Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Muzea a galerie
Techmania Science Center v Plzni

Muzea a galerie Plzeňský kraj

Snažíte se marně rozhodnout, co s volným časem a vybíráte si mezi několika muzei a galeriemi? Inspiraci můžete načerpat v žebříčku Národní soutěže muzeí Gloria musaealis, českých muzejních oskarů. Když návštěvy nejlepších institucí zahrnete do svých výletních plánů, rozhodně neuděláte chybu!

Plzenecká železnice – úzkorozchodná trať ve Starém Plzenci

Úzkorozchodná trať je vybudována v areálu dětského tábora ve Starém Plzenci. Plzenecká železnice má ve svých sbírkách sedm úzkorozchodných lokomotiv a padesát šest vagónů různých typů. Muzejní dráha je vybudována v areálu dětského tábora ve Starém Plzenci.
Starý Plzenec, Plzeňský kraj

Techmania Science Center v Plzni

Techmania v Plzni nabízí stále nové interaktivní expozice a vědeckotechnické show. Kromě toho můžete v protější budově navštívit i 3D planetárium.
Plzeň, Plzeňský kraj

Hrad a zámek Klenová – galerie pod širým nebem

Originální galerii pod širým nebem a galerii výtvarného umění 20. století můžete zhlédnout v prostorách hradu a zámku Klenová. Najdete tu historickou expozici z dějin hradu a zámku a několik výstav českého i zahraničního umění. Z hradu se nabízí jedinečné výhledy na centrální Šumavu.
Janovice nad Úhlavou, Plzeňský kraj

Depo Moto Art – galerie motorismu a umění v Plzni

Depo Moto Art v Plzni – galerii motorismu a umění najdete v bývalé trolejbusové hale bývalých dopravních podniků. Naleznete zde nejen historické automobily a motocykly, ale i sochy, fotografie nebo květiny.
Plzeň, Plzeňský kraj

Air park Zruč u Plzně

Toužili jste někdy zasednout do kabiny MIGu-21, ovládat klapky Čmeláku Z-37, nebo si zevrubně prolézt tank T-34? Vaše přání je snadno splnitelné v Air parku nedaleko Plzně.
Druztová, Plzeňský kraj

Zámek Manětín – historie rodu Lažanských

Při prohlídce zámku Manětín si návštěvníci prohlédnou bohatou sochařskou výzdobu a místnosti spojené především s historií Karla Maxmiliána Lažanského a jeho ženy Marie Gabriely, jako např. hraběnčinu pracovnu, velký a malý hraběnčin salon, ale i pánskou pracovnu či lovecký pokoj.
Manětín, Plzeňský kraj

Muzeum na demarkační linii v Rokycanech – největší nestátní vojenské muzeum v ČR

Největší nestátní vojenské muzeum v České republice. Muzeum je zaměřeno na vozidla a těžkou bojovou techniku, výzbroj a výstroj Československé armády do roku 1938, protihitlerovské koalice a německé branné moci v posledních dnech II. světové války na demarkační linii.
Rokycany, Plzeňský kraj

Březník v Luzenském údolí – místo z románu Ze světa lesních samot

Březník je šumavská samota a bývalá hájovna nedaleko státní hranice. Toto vyhlídkové místo poskytuje úchvatný pohled do Luzenského údolí a na horu Luzný, jehož vrchol se nachází ve výšce 1373 m n.m.
Modrava, Plzeňský kraj

Národní technické muzeum – Centrum stavitelského dědictví v Plasích

V nově opraveném hospodářském zázemí cisterciáckého kláštera v Plasích vytvořilo Národní technické muzeum Centrum stavitelského dědictví – unikátní středisko dokumentace, prezentace a celoživotního vzdělávání v oblastech souvisejících se stavební historií a tradičním stavitelstvím.
Plasy, Plzeňský kraj

Katakomby Klatovy – tajemství ukryté pod jezuitským kostelem

V Klatovech najdete raritu evropského charakteru – krypty pod klatovským jezuitským kostelem zasvěceným Neposkvrněnému početí Panny Marie a sv. Ignácovi, dnes známé jako klatovské katakomby. Podle plánů stavitelů se staly pohřebištěm příslušníků jezuitského řádu, šlechty, vojska i měšťanů.
Klatovy, Plzeňský kraj

Muzeum strašidel v Plzni

Jedinečnou expozici strašidel a pohádkových bytostí z Plzně a Plzeňského kraje najdete v Muzeu strašidel na náměstí Republiky. S úsměvem a nadsázkou nahlédnete do světa pohádek a kouzel zapomenutých časů staré Plzně a okolí.
Plzeň, Plzeňský kraj

Pivovarské muzeum v Plzni

V Pivovarském muzeu vás pohltí atmosféra středověku, sídlí totiž ve starobylém právovárečném domě pocházejícím z 15. století, který se jako zázrakem zachoval ve své původní podobě.
Plzeň, Plzeňský kraj