Úvod > Aktuality > Hospody a hospůdky CzechSpecials: kam v Praze za dobrým jídlem a pivem?
Hospody a hospůdky CzechSpecials: kam v Praze za dobrým jídlem a pivem?
"> "> "> "> "> "> "> "> ">
Gurmánská turistika

Hospody a hospůdky CzechSpecials: kam v Praze za dobrým jídlem a pivem?

  • Vydáno22. června 2022
My, Češi pivo milujeme a jsme na něj právem hrdí. Kam, ale vyrazit na jedno pěkně orosené v hlavním městě? I zde se pivo nejlépe pije hlavně v tradičních hospůdkách, ale v poslední době vzniklo i mnoho moderních pivnic, kam směřují hlavně mladší hosté. K dobrému pivu neodmyslitelně patří také dobré jídlo. Kam si tedy na pivo a vynikající jídlo třeba v Praze zajít? Vodítkem pro vás může být modré logo na dveřích certifikovaných restaurací Czech Specials.

Tradiční hospůdky, kde se čepuje plzeňské

Kdo ctí tradice a láká ho historie, měl by určitě navštívit proslavenou pražskou restauraci U Pinkasů, která jako vůbec první restaurace začala roku 1843 čepovat proslavené plzeňské pivo. Na jídelním lístku najdete tradiční české speciality i malé chuťovky k pivu. Certifikovaná restaurace U Pinkasů, kterou najdete několik kroků od Václavského náměstí, se pyšní i překrásnou vnitřní zahrádkou, kde na vás dýchne historie Prahy. Kdo zavítá do pražských Dejvic a dostane chuť na dobré jídlo a pivo nesmí minout certifikovanou restauraci Kulaťák. Na čepu je Pilsner Urquell a k němu doporučujeme například pečené vepřové koleno nebo vepřová žebírka na černém pivu, ale vybere si zde každý.
 

Moderní hospody a stylové podniky

něco k pivuČeská gastronomie se samozřejmě vyvíjí a mění se i české pivnice. Moderní interiér i zajímavou českou kuchyni najdete například na Vinohradech v restauraci Ossegg. Pro začátek si můžete dát k pivu domácí paštiku nebo domácí huspeninu, čeká na vás i konfitované kachní stehno nebo guláš z vepřových líček. Nesmíme zapomenout ani na vynikající speciální nefiltrovaná a nepasterizovaná piva vařená přímo ve vlastním minipivovaru v restauraci.

restaurceZajímavý designový interiér, výběr plzeňských piv na čepu a moderní českou kuchyni najdete na Žižkově. Certifikovaná restaurace Sou100 vás naladí třeba domácí škvarkovou pomazánkou s trhaným kváskovým chlebem nebo paštikou z kachních jater s omáčkou z černého rybízu. Další ze zajímavých pivovarských restaurací nové generace, je určitě Malešický mikropivovar na Praze 10. Kromě speciálních vlastních piv tohoto mikropivovaru zde čepují i speciály různých regionálních značek. Ochutnat můžete například proslavené buřty na černém pivu nebo vynikající svíčkovou na smetaně.
Malešický mikropivovar

Malešický mikropivovar

Pivovarská restaurace s letní zahrádkou a s odděleným salónkem až pro 50 osob, oblíbeným pro pořádání soukromých či firemních večírků. 10 rotujících výčepních kohoutů, výběrová pivotéka s lahvovými pivy z celého světa. Domácí kuchyně včetně každodenního poledního menu.

Ossegg Praha

Ossegg Praha

Pražské Vinohrady mají svůj vlastní pivovar. Tak by mohl znít titulek některého z večerníků. A skutečně, kousek od Vinohradského divadla najdou hosté restauraci s pivovarem Ossegg.

Restaurace U Pinkasů na pražském Novém Městě

Restaurace U Pinkasů na pražském Novém Městě

Proslulá česká restaurace s dlouholetou tradicí se nachází jen kousek od Václavského náměstí. Pochutnat si zde můžete na specialitách tradiční české kuchyně, Plzeňském Prazdroji přímo z tanku a jistě oceníte i neopakovatelnou zdejší atmosféru.

Kulaťák

Kulaťák

Pilsner Urquell Original Restaurant reprezentuje nejprestižnější gastronomickou síť Plzeňského Prazdroje a jako první v Praze 6 patří již několik let k lídrům celého řetezce i k nejlepším v hodnocení Euro – Top restaurace ČR.

Sou100 Žižkov

Sou100 Žižkov

Samotné slovo „sousto“ evokuje v každém člověku kousek něčeho dobrého. Je to sousto výtečného jídla. Restauraci jsme otevřeli v roce 2018, tedy v roce 100. výročí založení republiky. Není to náhoda, na toto výročí navazujeme úctou k tradici a zároveň otevíráme současnou éru s moderní kuchyní.