Tato akce již proběhla a není tedy aktuální. Prohlédněte si
aktuální akce v okolí této již neaktuální akce, prozkoumejte
aktuální akce v regionu Jihočeský kraj nebo navštivte
Gastronomické akce v celé ČR.
V rámci této ojedinělé akce pro veřejnost budou mít návštěvníci možnost nahlédnout pod ruce kuchařů z osmi dobových kuchyní, ochutnat pokrmy připravené podle dochovaných historických receptů od antiky po novověk nebo se zúčastnit šlechtické renesanční hostiny.
Cílem akce je představit veřejnosti, jak se vařilo a jedlo v minulosti, v různých obdobích naší historie a v různých společenských vrstvách. Pro návštěvníky jsou připraveny ukázky několika kuchyní, kde bude možné pozorovat kuchaře a kuchařky přímo při práci a zároveň ochutnat vybrané pokrmy klášterní, hospodské, vojenské, chudinské či šlechtické stravy z různých historických období, připravené podle skutečných dochovaných receptů.
Chybět zde nebude ani středověká pekárna či ukázky vaření piva. Novinkou letošního ročníku je římské vojenské ležení, kde budou k ochutnání vybraná jídla antické kuchyně. Zájemci se mohou zúčastnit také šlechtické renesanční hostiny z období vlády císaře Rudolfa II. Pro děti i dospělé jsou připraveny doprovodné hry a zábavné úkoly.
Program probíhá v Historicko-řemeslně vzdělávacím centru po oba dny od 10 do 17 hod. Akci pořádá sdružení Danar.