Restaurace Masaryčka je součástí přestavby a proměny
Masarykova nádraží. Na tomto místě už od roku 1869 fungovala císařská restaurace první třídy. Restaurace tu sice zůstala až do devadesátých let minulého století, ale její kvalita postupně klesala. Následně tu pak bylo vybudováno casino. Na obnovu restaurace dohlíželi památkáři a byly při ní zachovány
litinové sloupy a kazetové stropy.
V Masayčce sází na
prvorepublikovou kuchyni. O provoz se stará známý šéfkuchař Marek Hosnedl, který dosud řídil například celebritami a politiky oblíbené Café Sahara a byl šéfkuchařem zahraničních říčních lodí. V menu Restaurace Masaryčka najdete například hovazí
tatarák, gulášovku,
svíčkovou, roládu z vepřového bůčku, smažený řízek,
hovězí guláš a ze sladkých jídel třeba
žemlovku, povidlové taštičky a další dobroty.