Úvod > Aktuality

Aktuality Liberecký kraj

Kam se vydat za skvělým hudebním zážitkem? Divadlo a hudba patří k našemu životu již od dob starověkého Řecka a Říma. Ne nadarmo se divadlu říká prkna, která znamenají svět. Herci ztvárňují různorodé role, které diváka umí vtáhnout do děje a přenést ho třeba do světa fantasie a snů. V naší bohaté nabídce najdete mnoho zajímavých divadelních představení, hudebních koncertů a festivalů všech žánrů. Divadlo a hudba jsou tu pro každého. Vyberou si milovníci klasiky, jazzu, folku, opery, baletu, muzikálu, ale i ti, kteří preferují moderní hudbu nebo zahraniční umělce.
Zajímá vás aktuální dění v regionu Liberecký kraj? Na portálu Kudyznudy.cz najdete tisíce novinek a tipů kam zrovna vyrazit. Prohlédněte si, co se právě odehrává ve světe kultury, památek, zážitků a turistiky. Stačí si jen vybrat z nepřeberného množství aktualit.

Festival České hrady opět končí na Bezdězu

Hudební festival Hrady CZ končí svou letošní krátkou pouť v pátek a sobotu 1. – 2. září 2023 v podhradí Bezdězu. Můžete se těšit na Annu K., Michala Hrůzu, Tomáše Kluse, skupinu Kryštof, Mirai, Kabát a spoustu dalších muzikantů. Královský hrad Bezděz je jednou z nejvýznamnějších gotických památek v České republice. Roku 1264 jej založil Přemysl Otakar II. Prohlédnete si zde královský palác s unikátní kaplí, purkrabský palác i další části hradu.
Liberecký kraj | Kultura

Nejvýše položený festival Keltská noc naplní Harrachov hudbou

Dvacátý sedmý ročník Keltské noci se uskuteční 10. až 12. 8. 2023 v Harrachově na doskočišti Mamutího můstku. Festival v Harrachově si připisuje hned dvě výjimečnosti oproti jiným festivalům, a to za festival s nejlepším výhledem a festival pořádaný v nejvyšší nadmořské výšce v ČR! Kde jinde tohle všechno najdete!
Liberecký kraj | Kultura

V červenci začíná Sedmihorské léto 2023: vystoupí Aneta Langerová i 4 Tenoři

Hudební a divadelní festival Sedmihorské léto letos v červenci a v srpnu uvede devět samostatných akcí. V romantickém prostředí pod Troskami si užijete koncerty, divadlo i zábavnou talk show. Vystoupí Aneta Langerová, Simona Babčáková, 4 Tenoři či slovenští Kollárovci.
Liberecký kraj | Kultura

Semilský paroháč po roce opět pobaví malé i velké

Nevšední kulturní zážitky už po 21. nabídne přehlídka divadelních a loutkařských souborů v Semilech. Severočeské město zažije od 17. do 19. října 2019 tři dny plné pohádek, komedií a dobré hudby. Vydejte se na divadelní festival, kde místo tvrdých verdiktů poroty vládne pohoda a nekonečná zábava. Kromě velkého množství pohádek se můžete těšit třeba na premiéru Muž na vodítku, kterou uvede domácí soubor Studio Podio.
Liberecký kraj | Kultura

Metalová legenda Helloween přiveze na festival Benátská! zbrusu nové album

Legendární metalová kapela Helloween bude jedním z headlinerů festivalu Benátská!, jehož třiadvacátý ročník se letos od 23. do 26. července odehraje ve sportovním areálu v libereckém Vesci. Pětice muzikantů kolem zpěváka Andiho Derise, která v roce 2013 vyprodala v Česku bez problémů dvě haly, dorazí tentokrát s novým programem postaveným na aktuálním albu, které má vyjít v květnu.
Liberecký kraj | Kultura

Adventní čas a zahájení lyžařské sezóny v Harrachově

Advent je v plném proudu a také Harrachov připravil řadu příjemných předvánočních akcí. Přijměte pozvání na akce spojené se svátky Vánoc. Čeká vás rozsvícení vánočního stromu spojené se zpíváním vánočních koled, ochutnávkou cukroví a jiných dobrot.
Liberecký kraj | Kultura

Na zámku Sychrov se v sobotu rozpoutá Dívčí válka

V rámci Dnů evropského dědictví se v sobotu 13. září od 19.00 hodin odehraje na zámeckém nádvoří divadelní představení Dívčí válka na motivy stejnojmenné hry Františka Ringo Čecha z roku 1985. Humorně laděná komedie vypráví o tom, kterak se mladé ženy a dívky po smrti kněžny Libuše vzbouřily proti vládě knížete Přemysla.
Liberecký kraj | Kultura

22. ročník festivalu Benátská noc začne v pátek pod novým názvem Benátská!

22. ročník festivalu Benátská noc otevře své brány všem příznivcům dobré hudby už během příštího týdne – v pátek 25. července. Do dvaadvacátého ročníku vstupuje s pozměněným názvem. Po zkrácení se bude jmenovat pouze Benátská!
Liberecký kraj | Kultura