Restaurace Benjamin obnovuje tradice. Je místem s neotřelou kuchyní, kde poznáte svého šéfkuchaře, místem, kde poznáte jeden druhého, místem kde se všichni zákazníci setkají u jednoho stolu a nechají se hýčkat chutěmi regionální české kuchyně.
Dovnitř restaurace
nevejde více než deset hostů a všichni
sedí u jednoho kulatého stolu z masivního dřeva.
Štěpán Návrat pro svou restauraci vytvořil kulturní a společenský koncept, jehož cílem je sblížit hosty pomocí osmichodového degustačního menu, které představují sami šéfkuchaři.
Vybral prostor, který pojme
pouze deset hostů u stolu, aby šéfkuchaři mohli nabídnout
individuální, osobní, laskavý a neformální přístup. Tímto způsobem prosazuje myšlenku, že personál je tím, kdo vytváří pro hosty nejlepší zážitek. Benjamin otevírá své dveře čtyři dny v týdnu v 19:00. Rezervace je pro všechny hosty povinná.
Večerní zážitek připomíná divadelní představení, které začíná v určitý čas, odvíjí se podle stanoveného scénáře a režíruje ho
šéfkuchař Jakub Červenka, ze zákulisí ho podporuje Štěpán Návrat. Filozofií šéfkuchaře je používat
místní sezónní suroviny, používat místní kombinace chutí a obnovovat a přetvářet tradiční české regionální recepty do netradičního a moderního stylu. Jídelní lístek se v průběhu roku pomalu proměňuje podle toho, co je zrovna v sezóně.
V hodnocení TopLife Czech Nejlepší restaurace 2024 získala restaurace Benjamin 14
dva Zlaté lvy.
Objevte restauraci Benjamin, kde si užijete unikátní degustační menu a moderní přístup k české kuchyni jen pro deset hostů.
Do restaurace Benjamin se vejdou maximálně deset hostů.
Restaurace Benjamin je otevřená čtyři dny v týdnu.
Koncept restaurace zahrnuje osmichodové degustační menu, které představují šéfkuchaři, a snaží se sblížit hosty.
Ano, rezervace je pro všechny hosty povinná.
Filozofie šéfkuchaře Jakuba Červenky spočívá v používání místních sezónních surovin a kombinací chutí pro moderní přetváření tradičních českých receptů.
Restaurace Benjamin získala celkem dvě Zlaté lvy.
Ve středu restaurace je kulatý stůl z masivního dřeva.
Jídelní lístek se v průběhu roku mění podle aktuální sezóny a dostupných surovin.
Večerní zážitek v restauraci připomíná divadelní představení, které řídí šéfkuchař a scénář se odvíjí podle plánu.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.