Úvod > Co chcete dělat? > Nová restaurace La Gare Group - Le Winstub v Praze

Nová restaurace La Gare Group - Le Winstub v Praze

Gurmánská turistika
V nově restaurovaných sklepních prostorách populární francouzské restaurace La Gare bude otevřena Le Winstub, hospůdka v alsaském duchu a vůní kuchyně tohoto regionu. V členitém interiéru předvede šéfkuchař Vladimír Honzák škálu typických specialit regionu podél Rýna.
Pod zalesněnými vrchy pohoří Vogézy podél Rýna nabízí nejmenší francouzský region návštěvníkům bezpočet zážitků. Historie Alsaska, ležící na rozhraní germánského a románského světa, tvoří zajímavou směsici obou kultur, které jej po staletí ovlivňovaly. Hrady, hradbami obehnaná města s hrázděnými domy, v nich útulné hospůdky se starobylými štíty a v okolí vinice táhnoucí se kolem Rýna.

Kousek tohoto romantického koutu Evropy se objeví také v Praze.

Žádné posezení ve winstubu se neobejde bez tarte flambée, regionální speciality připravené ze slabého vyváleného těsta pokrytého nejrůznějšími ingrediencemi. Chef kuchyně v La Gare ji nabídne hned ve více než tuctu podob. V podzemí restaurace La Gare si budou moci hosté vybrat z obloh, v nichž budou například ančovičky, kozí sýr, rukolu, žampionu se špekem, vepřovou klobásu, sušenou šunku či uzená kachní prsa vždy v chuti podporovat cibule a ementál. Magnetem bude určitě i otevřený rožeň, na kterém se před zraky hostů budou otáčet selata, jehňátka i kuřata.

Podél jedné stěny winstubu bude umístěn le buffet d´entrées, z něhož obsluha nabídne například na místě dělané paštiky a teriny, také v místní restauraci douzovaný hovězí jazyk, vepřový rilettes, grilované sardinky a jiné delikatesy, doplněné čerstvým domácím pečivem, ve kterém nechybí ani bramborový chléb.

Na večerní hodiny je připraveno menu, v němž se objeví kromě jiného srdce na grilu, vepřový cassoulet, vepřové ledvinky, gratinovaný sýr raclette, jehněčí klobásky Merguez, mušle na bílém víně nebo farmářská krůta.

V Alsasku se hutná krmě zalévá lahodným vínem. Rodák z alsaského Kintzheimu, sommelier Aurelien Hinsinger, vybírá pro La Gare ze sedmi odrůd tohoto regionu ta vína, která si již dokonale prověřil svým jazykem. Většinou je dováží přímo od malých vinařů. Sladší z jihu, sušší ze severní části. Za velmi přátelské ceny nabídne obsluha i rozlévané víno v karafách, které vždy ponesou na připojené cedulce potvrzení o původu.

Tady krátké doporučení sommeliera pro ty, kteří se vydají do Le Winstube, ke klasickému tarte flambée se špekem, cibulí a ementálem Pinot blanc, k uzenému hovězímu jazyku Sylvaner a k farmářskému kuřeti z rotisserie Riesling.

Bon appétit et à votre santé!

 
Celý popis
Naposledy změněno: 4. 8. 2020