Tato akce již proběhla a není tedy aktuální. Prohlédněte si
aktuální akce v okolí této již neaktuální akce, prozkoumejte
aktuální akce v regionu Moravskoslezský kraj nebo navštivte
Společenské akce v celé ČR.
Přijďte okoštovat, degustovat, popít a užít si celkem sedm delikátních japonských čajů! Postupně se propijeme od čajů pro každodenní popíjení a v příjemné cenové kategorii po čaje skutečně delikátní a s bohatou chutí a vůní.
Jaké čaje budeme degustovat?
- Japan Bancha - se překládá jako „obyčejný čaj“ a představuje nižší stupeň čaje Sencha, který je ideální pro pravidelné pití během celého dne.
- Japan Genmaicha - v překladu znamená „rýžový čaj“. Při výrobě se používá převážně čaje Bancha. Bývá však použito i čaje Sencha nebo dokonce Matcha (čaj poté zván jako Genmaicha-Matcha-Iri).
- Kukicha Karigane - japosnký čaj s vysokým podílem řapíků. Varianta Karigane se vyznačuje lahodnější chutí bez svíravosti, která je typická např. pro čaje typu Sencha.
- Mecha Tamame - čaj vyrobený z pupenů čajovníku, které jsou odděleny během zpracování Gyokura a vysoce kvalitní Senchy.
- Sencha Fukamushi Superior - se řadí mezi hluboce napařované čaje. V nálevu se to projevuje potlačením svíravých tónů a vyšší sladkostí.
- Gyokuro Superior - vysoce kvalitní japonský zastiňovaný čaj. Nálev má sytě zelenou barvu a chuťově je plný, vyznačující se sladkostí a umami chutí.
- Matcha Latté - klasický japonský práškový čaj matcha v podání s mlékem vytváří velmi lahodný nápoj.
Co se dozvíte?
- podrobněji představíme každý z čajů
- v čem se od sebe jednotlivé čaje liší
- jak je to s kofeinem a antioxidanty v čajích a co ovlivňuje jejich množství
- matcha – co je třeba sledovat při nákupu a jaký je rozdíl mezi ceremoniální a kuchyňskou matchou
- jak na přípravu japonských čajů
- základní informace o japonském čajovém nádobí
A pokud vám kterýkoliv představený čaj zachutná, všechny budou k dispozici ku zakoupení.
Degustací vás provedou Jonáš Vrchovský, který se v čajovém prostředí pohybuje od roku 1999, během té doby proškolil v přípravě čajů personál více než 15 čajoven a podnikl několik cest za čajem na Tchaj-wan a do čínského Yunnanu, a Petr Vrbata, který od roku 2013 vytváří jediný český magazín zaměřený na čaj a čajovou kulturu.