Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Divadlo a hudba
Tančírna v Račím údolí – perla Rychlebských hor

Divadlo a hudba Olomoucký kraj

Máte rádi hudbu a divadlo? Chodíte rádi na festivaly a koncerty? Tak pojďte s námi! Máme pro vás nespočet tipů na představení na scénách pod širým nebem i ve starých kamenných divadlech, divadla černá, loutková, tradiční i ryze moderní, a také spousty akcí a letních divadelních festivalů.

Tančírna v Račím údolí – perla Rychlebských hor

Přímo pod Čertovými kazatelnami stojí nově zrekonstruovaná tančírna s názvem Georgshalle, v minulosti velice oblíbené místo pro nejrůznější oslavy, plesy či bály. Nyní Tančírna slouží jako zázemí pro turisty a prezentuje Rychlebské hory jako celek.
Bernartice, Olomoucký kraj

Arcidiecézní muzeum Olomouc a Zdíkův palác

Po rekonstrukci Zdíkova paláce, muzea a katedrály svatého Václava, se otevřel návštěvníkům nový pohled do dějin umění. Nad barokní obrazárnou vznikla nová expozice, která interaktivní formou představuje dějiny Svatováclavského návrší v Olomouci.
Olomouc, Olomoucký kraj

Moravské divadlo Olomouc

Moravské divadlo Olomouc je stálou českou divadelní scénou již od roku 1920, kdy v budově na dnešním Horním náměstí navázalo na devadesát let starou historii Königliches städtisches Theater.
Olomouc, Olomoucký kraj

Olodvorek – místo pro živou kulturu a setkávání v centru Olomouce

Místo, které bylo veřejnosti doposud skryto. Během letních měsíců se v něm koná několik kulturních akcí. Specifické prostředí nabízí návštěvníkům kromě kultury a občerstvení i možnost prohlédnout si nejrůznější výtvarná díla, která prostoru zapůjčují různí umělci.
Olomouc, Olomoucký kraj

Poeziomat v Olomouci

Poeziomat v Olomouci od jara 2024 opět funguje. Starý kus, který dosloužil, nahradil nový. Ten již není napojen na elektřinu a člověk mu ji dodá otáčením kliky.
Olomouc, Olomoucký kraj

Cinemax Olympia Olomouc

Vítejte v nejmodernejším kine v Olomouci. Naši diváci znají kino Cinemax jako svoje lokální kino, ve kterém na ně čeká maximální filmový zážitek a možnost kulturního vyžití.
Olomouc, Olomoucký kraj

Muzeum Zábřeh s expozicí Jana Eskymo Welzla – Dům Pod Podloubím

Dům Pod Podloubím, kde sídlí zábřežské muzeum, je jedním z nejcennějších dokladů vývoje měšťanského domu na severní Moravě. Jedna z expozic muzea je věnována nejslavnějšímu místnímu rodákovi – Janu Eskymo Welzlovi.
Zábřeh, Olomoucký kraj

Zámek Ptení

Ptení má nového majitele a s ním se zámku blýská na lepší časy! Již letos se na zámku uskuteční mnoho kulturních a hudebních akcí.
Ptení, Olomoucký kraj

Divadlo Šumperk – zábava pro velké i malé

Šumperské divadlo nabízí nejen zajímavá divadelní představení pro dospělé i děti, ale také možnost pronájmu prostor pro pořádání kulturně společenských akcí a zapůjčení kostýmů.
Šumperk, Olomoucký kraj

Naučte se Flamenco v Olomouci

Španělský tanec pro ženy i muže plný vášně a ohně jižního Španělska, který můžete zakusit i u nás v České republice. Tančit flamenco znamená vyprávět příběh a platí to samozřejmě i pro hudbu a zpěv.
Olomouc, Olomoucký kraj

Muzeum harmonik v Litovli

V Litovli, v bývalé Záložně objevíte unikátní sbírku harmonik pana Jiřího Sedláčka, který ji daroval roku 2021 městu. Celoživotní sbírka obdivovatele harmonik, která v Evropě nemá obdoby, čítá na 300 exponátů.
Litovel, Olomoucký kraj

Jezuitský konvikt v Olomouci – sídlo Uměleckého centra Univerzity Palackého

Barokní budova bývalého jezuitského konviktu je jednou z nejstarších součástí olomoucké univerzity. Po její náročné a velkorysé rekonstrukci získala Univerzita Palackého prostorný historický komplex s mnoha originálními prostorami.
Olomouc, Olomoucký kraj