Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Divadlo a hudba
Jihočeské divadlo ruší letošní sezónu na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově

Divadlo a hudba Jihočeský kraj

Máte rádi hudbu a divadlo? Chodíte rádi na festivaly a koncerty? Tak pojďte s námi! Máme pro vás nespočet tipů na představení na scénách pod širým nebem i ve starých kamenných divadlech, divadla černá, loutková, tradiční i ryze moderní, a také spousty akcí a letních divadelních festivalů.

Otáčivé hlediště Český Krumlov – světový unikát

Otáčivé hlediště v zahradě Státního hradu a zámku Český Krumlov je otevřená divadelní scéna Jihočeského divadla v Českých Budějovicích, která pochází z roku 1958. Kouzlo scéně otáčivého hlediště dodává také okolní prostředí, které tvoří především zahrada a letohrádek zvaný Bellarie.
Český Krumlov, Jihočeský kraj

Zámecké barokní divadlo v Českém Krumlově – nejstarší barokní divadlo na světě

Unikátní barokní divadlo je situováno na zámku v samém historickém jádru města Český Krumlov, které je národní kulturní památkou a památkou seznamu UNESCO. Na celém světě jsou zachována jen čtyři divadla z 18. století se zachovanými dekoracemi a mašinerií, to českokrumlovské je však nejstarší.
Český Krumlov, Jihočeský kraj

Panská zahrada ve Strakonicích

Park lazený do přírodního stylu (dřevo, kámen). Většina použitého dřeva pochází ze stromů, které se ve městě Strakonice musely vykácet (beersety u ohniště, palisády, ploty).
Strakonice, Jihočeský kraj

Divadlo Josefa Kajetána Tyla v Třeboni

Jen málo českých měst se může pochlubit tak starou a bohatou divadelní tradicí jako město Třeboň.
Třeboň, Jihočeský kraj

Jihočeské divadlo – historická budova i moderní interaktivní prohlídky

Empírová budova původně z počátku 19. století ležící u řeky Malše vedle Zlatého mostu. V jeho průčelí je busta Josefa Kajetána Tyla, který zde naposledy vystoupil na jevišti.
České Budějovice, Jihočeský kraj

Otáčivé hlediště Týn nad Vltavou

Otáčivé hlediště v Týně nad Vltavou je naprostou raritou, je to jediné ochotnické otáčivé hlediště na světě.
Týn nad Vltavou, Jihočeský kraj

Industriální centrum Žižkárna v Českých Budějovicích

Kulturně-kreativní prostor v Českých Budějovicích pro všechny generace. Snaží se oživit areál bývalých Žižkových kasáren a nabídnout občanům Českých Budějovic místo pro setkávání, zábavu a kreativitu. Je tu otevřeno všem umělcům a kreativcům.
České Budějovice, Jihočeský kraj

Třeboň 105 – Divadlo, Galerie & Biograf

Objekt Třeboň 105 vznikl rozsáhlou rekonstrukcí, která vedla ke zpřístupnění dosud veřejnosti nedostupného památkově chráněného objektu a využití prostorů ke kulturním účelům a uměleckým činnostem.
Třeboň, Jihočeský kraj

Kino Portyč

Kino Portyč bylo otevřeno v červnu roku 1990. Od počátku svého vzniku až do současnosti je hlavní sál kina určen zároveň jako protiatomový kryt.
Písek, Jihočeský kraj

Divadlo Oskara Nedbala v Táboře

Táborské divadlo je středoevropskou raritou. Má jediné jeviště s dvěma pravoúhle připojenými hledišti. Menší z nich, které se nalézá v historické budově, je určeno pro komorní představení. Tuto neobvyklou podobu budova získala po generální rekonstrukci v 60. letech minulého století.
Tábor, Jihočeský kraj

Naučná stezka Veselské pískovny

V Chráněné krajinné oblasti a Biosférické rezervaci Třeboňsko se rozprostírá na 240 hektarech mezi městem Veselí nad Lužnicí a obcemi Horusice a Vlkov území veselských pískoven.
Veselí nad Lužnicí, Jihočeský kraj

Jihočeská filharmonie v Českých Budějovicích

Jihočeská filharmonie byla založena v roce 1981 s původním názvem Jihočeský státní orchestr. V současnosti má 37 členů a je jedinou profesionální filharmonií v Jihočeském kraji. Od roku 2008 je šéfdirigentem Jan Talich.
České Budějovice, Jihočeský kraj