Úvod > Co chcete dělat? > Panský pivovar v telči

Panský pivovar v telči

Gurmánská turistika
S Hofmistrem, Holomkem, Nádeníkem a Klíčníkem se nově setkávají návštěvníci Panského dvora v Telči. Právě tak se jmenují čtyři druhy řemeslných piv, které uvařil místní sládek Marcel Hofman. První hosté zavítali do Panské restaurace a pivovaru 30. listopadu 2019.
Po Panském pivovaru jsme otevřeli i novou restauraci a naši návštěvníci konečně ochutnali desítku Nádeníka, jedenáctku Holomka, dvanáctku Hofmistra a třináctku Klíčníka,“ vysvětlil sládek Marcel Hofman. Do budoucna chce pravidelně vařit i speciály. „Výhodou malého pivovaru je, že nabídku můžeme obměnit každý měsíc nebo dva,“ dodal sládek. Panský pivovar plánuje ročně uvařit 1 200 až 1 500 hektolitrů piva a má místo i pro případné rozšíření výroby.

Kromě dobrého piva si hosté v Panské restauraci pochutnají na poctivé české hostině. „Koncept nové restaurace byl od začátku jasný. O to déle jsme pečlivě vybírali dodavatele z řad místních farem a pěstitelů, abychom našim hostům servírovali to nejlepší, co si na hostině v telčském podzámčí dokážete představit,“ usmívá se provozní Panské restaurace Marek Dvořák. Základem menu budou tradiční česká jídla a steaky, ale zkrátka nepřijdou ani milovníci moderní gastronomie nebo vegetariáni. „Mysleli jsme opravdu na všechny a věřím, že se k nám spokojení hosté budou rádi vracet. Něco takového v Telči chybělo,“ uvedl Dvořák.

Zájemci mohou návštěvu pivovaru a restaurace spojit s prohlídkou areálu Panského dvora. Revitalizovaný hospodářský statek dnes nabízí vyžití pro všechny generace. Zdejší chloubou je unikátní lanové centrum s lezeckou stěnou, dále dětská herna s kavárnou, půjčovna elektrokol i příjemné ubytování v novém penzionu. V průběhu roku Panský dvůr pořádá výstavy, divadla, koncerty, festivaly, dětské tábory i na míru ušité školní a firemní dny.


 
Celý popis
Naposledy změněno: 7. 12. 2019

Ubytování a restaurace v okolí