Úvod > Aktuality > Vydejte se na výpravu do zoologické zahrady
Příroda

Vydejte se na výpravu do zoologické zahrady

  • Vydáno6. června 2015
Máte vy i vaše děti rádi zvířata? Navštivte některou z velkých českých zoologických zahrad. Bohatý program pro děti, zajímavé prohlídky s průvodci, zábava a příjemný odpočinek vás čeká v každé z nich. Pražská zoo věnuje první víkend v měsíci představení programů na záchranu ohrožených druhů v divočině, právě tento víkend věnuje gorilám.
Hladící koutek v plzeňské zoo

Hladící koutek v plzeňské zoo

Plzeňská zoologická zahrada láká návštěvníky svým tzv. hladícím koutkem u historického statku Lüftnerka, kde mohou děti přímo v ohradě pohladit malá plemena koz, zejména kozy holandské.

Zoo Jihlava – připravte se na zážitek

Zoo Jihlava – připravte se na zážitek

Zoologická zahrada Jihlava je členěná do pěti kontinentů a ty můžete navštívit za jediný den. Rozlohou patří mezi menší, prohlídku zvládnete i s malými dětmi.

Jihočeská zoologická zahrada Hluboká nad Vltavou – adoptujte si zvíře

Jihočeská zoologická zahrada Hluboká nad Vltavou – adoptujte si zvíře

V těsném sousedství pohádkového zámku Hluboká nad Vltavou můžete zavítat do zoologické zahrady Ohrada. Stát se zde můžete také adoptivními rodiči některého ze zvířat.

Zoo Ústí nad Labem – vstupte do říše zvířat

Zoo Ústí nad Labem – vstupte do říše zvířat

Pro návštěvníky zoo je připraveno velké množství předváděcích akcí, jako je "medový strom" pro malajské medvědy, krmení tuleňů, lemurů, surikat, piraň a či setkání u tučňáku. Můžete se stát chovatelem v zoo či si objednat krmení například u žiraf.

Zoopark Chomutov – největší zoo v ČR

Zoopark Chomutov – největší zoo v ČR

Zoopark Chomutov je největší zoo v České republice, alespoň co se rozlohy týče. Má totiž neuvěřitelných 112 ha. Zoopark je otevřen denně po celý rok a nachází se v severočeském městě Chomutov v těsné blízkosti Kamencového jezera.

Zoologická zahrada Olomouc – Svatý Kopeček

Zoologická zahrada Olomouc – Svatý Kopeček

Zoo chová více než 1700 kusů zvířat ve 350 druzích. Zoo nabízí možnost prohlídky vzácných druhů zvířat v pěti pavilonech a mnoha dalších výbězích a expozicích, okružní jízdu vláčkem nebo 32 m vysokou vyhlídkovou věž, kterou žádná jiná zoo nemá. V zoo pokračují další etapy výstavby rozlehlého safari.

Zoologická zahrada Hodonín

Zoologická zahrada Hodonín

Zoologická zahrada Hodonín se nachází v severozápadní části města na okraji lesního komplexu Hodonínská Dúbrava. Rozkládá se na čtyř a půl hektarové rovinné ploše, což předznamenává příjemnou a pohodlnou procházku.

Zoo Brno – za zvířátky po celý rok

Zoo Brno – za zvířátky po celý rok

Zoo Brno nabízí celkem 4 základní expozice rozdělené na části Beringia, Karibik, Wallacea a Kalahari. Každá z těchto expozic je směřována na určitý druh zvířat žijících v těchto oblastech. Zoo Brno nemá zavírací den a láká návštěvníky po celý rok!

Zoo Zlín – jedno z nejkrásnějších míst celé Moravy

Zoo Zlín – jedno z nejkrásnějších míst celé Moravy

Navštivte zlínskou zoo a nebudete litovat! Nachází se 4 km od Zlína směrem na Holešov a patří k nejnavštěvovanějším zahradám České republiky. Originální je členění areálu podle kontinentů. Projděte si Jaguar Trek, zastavte se u supí voliéry, prozkoumejte expozici Amazonie a pohlaďte si rejnoky!

Zoo Chleby – první zoologická zahrada ve Středočeském kraji

Zoo Chleby – první zoologická zahrada ve Středočeském kraji

Zoologická zahrada chová ohrožené druhy zvířat, pořádá výchovně-vzdělávací aktivity. Zoo Chleby je ideálním cílem pro výlety s dětmi.

Zoo Praha – pátá nejlepší zoo na světě

Zoo Praha – pátá nejlepší zoo na světě

Zoologická zahrada hl. města Prahy se nachází v krásném, členitém terénu Trojské kotliny. Otevřeno má denně (včetně víkendů a svátků) od 9 hodin. Najdete zde 15 pavilonů, 150 expozic, 4 restaurace, 10 občerstvení, lanovou dráhu, vláček i další atrakce pro děti i dospělé.

Zoo Liberec – dobrodružství z poznání

Zoo Liberec – dobrodružství z poznání

Nejstarší zoologická zahrada v bývalém Československu byla založena už v roce 1904. Pouze v Zoo Liberec můžete spatřit vzácné kopytníky urialy bucharské (Ovis orientalis bocharensis) nebo primáty mangabeje žlutobřiché (Cercocebus agilis chrysogaster) a paviány pláštíkové (Papio hamadryas).

Den dětí v Safari Parku Dvůr Králové

1.6.
Den dětí v Safari Parku Dvůr Králové

Malí i velcí návštěvníci Safari Parku Dvůr Králové se mohou těšit na oslavu Mezinárodního dne dětí.

Zoo Ostrava – Zoologická zahrada a botanický park v Ostravě

Zoo Ostrava – Zoologická zahrada a botanický park v Ostravě

Zoo Ostrava byla založena v roce 1951. V současné době chová na zhruba 100 ha přes 435 druhů zvířat ve více než 4000 jedincích. Novinkou a nejen architektonickou zajímavostí je Voliéra La Pampa Voliéra La Pampa – největší průchozí voliéra v Zoo Ostrava.

Safari Park Dvůr Králové – Afrika na dlani

Safari Park Dvůr Králové – Afrika na dlani

Safari Park Dvůr Králové je jedna z nejznámějších zoologických zahrad v Česku. Najdete tu největší kolekci afrických zvířat v Evropě a jedinečné Africké a Lví safari. Dvorský safari park je také světovou jedničkou v odchovu kriticky ohrožených zvířat a jejich navracení zpět do přírody.

Další aktuality

Kde si užít nejkrásnější východy slunce?

Přivítejte blížící se jaro pohledem na vycházející slunce! Je to jeden z nejkrásnějších pohledů, který po tmavé noci přináší naději krásného jarního dne. V dnešních tipech vám představíme místa, odkud bude vycházející slunce působit nejmagičtěji. Neobvyklou aktivitu si můžete naplánovat třeba na pátek 1. března, kdy přichází jaro meteorologicky anebo až na středu 20. března 2024, kdy začíná jaro astronomicky – den bude stejně dlouhý jako noc a naopak. Vyrazte přivítat slunce na kopce, vršky a vrchy, a nezapomeňte si s sebou foťák. První ranní paprsky jsou totiž velmi fotogenické.
Příroda

Vydejte se na výlet k pramenům řek

Přemýšlíte, kam se vydat na pěkný jarní výlet? Nechejte se inspirovat k návštěvě pramenů a pramenišť našich říček a řek. Kde pramení Vltava nebo Labe víme všichni, ale co třeba řeka Sázava, Ploučnice, Dyje nebo Nisa? Vyberte si tu, která je vašemu srdci nejbližší a vydejte se za jejím pramenem do hlubin lesní říše či nitra labyrintu skal…
Příroda

Oslavte Světový den žab jejich pozorováním v přírodě

Na 20. března připadá každoročně Světový den žab, který se slaví od roku 2009 a měl by sloužit ke zlepšení povědomí o žábách a krizi, v níž se ocitly. Jsou jednou z nejohroženějších skupin živočichů, neboť mají nároky na specifické podmínky pro svoji reprodukci. U nás v České republice žije 13 druhů žab a 8 druhů mloků. Právě nyní, když probíhá reprodukční období, je můžeme spatřit snadněji, než jindy, neboť i druhy, které žijí převážně na souši, se na jaře objevují u tůněk, rybníků a v mokřinách, aby v nich nakladly vajíčka. Nejběžnějšími druhy našich žab jsou skokan zelený, ropucha obecná, kuňka obecná, skokan hnědý nebo rosnička zelená. K nejohroženějším druhům v ČR patří ropucha krátkonohá. Udělejte si výlet na místa, kde můžete tyto roztomilé živočichy poznat blíže. Věděli jste například, že se skokan může dožít až 18 let anebo, že když žáby skočí do vody, zavírají při tom oči?
Příroda

Skalní města, stěny a věže: vydejte se s námi za dobrodružstvím na skály

Chcete si vychutnat opojný pocit, když se ocitnete na skalním vrcholu? Inspirujte se našimi tipy a naplánujte si expedici do skal. Nezáleží na tom, jestli jste horolezec-profesionál, začátečník anebo milovník přírody, který radši obdivuje skalní věže ze země... V Česku je spousta možností pro každého, stačí si jen vybrat!
Příroda

Kde můžete vidět magické, pohádkové i pamětní stoly a židle v krajině?

Kuriózní výtvory přírody i místa, kde jí více či méně pomohly lidské ruce, to jsou kamenné stoly, rozeseté po Čechách a Moravě. Některé jsou skryté v hlubokých lesích a vypadají, jako by je právě vynesli z doupat pohádkových loupežníků, jiné naopak uvidíte už zdálky. Kde je najdete? Poradí vám portál Kudy z nudy.
Příroda

Přírodní katastrofy v Česku: důlní neštěstí, povodně i výbuchy

Pády letadel, povodně, erupce islandské sopky Eyjafjallajökull, potopení Titaniku a požáry pařížské katedrály Notre-Dame či hradu Pernštejn: všechny uvedené katastrofy se odehrály 15. dubna. Zkrátka to je datum, kdy je lepší mít se na pozoru!
Příroda

Největší stezky a bludiště v korunách stromů v Česku: vydejte se nad zelené velikány i do oblak

Báječné výhledy do okolí, zábava, poučení, adrenalinové a interaktivní prvky, tobogány i unikátní vyhlídka Skywalk – to všechno nabízejí stezky v korunách stromů, na které vás zve portál Kudy z nudy. Užijte si nečekanou zábavu vysoko nad zemí, odkud budete mít výhled do daleka!
Příroda

Znáte Národní den květů? Českou republiku zastupuje mateřídouška

Věděli jste, že 12. březen je Národním dnem květů a rostlin? Každá země světa má svou květinu, která ji symbolizuje. Některé květiny jsou společné pro dvě nebo více zemí, jiné jsou výlučné pouze pro jednu zemi. Symbolem České republiky je sice lípa, ale v rozhlasové anketě zvítězila mezi květinami jednoznačně voňavá mateřídouška. Znali a ctili ji už staré kultury: Egypťané využívali mateřídoušku k balzamování a římští vojáci si bylinku přidávali do koupele, aby jim dala sílu. Na středověkém seznamu posvátných magických bylin zaujímala dokonce první místo! Dále se u nás těší oblibě slunečnice, hortenzie, pivoňky nebo tulipány. Chcete-li se připravit na jaro, právě tento den je ideální dobou vybrat si několik vyvolených jarních květů a začít s jejich výsadbou.
Příroda