Úvod > Aktuality > 15 tipů, kam zajít na dobrý burger
Gurmánská turistika

15 tipů, kam zajít na dobrý burger

  • Vydáno29. července 2021
Hamburger k letní pohodě tak nějak patří. Pokud se vám nechce zapalovat vlastní gril, vyrazte do prověřené restaurace, kde pro vás připraví ten nejchutnější hamburger z čerstvých surovin. Milovníky tohoto pokrmu možná překvapí původ jeho názvu, které je odvozeno od německého přístavu Hamburk. Do USA se hamburský steak z kvalitního mletého nebo sekaného hovězího dostal spolu s německými přistěhovalci v 19. století. Kvůli pohodlnější konzumaci jej za mořem začali vkládat mezi plátky chleba a později do housky. Dodejme, že tolik oblíbený řetězec McDonald’s rozšířil po světě Ray Kroc, syn českého emigranta.
Bistro Pršuterie Klika v Českém Krumlově

Bistro Pršuterie Klika v Českém Krumlově

Bistro Pršuterie Klika je v Českém Krumlově velmi oblíbeným bistrem a restaurací. Spousta gastronápadů, lahodný pršut a domácí sezónní lahůdky všeho druhu. Přijďte ochutnat.

Billiard Burger Bar v Mimoni

Billiard Burger Bar v Mimoni

Pro někoho je to jen karbanátek v housce, pro některé je to však forma umění. Že hamburger není jenom kupovaná houska a mražený polotovar vám ukáží v Billiard Burger Baru, který se s běžné hospody změnil na burgerové nebíčko.

Molo 23 na břehu Máchova jezera

Molo 23 na břehu Máchova jezera

Vychutnejte si dobré jídlo s výhledem na Máchovo jezero. Ve stylovém grill baru Molo 23 aneb five over nine bar na vás čekají luxusní steaky, dobroty z grilu i velký výběr dobrého pití.

Q Burger Bar

Q Burger Bar

Tak dlouho jezdil Aleš Kuncl na dobrý burger do Prahy, až se rozhodli se ženou Danielou a svými přáteli Alenou a Lukášem, otevřít vlastní podnik. Jeho tým si pohrává s recepty z Thajska, Vietnamu, Španělska, Itálie či Francie a jejich burgery rozhodně nenudí.

Fresh Burgr’s

Fresh Burgr’s

Burgrárna u zimního stadionu bere maso z českých chovů od tišnovského řeznictví Steinhauser, briošky pro ně zase peče rodinné pekařství. Kečup a omáčky si ale vyrábějí sami. A protože se snaží pracovat s co nejkvalitnějšími surovinami, třeba hranolky dělají z brambor holandské odrůdy.

Vinný bar Thir v Táboře

Vinný bar Thir v Táboře

Thir je ojedinělým konceptem kombinující rukodělná vína a pokrmy připravené z lokálních surovin. Skleničku vína vám nalije Vojta Morava a o kapra se postará šéfkuchařka Anna Vejvodová.

R Burger & Adventure Minigolf

R Burger & Adventure Minigolf

Přijďte si dát luxusní burger, kávu nebo jen posedět u pivka. Součástí burger restaurace je zastřešený adventure minigolf, kde se zabaví nejen děti.

Bůrger

Bůrger

Martin Terč byl stavař, ale když skončil v nemocnici na JIP, rozhodl se udělat ve svém životě tlustou čáru.

Eatmeat

Eatmeat

Bistro zdobí červená kráva na černých kachličkách a modré prase na bílých. Ty největší krásy tady ale pánové dávají na talíř, respektive na tácy. Do burgerů tým kolem Michala Španěla láduje vyzrálé maso z farmy Klokočov.

Medychef

Medychef

Pavel Meduna si splnil sen být šéfkuchařem. Chyběl mu ale kontakt se zákazníkem, a tak si z Polska od černošky z Barbadosu, co dělala latino kuchyni, dovezl Mercedes Sprinter a začal objíždět akce. Často rozdává radost u pardubických Automatických mlýnů.

Špunt & Knoflík Co.

Špunt & Knoflík Co.

Lukáš Válek a Marcel Havránek jsou Špunt a Knoflík. Splnili si sen a otevřeli hospodu, kterou si i sami navrhli. Restaurace s barem dělá radost návštěvníkům z celého regionu. Už pět tu burgery a Tex Mex jídlo sází kuchaři Petr Latisch a Pavel Trojan.

Delish

Delish

Marek a Dominik Hrabákovi si zakládají na konstantnosti kvality, však svůj Delish už vedou řadu let. Marek dělal streetfood na brigádách po Státech, Dominik vystudoval hotelovku. Dnes je v podniku občas doplňuje máma, táta, Dominikova přítelkyně a pak další lidi z týmu.

Dish

Dish

Dish otevřeli těsně před plánovaným mayským koncem světa dva přátelé, restauratér Matouš Petráň a markeťák Petr Král, kteří ke konceptu fancy burger bistra přizvali mladého šikovného šéfkuchaře Jirku Janoucha.

Butcherʼs grill & pasta

Butcherʼs grill & pasta

Restaurace nabízí jedinečný koncept tradiční americké kuchyně a moderní gastronomie.

George Prime Burger v Praze

George Prime Burger v Praze

Nově otevřená restaurace je mladším sourozencem restaurace George Prime Steak, která je známa díky prvotřídním americkým steakům. V George Prime Burger ochutnáte ručně dělané burgery z nejlepších řezů hovězího masa.

Další aktuality

Velikonoce: Jak nabarvit velikonoční vajíčka přírodní barvou?

Také rádi barvíte na Velikonoce vajíčka? Zkuste to letos jinak – pomocí přírodních zdrojů, které znávaly i naše prababičky. Nemusíte se bát, že vaše vajíčka budou mít nevýrazné barvy, s přírodními zdroji lze dosáhnout široké palety pestrých odstínů! A když nakonec vajíčka vyleštíte kouskem slaniny, budou se navíc krásně lesknout. A co budete potřebovat? Stačí si připravit běžně dostupné suroviny, například červené zelí, cibuli, kurkumu nebo víno.
Gurmánská turistika

10 tipů na speciální automaty, ve kterých koupíte farmářské produkty

Kvalitní potraviny jsou to nejlepší, co si můžeme dopřát. Ne vždy je však jednoduché je najít. V našich tipech objevíte možná trochu netradiční zdroje výborných surovin – nachází se totiž v důmyslných automatech. Čerstvé mléko, jogurty, sýry, maso nebo vejce si můžete díky nim dopřát sedm dní v týdnu, dvacet čtyři hodin denně.
Gurmánská turistika

Výjimečné podniky z Pohleirchova souboje restaurací

Na začátku března vstoupí na obrazovky televizí nový kulinářský pořad, tentokrát si do parády vzal nejlepší restaurace a bistra Zdeněk Pohlreich. Portál Kudy z nudy vám přináší seznam účastníků této show. Už víte, kam vyrazíte za dobrým jídlem?
Gurmánská turistika

20 tipů, kam na čerstvou praženou kávu: objevte chutě a vůně nejlepších pražíren kávy

Hledáte pražírny s kvalitní kávou? Máme pro vás přehled zajímavých tipů! Víte, že kávovník arabský (Coffea arabica) pochází z Etiopie a Mozambiku: Už v 15. století se kávovník dostal do Arábie, koncem 17. století na Jávu a začátkem 18. do Brazílie. Máme pro vás pestrou škálou lahodných chutí. Ochutnejte kávu podle země původu a různé kávové speciality.
Gurmánská turistika

Ochutnat nestačí, musíte pobejt aneb 10 tipů na návštěvnická centra

Pivo se vaří od nepaměti a to skutečně první bylo uvařeno v Mezopotámii. Staročeské slovo pivo pak označovalo nápoj nejobyčejnější a nejrozšířenější. Vydejte se za poznáním pivovarů, které jsou na zvídavé turisty připraveny v podobě návštěvnických center! Zde se dozvíte nejen něco o historii, ale také ochutnáte nejrůznější ingredience a samozřejmě i hotový mok. Aby naše tipy nebyly jen o pivu, najdete v našem přehledu také pozvánky do palíren a dokonce i za zázrakem z medu. Nechejte auto doma a vyrazte do světa tekutých vůní.
Gurmánská turistika

Bylinky a Velikonoce? Ochutnejte netradiční zelenou polévku

Velikonoce jsou nejvýznamnější křesťanské svátky a jejich oslava se v České republice nese především v tomto duchu. Zároveň se ale prolíná množství lidových zvyků a tradic. Dobové recepty na velikonoční pokrmy dokládají, že jarní očista organismu bývala součástí životů našich předků a že Velikonoce pro ni byly nejlepší příležitostí.
Gurmánská turistika

Kam zajít na pivo: pivní bary, pivotéky a pivovarské hospody

Máte chuť na dobré pivo? Ať už preferujete svojí značku anebo hledáte zajímavé pivní speciály máme pro vás tipy, kam si na ně zajít! Vyzkoušejte originální pivní bary, pivotéky s nabídkou speciálních piv anebo vyhlášené pivovarské hospody, kde dostanete skvěle ošetřené pivo přímo z pivovaru.
Gurmánská turistika

Jaro na talíři: bylinky, tvarůžky, chřest a další dobroty

S jarem nepřichází jen čas chřestu a čerstvých bylinek. Olomouc se těší na pátý ročník tvarůžkového festivalu, milovníci streefoodu se sjedou do Neratovic a devátý ročník Gastronomických slavností Magdaleny Dobromily Rettigové zve gurmány do Litomyšle. Zkrátka jarní tabule je opět bohatě prostřená a vy můžete cestovat a ochutnávat, co hrdlo ráčí.
Gurmánská turistika