Tato akce již proběhla a není tedy aktuální. Prohlédněte si
aktuální akce v okolí této již neaktuální akce, prozkoumejte
aktuální akce v regionu Praha nebo navštivte
Gastronomické akce v celé ČR.
Svatomartinské hody se pořádají u příležitosti svátku svatého Martina 11. listopadu, který tradičně symbolizuje ukončení barevných podzimních měsíců a doby zrání vína a oznamuje příchod zimy. Řada pražských restaurací nabízí svatomartinské menu, kde můžete ochutnat tradiční speciality.
Svátek Svatého Martina je v gastronomii spojen s pečením husy a ochutnáváním prvního letošního vína. Nedílnou součástí svatomartinských hodů je pečená svatomartinská husa, koláče a svatomartinské víno, které hraje velmi důležitou roli. Svatý Martin je také svátkem vinařů, neboť končí vinobraní a dokončuje se proces zrání prvního letošního vína. Podle tradice je tak možné 11. 11. v 11 hodin otevřít první letošní mladé víno, které zrálo pouze několik týdnů. Svatomartinské víno může být bílé, růžové nebo červené.
Restaurace U Básníka Pánve, 11. 11. – 18. 11. 2013
Praha 2, Mánesova 62
tel: 222 250 072
V restauraci U Básníka Pánve připravili speciální martinské hody. Husí paštika s omáčkou z lesních plodů a topinkou, husí játra s bramborovou plackou, husí kaldoun s játrovými knedlíčky, pečené husí stehno na jablkách s červeným zelím a cibulkou, husí roláda plněná játry a uzeným se špenátem a bramborovými plackami, celá pečená husa s bílým a červeným zelím, knedlíky a plackami a lívance s malinami a šlehačkou.
Restaurace Jezerka, 11. 11. – 17. 11. 2013
Praha 4, Na Jezerce 2a
tel: 241 407 902
Divadelní restaurace Jezerka v Nuslích nabízí pečenou Svatomartinskou husu s variací knedlíků.
Pivovar U Tří růží, 8. 11. – 11. 11. 2013
Praha 1, Husova 10
tel: 225 226 650
Pivovar U Tří růží připravil na svatomartinský svátek pečenou husu s knedlíkem a červeným zelím a tradiční husí kaldoun. Ochutnat můžete až 6 různých piv z vlastní produkce.
Potrefená Husa Na Verandách, 8. 11. – 17. 11. 2013
Praha 5, Nádražní 84/43
tel: 257 191 200
Potrefená Husa Na Verandách bude nabízet celý týden svatomartinskou pečenou husu se zelím a knedlíkem. Zapít ji můžete čepovaným Staropramenem z tanku.
Restaurace La Republica, 11. 11. – 13. 11. 2013
Praha 1, Na poříčí 12
tel: 602 202 631
Restaurace La Republica připravila speciální svatomartinské menu. Konfitovaná husa s nádivkou z jater a mandlí s červeným a bílým zelím a variací knedlíků a jablečný koláč.
Restaurace AvantGarde, brunch, 9. 11. a 16. 11. 2013
Praha 6, Evropská 2690/17, PPF Gate
tel: 224 174 224
Dejvická restaurace AvantGarde připravila na sobotu 9. a 16. listopadu svatomartinský brunch. V bohaté nabídce studeného a teplého bufetu nebude chybět pečená husa, husí rilettes a husí kaldoun.
Restaurace Kulaťák, 11. 11. 2013
Praha 6, Vítězné náměstí 820/12
tel: 773 973 037
Restaurace Kulaťák, ze skupiny Pilsner Urquell Original Restaurant, připravila na svatomartinský svátek v pondělí pečenou husu s knedlíkem a se zelím.
Baráčnická Rychta, 11. 11. – 17. 11. 2013
Praha 1, Tržiště 23
tel: 257 532 461
Restaurace Baráčnická Rychta na Malé straně připravila na sv.Martina husí kaldoun, husí stehno se zelím a skořicovým knedlíkem a hruškovou panna cottu.
Restaurace Villa Richter, 11. 11. – 17. 11. 2013
Praha 1, Staré zámecké schody 6/251
tel: 257 219 079
V restauraci Villa Richter u Pražského hradu připravili svatomartinské menu. Husí játra s karamelizovanými jablky, husí kaldoun, pečenou husu s bramborovými lokšemi a červeným zelím a teplé bramborové lokše s medem a ořechy.
Restaurace Vojanův dvůr, 8. 11. – 11. 11. 2013
Praha 1, U Lužického semináře 21
tel: 601 233 233
Restaurace Vojanův dvůr na Malé Straně připravila svatomartinské menu. Dýňová polévka, konfinované husí stehno s variací knedlíků a červeným zelím a vdolky s borůvkami.
Restaurace Vozovna Stromovka, 8. 11. – 10. 11. 2013
Praha 7, Královská obora 2
tel: 725 123 705
V restauraci uprostřed Stromovky pro Vás připraví šéfkuchař Tomáš Vaněk svatomartinskou husu se zelím a knedlíkem, husí játra na víně a rozinkový trhanec.
Restaurace Libocký dvůr, 8. 11. – 11. 11. 2013
Praha 6, Liboc, Rybničná 1/ 18
tel: 220 517 542
Restaurace Libocký dvůr připravila speciální nabídku husích specialit na svátek sv.Martina. Husí paštika s brusinkami, husí játra na víně, husí vývar, svatomartinské konfitované husí stehno se zelím a knedlíkem, konfitované husí stehno na červeném víně, se šťouchaným bramborem a konfitované husí stehno s jablky, hruškami a švestkami a rýží.
Restaurace Koliba, 8. 11. – 17. 11. 2013
Praha 4, Gregorova 8, Horní Roztyly
tel: 272 941 340
Restaurace Koliba v Horních Roztylech připravila speciální menu. Zauzená kachní prsa ve svatomartinském víně, kachní kaldoun s knedlíčky, restovaná kachní játra v portském víně, pečená svatomartinská husa se zelím a lokšemi, svatomartinský pekáč s kachnou, slaninou a krkovicí, se zelím a šťouchaným bramborem a lívance s borůvkami.
Restaurace Terasa U Zlaté Studně, 11. 11. – 17. 11. 2013
Praha 1, U Zlaté studně 166/4
tel: 257 533 322
Šéfkuchař Pavel Sapík v restauraci U Zlaté Studně připravil 3 chodové martinské menu. Terina z husích jater s želé z Calvadosu, pečená martinská husa s dýňovým zelím a knedlíkem a domácí hruškové knedlíky s marcipánem.
Restaurace Chateau St. Havel, všechny listopadové víkendy (so+ne)
Praha 4, Před nádražím 6
tel: 241 445 717
V zámecké restauraci Chateau St. Havel v pražské Krči připravil šéfkuchař Ondřej Slanina svatomartinské menu. Zauzená kachní paštika se salátem, pomalu pečené husí stehno s bramborovými plackami a červenou řepou a datlový koláč s kaštanovou zmrzlinou a badyánovou omáčkou.
Restaurace Campanulla, 11. 11. a 21. 11. 2013
Praha 1, Velkopřevorské náměstí 4
tel: 257 217 736
Restaurace Campanulla která se nachází na Malé straně v sídle Maltézských rytířů, připravila na svátek svatého Martina husí kaldoun, husí paštiku a pečenou husu s knedlíkem a se zelím. Akci doprovází živá cimbálová muzika. Na vítání Beaujolais 21.listopadu bude v nabídce pečená kachna, játra Foie gras nebo tradiční cibulová polévka.
Restaurace Magická zahrada Nouveau, 1. 11. – 11. 11. 2013
Praha 4, Nuselská 159/114
tel: 261 214 252
V Magické zahradě připravili speciální menu u příležitosti svatomartinského svátku. Husí kaldoun s knedlíčky a husa pečená s jablky, červeným zelím a knedlíky. Husí játra v sádle, husí kaldoun, pečená svatomartinská husa s ořechovou nádivkou, zelím a knedlíkem, a jablko v županu s čokoládovou omáčkou.
Restaurace Il Giardino, 17. 11. 2013
Praha 5, Mozartova 261/1, hotel Mövenpick
tel: 257 151 111
Restaurace Il Giardino připravila na neděli 17. 11. mimořádný svatomartinský brunch, kde kromě klasické nabídky martinské husy plněné jablky se zelím a dalších specialit bude hrát lidová kapela.
T-Anker – Sluneční terasa, 8. 11. – 17. 11. 2013
Náměstí Republiky 656/8, OD Kotva
tel: 723 472 594
Pivní bar a restaurace T-anker na střešní terase OD Kotva připravila svatomartinské menu. Restovaná husí játra, husí stehno s červeným zelím a knedlíkem a husí prso
s vinnou omáčkou.
Restaurace Chez Marcel, Beaujolais, 21. 11. 2013
Praha 2, Rubešova 10
tel: 224 239 570
Francouzská brasserie Chez Marcel připravila na vítání Beaujolais speciální menu. Můžete se těšit na jehněčí karé, čerstvé ústřice, líčka na pivě, vepřovou panenku se švestkami a další speciality.
Restaurace La Gare, Beaujolais, 21. 11. 2013
Praha 1, V Celnici 3
tel: 222 313 712
Francouzská brasserie La Gare připravila k příležitosti vítání nového Beaujolais speciální menu. Výběr francouzských uzenin, paštika z divočáka, čerstvé ústřice, pečený kozí sýr, králičí roláda s nádivkou a čokoládový mousse s pošírovanou hruškou.