Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Tradiční řemesla
Návštěvnické centrum Moser v Karlových Varech

Tradiční řemesla Karlovarský kraj

Láká vás návštěva míst, kde odhalíte tajemství a půvab starých řemesel? Zavzpomínat na staré časy nemusíte jen v muzeích řemesel, v technických expozicích a ve starých mlýnech či hamrech, řemeslníky pravidelně potkáte také na jarmarcích, historických slavnostech a ve skanzenech.

Návštěvnické centrum Moser v Karlových Varech

Sklo patří k nejoblíbenějším suvenýrům. Navštivte Museum Moser v Karlových Varech, kde jsou k vidění současné kolekce i historické sklářské kousky z rytecké dílny, kterou v Karlových Varech založil roku 1857 Ludwig Moser.
Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Muzeum Jáchymov

Jáchymovské muzeum se nachází v historické budově mincovny z 1. poloviny 16. století, která je situované nad místní radnicí, nedaleko kostela sv. Jáchyma.
Jáchymov, Karlovarský kraj

Prohlídky porcelánky Thun Nová Role

Zajímá vás tradiční výroba českého porcelánu? Potom navštivte prohlídkový okruh a návštěvnické centrum společnosti Thun 1794 a.s., kde se seznámíte s tradičními postupy výroby porcelánu přímo v autentickém prostředím výrobních závodů, kde přímo uvidíte, jak výrobky vznikají.
Nová Role, Karlovarský kraj

Statek Bernard

Statek Bernard v Královském Poříčí leží uprostřed světoznámého lázeňského trojúhelníku, pouhých 10 minut autem od Karlových Varů. Najdete zde mini zookoutek, herničku kostičku pro děti, muzeum řemesel, masážní studio a samozřejmě restauraci a penzion.
Královské Poříčí, Karlovarský kraj

Bio farma Belina u Toužimi

Na okraji Slavkovského lesa, daleko od civilizace, na úpatí Třebouňského vrchu, leží rodinná biofarma Belina. Chovají se tu ovce, kozy, krávy, prasata i koně, které si zde můžete půjčit i k delším výletům. Výrobky si můžete zakoupit při prodeji ze dvora.
Toužim, Karlovarský kraj

Dům umění Becherova vila – rodinný palác Becherů

Ve vilové čtvrti Karlových Varů najdete dům s názvem místního slavného likéru. Objekt je i se zahradou součástí památkově chráněného území, navíc je zapsanou kulturní památkou. Dnes je upravena na interaktivní galerii pro mladé výtvarníky.
Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Pachelbelův dům – krajské muzeum Cheb

Muzeum města Chebu, které patří mezi nejstarší regionální muzea v Čechách bylo otevřeno roku 1874 v bývalém Městském domě, jednom z nejstarších měšťanských domů na chebském náměstí, který bývá po nejznámějším ze svých majitelů označován také jako Pachelbelův dům.
Cheb, Karlovarský kraj

Muzeum Abertamy – za tajemstvím výroby rukavic

Muzeum Abertamy představuje unikátní expozici rukavic. Expozice čítá na 300 exponátů k historii výroby kožených rukavic, multimediální část se strojem času a hornickou expozici s minerály převážně z Jáchymovska.
Abertamy, Karlovarský kraj

Městské muzeum v Aši

Muzeum bylo založeno roku 1892, vystavována byla především keramika, kroje, zbraně, obrazy a sbírky věnované občany města. Současnou podobu dostalo v roce 1966, kdy bylo přemístěno do "zámečku", empírové budovy postavené továrníkem Klaubertem na místě vyhořelého zámku Zedtwitzů na Mikulášském vrchu.
Aš, Karlovarský kraj

Městské muzeum Františkovy Lázně

Přijďte si prohlédnout více než 600 starých fotografií z konce 19. a počátku 20. století, originál sochy Frantíka Adolfa Mayerla z r. 1923 do Městského muzea Františkovy Lázně.
Františkovy Lázně, Karlovarský kraj

Stará Radnice Ostrov

Goticko-renesanční památkový skvost uprostřed historické části Ostrova. Zdi radnice byly svědkem rozvoje, rozmachu i pádů města.
Ostrov, Karlovarský kraj

Atelier JM Lesov – manufaktura českého porcelánu

Atelier JM Lesov u Karlových Varů je jednou z posledních manufaktur, kde se dodnes pečlivě střeží umění tradiční ruční výroby kvalitního českého porcelánu.
Karlovy Vary, Karlovarský kraj