Festival profesionální gastronomie, který osloví profesionály i gurmány z řad veřejnosti. Festival se koná v rámci gastronomického veletrhu TOP GASTRO souběžně se středoevropským veletrhem cestovního ruchu HOLIDAY WORLD a veletrhem golfu a golfové turistiky GOLF SHOW. Program doplní také degustace.
Komponovaný odborný program pro majitele a provozovatele restaurací, kaváren, cukráren, barů, zařízení účelového stravování, či jiných gastronomických provozů přinese nejen oborové setkání s možností výměny zkušeností mezi profesionály, ale i zajímavou víkendovou nabídku pro milovníky kvalitní gastronomie z řad veřejnosti.
V profesionální programu zkušení odborníci představí inovativní a kreativní řešení v oblasti účelové i zážitkové gastronomie, předvedou novinky a trendy v kavárensko-cukrárenském provozu a ukáží možnosti, jak lze moderně řešit nabídku rychlého občerstvení.
III. ročník komponovaného gastronomického programu a festivalu GASTRO TOUR se koná v rámci gastronomického veletrhu TOP GASTRO, souběžně se středoevropským veletrhem cestovního ruchu HOLIDAY WORLD a veletrhem golfu a golfové turistiky GOLF SHOW v Praze na Výstavišti v Holešovicích (Křižíkův pavilon B).
PROGRAM CREATIVE CULINARY
sobota 11. 2.
11,00 – 13,00 VZPOMÍNKY NA AFRIKU – World Chefs Tour Against Hunger 2011 – komponovaný charitativní program o cestě AKC ČR do Jihoafrické republiky, promítání filmů a poutavé povídání doprovodí tříchodové africké menu, komentované vaření s ukázkami gastronomických technik
14,00 – 16,00 KONCEPT MENU RED PIF – KUCHAŘSKÁ EXHIBICE MARTINA HAVLA – komponovaný gastronomický program a představení konceptu Red Pif, vinný bar s restaurací a obchodem milovníků vína, tříchodové menu doprovodí degustace vybraných vín, hledání chuťových kompilací
16,00 – 18,00 SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽÍ GOURMET TEAM CHALLENGE, soutěže gourmet týmů „O pohár prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR“ CUKRÁŘ ROKU 2012
neděle 12. 2.
11,00 – 12,30 ITALSKÁ GASTRONOMIE NENÍ JEN PIZZA – Emanuele Ridi – kuchařská exhibice na téma tradiční italské gastronomie Známka italské pohostinnosti – italské restaurace v České republice, autogramiáda
13,00 – 14,30 KONCEPT MENU – HOSTINEC U PODKOVY APARTMÁN-HOTELU JITRAVA – exhibice Martina Dvořáka – šéfkuchaře hostince U podkovy, Komponovaný gastronomický program a představení konceptu. Vlastní bio chov, zvěřina, bio zelenina a celkově kvalitní a zdravá kuchyně. Degustační menu. Hledání chuťových kombinací s pivními speciály.
15,00 – 16,00 PIVNÍ ROZMANITOST – Řízená degustace točených pivních speciálů z českých minipivovarů
PROGRAM CAFÉ & PATISSERIE
sobota 11. 2.
09,00 – 12,00 CUKRÁŘ ROKU 2012 – komentovaná příprava soutěže
12,30 – 13,30 NENÍ ČOKOLÁDA JAKO ČOKOLÁDA, JEJÍ DRUHY co možná nevíte o čokoládě – přednáška s degustacemi výběrových čokolád
13,30 – 14,30 KÁVA JAK JI NEZNÁTE – domácí pražení kávy, netradiční způsoby přípravy kávy
14,30 – 15,30 ZMRZLINA NEPATŘÍ JEN DO LÉTA – zmrzlinové speciality – domácí nanuky
15,30 – 16,30 ČAJOVÁ ŠKOLA – výuka přípravy čaje pro začátečníky, čaj a gastronomie, svět čaje, jeho příprava, čaj jako kvalitní nápoj
ORIGINÁLNÍ ČAJOVÉ PEČIVO – poctivá česká cukrařina v případové studii CUKRÁŘSTVÍ VIKTORIA
neděle 12. 2.
09,00 – 12,00 BYL JEDNOU JEDEN KAKAOVÝ BOB
cesta od kakaovníkového bobu až po odlitek luxusní čokolády na stole zákazníka, přednáška s degustacemi luxusních čokolád
12,30 – 13,30 ČAJOVÝ BAR – moderní pojetí čaje v západní kultuře, ORIGINÁLNÍ ČAJOVÉ PEČIVO
14,00 - 15,00 MODELOVÁNÍ Z MARCIPÁNU – otevřený kurz