Samice Bára si pro porod zvolila vnitřní expozici mravenečníků velkých, s nimiž kapybary spolubydlí. Následně je vyvedla do venkovního výběhu, kde je už nyní spatří návštěvníci
Zoo Praha, jak se spokojeně sluní. Předpověď počasí nasvědčuje tomu, že mláďata budou spolu s rodiči a čtyřmi staršími sourozenci venku po celý víkend.
Není bez zajímavosti, že o kapybary je v zoologických zahradách takový zájem, že aktuální mláďata byla „zarezervovaná“ pro transport a chov v jiné instituci ještě předtím, než se narodila. K tomu však dojde nejdřív příští rok.
Kapybary mají soudkovité tělo, krátké nohy, hranolovitou hlavu a oči i uši postavené na jejím vrcholu. To jim usnadňuje pobyt ve vodě, ve které tráví hodně času, přičemž se i zdatně potápějí. Žijí ve skupinách na rozsáhlém území Jižní Ameriky od Panamy až po sever Argentiny.