelna a zažijte kulinářský zážitek s krásným výhledem na Karlův most,

Bistro Spižírna 1902 na Vinohradech

Bistro Spižírna 1902 na Vinohradech

Bistro Spižírna 1902 nabízí buchty a koláče z vlastní pekárny, bohaté snídaně, večerní jednohubky, polévky a spoustu dalších domácích jídel. K tomu dobrou kávu, domácí limonády a pivo z minipivovarů.

Aureole – nebeský gurmánský zážitek

Aureole – nebeský gurmánský zážitek

Vystoupejte do 109metrové výšky, do nejvýše položené restaurace v Praze, kde vás okouzlí kulinářské umění stejně jako magická atmosféra. Aureole se nachází v 27. patře mrakodrapu City Tower na Pankráci, nabízí unikátní design v kombinaci s kulinářským uměním a velkolepým výhledem na panorama Prahy.

Bistro Statek Líbeznice

Bistro Statek Líbeznice

Nabízíme moderní českou kuchyni inspirovanou Francií a Itálií, která je vytvářena pouze z čerstvých surovin a je k dispozici po celý den. Naší specialitou jsou skvělé brunche, které si můžete objednat každý den do 14:00.

Pohostinec Karlín –  sobotní rodinný brunch

Pohostinec Karlín – sobotní rodinný brunch

Nechte se pohostit a užijte si rodinný brunch se svými blízkými každou sobotu u nás v Karlíně.

Další aktuality

Advent provoněný vanilkou aneb tajemství vánočního cukroví

V mnoha českých domácnostech to již od konce listopadu voní vanilkou, skořicí a čokoládou. České hospodyně zachovávají tradici, že na vánočním stole musí být nejméně tolik druhů vánočního cukroví, kolik je členů rodiny, kteří usednou ke štědrovečerní večeři. A některé přebornice pečou i více než dvacet druhů… Zamysleli jste se ale někdy nad tím, na čem si vlastně pochutnáváme? Kde se vzaly názvy jako medvědí pracny, marokánky, vosí hnízda anebo proč se pečou zrovna vanilkové rohlíčky? Všechny tyto otázky se pokusí objasnit Kudy z nudy.
Gurmánská turistika

25 tipů, kde se naučit poznávat víno

Ochutnávejte víno při odborném a zábavném výkladu sommelierů! Poznejte to nejlepší moravské a české víno, které bylo oceněno zlatou medailí Salonu vín 2023. K degustaci vás zve nejen Salon vín, ale především sami vinaři, kteří nabízí řízené ochutnávky vína spojené s prohlídkou vinařství pod vedením zkušeného someliéra přímo ve vinném sklípku.
Gurmánská turistika

Sezóna lanýžů je tady: 10 tipů, kam na lanýže v Česku

Ačkoli listopad nepatří k zrovna nejoblíbenějším měsícům v roce, gurmáni se ho každoročně přímo nemohou dočkat. Jeho druhá polovina bývá totiž spojena s lanýži a pokrmy, kterým tato vzácná houba dominuje. Sezóna lanýžů je v plném proudu a Kudy z nudy vám přináší přehled několika vybraných restaurací, kde vám nyní nabídnou lahůdky světové kuchyně okořeněné touto výjimečnou a chuťově jedinečnou houbou.
Gurmánská turistika

Svatý Martin je tu – a s ním mladá vína a tradiční husa!

Dne 11. listopadu se každoročně slaví svatý Martin, který podle tradice má přivézt první sníh, mladá vína a husí pochoutky. Sněhu se možná letos dočkáme v horských polohách a koštování mladého vína, martinské trhy i husí speciality budou určitě! Kam se za prvními letošními víny a gastronomickými dobrotami vypravit vám pradí Kudy z nudy. A nezapomeneme ani na připomenutí života svatého Martina a nejznámější legendy s ním spojené!
Gurmánská turistika

Dvacet výletů za svatým Martinem, vínem a pečenými husami

Přiveze letos svatý Martin do Česka sníh? I když to vypadá, že asi ne, s jistotou to tvrdit nemůžeme. Ale už teď je jisté, že společně s ním dorazí 11. listopadu v průvodu svatomartinská vína, pečené husy a zábava pro malé i velké. Za svatomartinskými oslavami, kratochvílemi a radovánkami vás zve portál Kudy z nudy.
Gurmánská turistika

Fenomén Svatomartinské víno! Kde ochutnáte letošní ročník?

Tak jako každý rok se i letos rozezní v České republice ladný zvuk sklenic na stopkách naplněných bílou Večerkou, Müllerkou, Moravským muškátem, červeným i růžovým Modrým Portugalem a Svatovavřineckým nebo růžovým Zweigeltrebe, a vy si budete přiťukávat prvním letošním vínem. Letos se budou moci Svatomartinská vína ročníku 2023 tradičně ochutnávat až od soboty 11. listopadu. Čekají na vás tóny plané švestky a sušeného ovoce, květinová vůně po pivoňkách, lučním kvítí a jemné tóny lesního ovoce, které následně polechtají vaše čichové receptory i chuťové pohárky. Svatomartinské víno 2023 je na světě! A kde jej můžete ochutnat?
Gurmánská turistika

7 věcí, které nevíte o… českých a moravských vínech

Vinotéky, vinobraní, vinařské slavnosti, degustace, vinné restauranty i obcházení vinných sklepů: to jsou ty nejlepší příležitosti k ochutnávání vašich oblíbených vín i objevování novinek, nových trendů a vinařských zajímavostí. Jak dobře je znáte, co z nich jste už ochutnali a o čem jste ještě neslyšeli?
Gurmánská turistika

Tři tipy na místa, na nichž víno poteče proudem

Plné číše dobrého vína z moravských i českých vinic, sezónní husí gastronomie pod širým nebem či v historických vinných sklepech anebo příjemných restauracích... Začíná martinský týden plný vinařských slavností, které vyvrcholí v sobotu 11. listopadu, na svátek sv. Martina. Portál Kudy z nudy vás zve na tři festivaly plné degustací, gurmánských specialit a zábavy.
Gurmánská turistika