Pivovar nazvaný podle někdejšího
lázeňského piva Karel IV. je součástí zrekonstruovaného komplexu budov Becherplatz, kde se dříve vyráběl proslulý likér
Becherovka.
Dnešní minipivovar navazuje na
tradici vaření piva v
Karlových Varech, která započala roku 1370, kdy král a římský císař Karel IV. udělil městu titul
královského města s privilegiem vaření piva. Tadice byla na dlouhých 13 let přerušena po té, co pivovar Karel IV. ukončil v roce 1999 výrobu v závodu na Sokolovské ulici v Rybářích.
V útrobách
Becherplatzu však pivo Karel IV. opět povstalo a vy si můžete vychutnat
tradiční karlovarské pivo přímo v restauraci, nebo v prodejnách, kde vám nabídnou vše co je s pivem Karel IV. spojené.
Pivovar Karel IV. produkuje: - Karel IV. světlý 11° – pivo plzeňského typu nefiltrované a nepasterizované, vařené z moravských sladů a českých chmelů.
- Karel IV. polotmavý 12° – jantarové nefiltrované a nepasterizované pivo s jemnou hořkostí. Je uvařeno ze čtyř druhů sladů, které se v pivu vyznačují lehkou oříškovou chutí.
- Karel IV. tmavý 13° – silnější tmavé pivo vařené ze čtyř druhů sladů s velkým zastoupením barevných sladů, které v pivu dělají kávovou chuť.
- Karel IV. speciál 15° – silné hutnější pivo s vyváženou hořkostí a delší dobou zrání.
- Karel IV. pšeničné 12° – svrchně kvašené pivo s lehce nakyslou a osvěžující banánovou chutí.