Adventní čas a zahájení lyžařské sezóny v Harrachově

Divadlo a hudba Liberecký kraj

Máte rádi hudbu a divadlo? Chodíte rádi na festivaly a koncerty? Tak pojďte s námi! Máme pro vás nespočet tipů na představení na scénách pod širým nebem i ve starých kamenných divadlech, divadla černá, loutková, tradiční i ryze moderní, a také spousty akcí a letních divadelních festivalů.

Lesní divadlo ve Sloupu v Čechách

Lesní divadlo bylo vybudováno v mělké skalnaté sníženině na jihozápadním úpatí pískovcového ostrohu Na Stráži, asi půl kilometru jižně od Sloupu. Myšlenka založit letní divadelní scénu uprostřed lesů vznikla roku 1920 a o rok později pak byla scéna dostavěna.
Sloup v Čechách, Liberecký kraj

Divadlo F. X. Šaldy v Liberci

Divadlo Františka Xavera Šaldy v Liberci tvoří dvě scény, Šaldovo divadlo a Malé divadlo, na kterých hrají soubory činohry, opery a baletu. Vybrat si můžete z bohaté nabídky představení.
Liberec, Liberecký kraj

Kulturní centrum Vratislavice 101010

Kulturní centrum Vratislavice 101010 ve Vratislavicích nad Nisou slouží jako místo setkávání místních občanů, k pořádání nejrůznějších kulturních akcí, jako jsou divadelní představení, koncerty, přednášky, taneční zábavy, přehlídky, pravidelná cvičení či interaktivní program pro děti s rodiči.
Liberec, Liberecký kraj

Jiráskovo divadlo v České Lípě

Na místě dnešního Jiráskova divadla byla roku 1907 vybudována městská tělocvična. Z objektu tělocvičny rozhodl MNV r. 1932 vybudovat Jiráskovo divadlo. Po rekonstrukci bylo divadlo v září 2023 znovuotevřeno.
Česká Lípa, Liberecký kraj

Jazz klub Píchlá Nota

Jazz klub Píchlá Nota v Doksech vznikl pro radost a každou sobotu přináší živé koncerty. Zažijete zde opravdové špičky českého jazzu a swingu, blues, word music a folku i vystoupení začínajících kapel z blízkého okolí.
Doksy, Liberecký kraj

Kino Jas Járy Cimrmana v Tanvaldu

Kino Tanvald pořádá kulturních akce, výstavy, divadelní představení, přednášky a velkoplošná promítání z různých nosičů v digitální kvalitě.
Tanvald, Liberecký kraj

U bílýho černocha

Hudební kavárna nejen se skvělou živou hudbou a kávou.
Česká Lípa, Liberecký kraj

Tylovo divadlo v Lomnici nad Popelkou

Tylovo divadlo nalezneme mezi ulicemi Plk. Truhláře a nárožní ulicí 5. května v Lomnici nad Popelkou. První hra byla odehrána již v roce 1930 a svou dlouholetou tradici nepouští ani dnes. Budova vznikla podle návrhu architekta Oldřicha Lisky a je zapsána v seznamu kulturních památek ČR.
Lomnice nad Popelkou, Liberecký kraj

Malé divadlo Liberec

Malé divadlo Liberec bylo po přestavbě, na které se podílel architekt Karel Hubáček, otevřeno v roce 1989 jako volná scéna Divadla F. X. Šaldy. Nachází se nedaleko centra ve Zhořelecké ulici.
Liberec, Liberecký kraj

Galerie Desítky ve Vratislavicích nad Nisou

V Kulturním centru VRATISLAVICE 101010 vznikla Galerie Desítky jako otevřená platforma pro umění, design a architekturu.
Liberec-Vratislavice nad Nisou, Liberecký kraj

Stará škola Křižany

Podještědská kulturní památka v rekonstrukci. Historicky významný podstávkový objekt v malebné podještědské obci noví majitelé před několika lety začali rekonstruovat a rozhodli se památku oživit i kulturně.
Křižany, Liberecký kraj

Slánské ochotnické divadlo – kvalitní a dostupná kultura ve Slané u Semil

Slánské ochotnické divadlo s tradicí od roku 1897. Repertoár tvoří převážně komedie, pořádáme činoherní představení, zábavné estrády, společenské večery, zájezdová představení a hudební události.
Slaná, Liberecký kraj