Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Divadlo a hudba
Marienbad Film Festival nabídne divákům experiment i filmovou klasiku

Divadlo a hudba Karlovarský kraj

Máte rádi hudbu a divadlo? Chodíte rádi na festivaly a koncerty? Tak pojďte s námi! Máme pro vás nespočet tipů na představení na scénách pod širým nebem i ve starých kamenných divadlech, divadla černá, loutková, tradiční i ryze moderní, a také spousty akcí a letních divadelních festivalů.

Zpívající fontána v Mariánských lázních

Zpívající fontána byla vybudována v letech 1982 – 1986 při rekonstrukci promenády akademickým architektem Pavlem Mikšíkem. Působivé vodní obrazce jsou tvořeny z deseti střikových systémů, jejichž kombinace řídí počítač.
Mariánské Lázně, Karlovarský kraj

Club Alfa Sokolov – multižánrový klub

Alfa Club Sokolov je multižánrový klub určený pro všechny věkové skupiny. Akustické koncerty, taneční večery, slam poetry, přednášky, malá filmová scéna a jiné společenské akce – to vše v novém klubovém kabátu.
Sokolov, Karlovarský kraj

Karlovarský symfonický orchestr Karlovy Vary

Karlovarský symfonický orchestr je nestarším orchestrem na území Čech a jedním z nejstarších na světě. Založen byl už roku 1835 skladatelem, houslistou a dirigentem Josefem Labitzkým jako sezónní lázeňské těleso.
Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Městská divadla Karlovy Vary

Karlovarské divadlo vzniklo na Divadelním náměstí v letech 1884–1886. Autory projektu této velkolepé novobarokní stavby byli vídenští architekti Fellner a Helmer.
Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Kino Drahomíra

V programu Kina Drahomíra lze nalézt nejnovější filmy nebo i starší kousky ve spolupráci s filmových klubem Karlovy Vary. Součástí kina je i kavárna a galerie
Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Kulturní dům Dvorana v Lokti

Po rekonstrukci v historickém městečku Loket otevřeli Kulturní dům Dvorana, který nejen nabízí kulturní akce, ale je možné si i prostory pronajmout.
Loket, Karlovarský kraj

Prohlídka Karlovarského městského divadla

Pro skupiny minimálně 25 osob je možné objednat si v pobočkách infocentra Karlovy Vary prohlídku Karlovarského městského divadla. Budova byla postavena podle projektu vídeňského ateliéru F. Fellnera a H. Helmera. Výzdoba interiérů a malby byly svěřeny bratřím Gustavu a Ernestu Klimtovým.
Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Strunal Schönbach – přes 300 let tradice ruční výroby hudebních nástrojů

Tradiční ruční výroba strunných nástrojů z vzácného rezonančního dřeva, které dodává nástrojům zvuk prvotřídní kvality.
Luby, Karlovarský kraj

Divadlo Boženy Němcové ve Františkových Lázních

Divadlo Boženy Němcové a Městské kulturní středisko Františkovy lázně je kulturním stánkem města s bohatým programem zahrnujícím činohru, operetu a koncerty. Vedle hostujících souborů na zdejší scéně pravidelně vystupuje také místní amatérský divadelní soubor.
Františkovy Lázně, Karlovarský kraj

Městské divadlo v Mariánských Lázních

Při prohlídce Mariánských Lázní nevynechejte návštěvu městského divadla.
Mariánské Lázně, Karlovarský kraj

Dům kultury v Ostrově

Stěžejní dominanta Mírového náměstí a tím i nové části města. Objekt byl postaven v letech 1954-1955 podle projektu akademického architekta Jaroslava Krauze a Ing. Arch. Josefa Sedláčka. Dům kultury slouží občanům města jako hlavní kulturní zařízení. V budově má svoje zázemí infocetrum.
Ostrov, Karlovarský kraj

Audiovizuální lapidárium originálních soch Matyáše Bernarda Brauna

Zámecký areál ve Valči na Karlovarsku skrývá mnoho pokladů. Vedle Kuksu disponuje největším množstvím soch z dílny Matyáše Bernarda Brauna. Některé je možné uvidět venku, ale většina z nich je prezentována v unikátní audiovizuální expozici.
Valeč, Karlovarský kraj