Obzvlášť populárními se stala
grilovaná křidélka, která jsou zhotovována dle vlastní receptury. Jejich popularitu charakterizuje dnes všeobecně známé heslo:
„kdo neochutnal křidélka, nebyl na Labuti“.
Také volba ponechat na čepu pouze
přerovské pivo Zubr, sice zavání patriotismem, ale ukázala se jako naprosto správná. Toto pivo podtrhuje charakter přerovské pivnice, uspokojuje chuťovou tradici u hostů o to víc, když se v každoroční soutěži tuzemských pivovarů umisťuje na čelních místech, což pochopitelně vyvolává uspokojení a hrdost štamgastů.
Spoustu jídel grilujeme přímo před hostem nebo upravujeme na rožni a potom porcujeme u stolu hosta. Snažíme se používat moderní, ale hlavně šetrné postupy při přípravě pokrmů (např. pošírování). Rozšiřujeme nabídku pokrmů z čerstvých ryb, „zdravé“ moučníky s nízkým obsahem tuku a cukru, samozřejmostí je čerstvé ovoce nebo salát bar s celoročně čerstvou zeleninou.
Velkou výzvou je pro nás nabídnout hostovi komplexní chuťový servis. Ke každému chodu jídla se snažíme doporučit víno (popř. jiný nápoj), který se s jídlem snoubí, nechá ho vyniknout nebo je kontrastní s tím, že máte hned dva kulinářské vjemy.
Proto se snažíme na novém jídelním lístku ke každému jídlu doporučit alespoň dvě vína. Zlepšit a zavést vinnou kulturu při stolování se snažíme při
řízených degustacích. Vedoucí degustace provede charakteristiku předváděných vín a závěrem doporučí ke každému vínu vhodné jídlo, které je v nabídce a host si tuto kombinaci může okamžitě oddegustovat. Tato disciplina tzn. kombinace jídel a nápojů je naše specializace a zároveň velký koníček.
Ochutnejte z nabídky jídelního lístku:
- Speciality české a slovenské kuchyně
- Domácí kachnička se zelím a bramborovými knedlíky – Svatovavřinecké jakost Kobylí, Ryzlink rýnský výběr Michlovský
- Moravský vrabec se zelím a houskovým knedlíkem – pivo, Svatovavřinecké jakost Kobylí, Rulandské Modré jakost Kobylí
- Špikovaný králičí hřbet na smetaně s bramborovou šiškou plněnou uzeným masem – Sauvignon jakost Podluží
- Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem připraveno dle receptu původní majitelky restaurace U Labutě paní Vanderkové – Rulandské bílé jakost Kobylí
- Čachtický guláš s houskovým knedlíkem zdobený vějířkem pečené klobásy s mutěnicí a feferonkou – pivo, Frankovka jakost Kobylí
- Rostbíf na omáčce z whiskey a bílého pepře – přesně tak růžový, jak ho ochutnal Arnošt na válečném tažení v Anglii – Cabernet Sauvignon jakost Kobylí
- Špenát s vepřovými výpečky a bavorské špecle – Rulandské Modré jakost Kobylí
- Grilované vepřové koleno s křenem, hořčicí, okurčičkou – Cabernet Sauvignon + Merlot J.A.R.
- Nadívaný labutí krk z vepřové panenky, uvnitř se sýrem, uzeným masem, nahoře zdobený sezamem a podávaný s křenovou omáčkou – Kerner Mosela SRN 1990, Ryzlink Rýnský p.s. Reisten
- Řízek Förchgotta Tovačovského obalovaný v těstíčku s kyselým zelím, sypaný sýrem – Cabernet Sauvignon Templářské sklepy Čejkovice, Frankovka p.s. Marcinčák