Minipivovar Kozlíček leží uprostřed Javořické vrchoviny pod vrcholem Javořice ve vesničce Horní Dubenky. Vzniku minipivovaru předcházely dva roky experimentů s vařením piva v domácích podmínkách.
Ohlasy přátel a známých na vzorky piv uvařených v domácích podmínkách vedly majitele dnešního minipivovaru, pana Kozlíčka, k zamyšlení nad možností založit vlastní rodinný pivovar a tak od dubna 2007 začal vařit pivo oficiálně. Pivovar majitelé provozují prozatím jako vedlejší zaměstnání, jelikož vaření piva je pro ně spíše koníčkem než zdrojem obživy. Výtěžek z prodeje piva jde převážně zpět do výroby, především na modernizaci technologických zařízení pivovaru. Výše uvedené má svá pro i proti. Pro je například možnost vyrábět speciální druhy piv v malém množství, proti je omezená kapacita pivovaru, která je daná
maximální roční produkcí 80 hl piva.
V současné době se v Kozlíčku vaří 3 druhy piva: světlý Javořický ležák 12°, s výraznou hořkostí. Světlý Javořický speciál 13°- 15° a polotmavý Javořický speciál s výraznou sladovou příchutí a granátovou barvou. Všechny tyto druhy „domácího“ piva
můžete ochutnat v hostinci U lípy, který najdete ve vesničce Zborná u Jihlavy.
Objektivní pohled na pivní kulturu a produkce piva v Kozlíčku, kde pivo vaří s vášní i rodinnou tradicí.
Minipivovar Kozlíček leží v Javořické vrchovině pod vrcholem Javořice ve vesničce Horní Dubenky.
Příprava trvala dva roky experimentů s vařením piva v domácích podmínkách.
Minipivovar Kozlíček začal oficiálně vařit pivo v dubnu 2007.
Vyrábí se světlý Javořický ležák 12, světlý Javořický speciál 13-15 a polotmavý Javořický speciál.
Piva z minipivovaru je možné ochutnat v hostinci U lípy, který se nachází ve vesničce Zborná u Jihlavy.
Světlý Javořický ležák 12 je známý svou výraznou hořkostí.
Vaření piva je pro majitele spíše koníčkem než zdrojem obživy.
Roční výstav piva v minipivovaru je maximálně 80 hl.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.