Ochutnejte naše vyhlášené přírodní víno, se kterým je vám dobře... i ráno. Z domácích dobrot budou nachystané Jožkovy klobásky, masová pomazánka z dlouho pečeného vepřového na víně, nebo čerstvě pražené mandle. Kdo by odolal? My rozhodně ne.
Víkendový výlet na Slovácko může okořenit návštěva naší otevřené zahrady ve Vinařství Medek, kde na vás čeká zážitek na míru vašim chutím.
Naše vinařství je ukryté v klidné vesnici Sady, kde máte možnost zapomenout na shon rušného města. Na naší pohodové zahradě s výhledem do krajiný můžete sednout s pohárkem na jednu ze dvou zahradních pergol nebo si rozbalit piknik v posečené trávě mezi hlavami vinné révy.
Těšit se můžete na naše nefiltrovaná vína s jen minimálním množstvím síry, a žádnými dalšími přídavky. Naše vína tak bohatší ve vůni i chuti a navíc je po nich dobře bez náročných bolehlavů a břichobolů.
Ať už jste milovníci vína, turisté, cyklisté nebo pejskaři, naše brána do vinařství je pro vás otevřená. Po krásné procházce z města (jen 3 km od centra Uherského Hradiště) si u nás můžete odpočinout a vychutnat si v klidu sklenku dobrého vína.
Stálá nabídka vzorků k vychutnání bude 8-10 vín. Abyste si vyzkoušeli i něco nového, připravili jsme pro vás na jednotlivé termíny následující tematická menu:
Mladá vína ročníku 2022
Ochutnejte svěží a živý ročník 2022. Vína kolem 10 měsíců stáří jsou dokonalá v tom, že už jsou dostatečně harmonická, ale zůstávají ještě živá – tedy ve vůni i chuti hravá a divoká. Ve skleničce baví úplně stejně, jako paprsky začínajícího léta.
Termíny:
5.5. – 6.5.
12.5. – 13.5.
26.5. – 27.5.
Pálava, 5x jinak
5 naprosto odlišných Pálav, 5 odlišných zážitků. Přijďte ochutnat nejoblíbenější českou odrůdu v podobě od medového výběru z bobulí, přes suchou meruňkovou Pálavu až po barikovanou, tradičním způsobem zpracovanou kořenitou Pálavu.
Termíny:
2.6. – 3.6.
16.6. – 17.6.
Moderní odrůdy
Nejznámějším zástupcem moderních odrůd je Hibernal. Hravý, plný, silný po Rýňáku, trochu divoký a rozmanitý. Prochutnáte se broskví, angreštovým džemem až po bylinkové tóny zakončené pepřem. K ochutnání budou další, méně známé, ale neméně zajímavé odrůdy: ananasová Saphira, hruškový Johanniter nebo Solaris se svojí tropickou mísou ovoce.
Termíny:
30.6 – 1.7.
7.7. – 8.7.
Srovnání moderního a tradičního vinařského stylu
Proč každá odrůda chutná jinak? Pálava zpracovaná moderním způsobem je svěží, tradičním způsobem získává bylinkové a kořenité tóny. Zastavte se porovnat hravá, lehká a moderní vína s náročnějším a tradičnějším přístupem vyžadující větší trpělivost při prochutnávání. K porovnání na vlastní chuťové pohárky v termínu:
28.7. – 29.7.
Tradiční odrůdy
Sylvánské zelené už se moc nevidí, mnoho ho nemáme, ale přitom je to pro nás naprosto dokonalé víno. Jedno z našich nejlepších. Stejně tak pěkne zralý Ryzlink rýnský, který už není pro každého. Pokud jste vinný klasik, nenechte si ujít tento termín:
4.8. – 5.8.
Zrání ve dřevě
Všechna naše červená vína jsou barikovaná ve francouzských dubových sudech. Mají tak mnohem teplejší projev než by člověk u moravského červeného čekal. Přijďte prochutnat tradiční vína z dřevěných sudů, bílá i červená. Některá dokonce zcela bez síry. Do kalendáře si zapište termín:
25.8. – 26.8.
Dezert ve sklenici
Někdo to rád sladké. Přijďte ochutnat naše výběry z hroznů a výběry z bobulí, které ponechaly přirozený zbytkový cukr. Život si osladíte ve dnech:
22.9. – 23.9.
Máme rádi bublinky
Burčáky a různé fáze rozkvašenosti u hroznové šťávy a mladého vína mají nejblíže k hroznům samotným, a některé vůně a chutě nejlépe nachutnáte. Zastavte se na veselé bublinky bez jediné kapky síry:
6.10. – 7.10.
Proč u vinaře chutná nejlíp?
Co je pro mě pohodová vinařská akce? Rozpozná někdo z našich hostů suchou barikovanou Pálavu? Mrkněte, jak to u nás vypadá, když otevíráme sklep i zahradu vám, našim fanouškům.