Úvod > Aktuality > Speciální lahůdky Fresh festivalu ochutnáte v Pardubicích

Speciální lahůdky Fresh festivalu ochutnáte v Pardubicích

Vydáno 14. června 2018 Gurmánská turistika
Pardubice zažijí víkend plný kuchařských mistrů, zážitkové gastronomie a ochutnávek delikates z celého světa. Tradiční místo konání, areál dostihového závodiště v Pardubicích, se o víkendu 16. a 17. června stane centrem všech gurmánů a gurmetů. Jak je pro tuto událost zvykem, půjde o velkolepý víkend, doslova nabitý bohatým programem z oblasti vysoké gastronomie, zábavou pro všechny a především všudypřítomnou pohodou.
Bosh Fresh festivalNa čtyřech pódiích v Pardubicích budou kuchaři Bekoh Fresh festivalu pro gurmánské nadšence připravovat nejen klasickou gastronomii, molekulární kuchyni, extrémní catering nebo hmyzí kuchyni, ale také lahůdky z grilu nebo výbornou kávu v rámci speciální coffee stage.

Na hlavním podiu ukáží své kulinářské umění kuchařské hvězdy Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák, Petr Stupka, Ivan Vodochodský nebo Roman Vaněk.  Na interaktivním podiu si návštěvníci pod dohledem kuchařských mistrů vyzkouší přípravu jejich specialit. Návštěvníci se mohou také těšit na mnoho známých tváří z televizní obrazovky TV Prima, jako například na moderátorku Sandru Parmovou, která opět provede přítomné kulinářskými workshopy.

Po celou dobu konání festivalu můžou návštěvníci degustovat menu vybraných top restaurací východočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty.
 

Zážitková gastronomie: molekulární mixologie i exotika

JídloFestivalový areál zaplní stánky s českými i zahraničními delikatesami z různých koutů světa. Netradiční a zážitková gastronomie bude zastoupena restauracemi s nabídkou molekulární mixologie, extrémního cateringu i entomofágie neboli pojídání hmyzu. Na své si přijdou i vyznavači exotické kuchyně, tentokrát z Vietnamu nebo Srí Lanky, a dalších ojedinělých kuchařských konceptů.

Z občerstvení nebude chybět rozmanitá nabídka produkce rodinných minipivovarů, koktejlových a fresh barů. Milovníci piva Pilsner Urquell, se mohou těšit na vynikající plzeňský ležák, který si v rámci „školy čepování piva“ mohou pod profesionálním dohledem sami načepovat. O chuťové pohárky návštěvníků se v kategorii „Vinařství“ postará několik zástupců rozličných vinařství, která k degustaci nabídnou nepřeberné množství špičkových vín. Hlavním vinařstvím je i pro tento ročník Vinařství Piálek & Jäger z jižní Moravy. Tradičně se v Pardubicích představí i držitelé značek Regionální potravina a MLS Pardubického kraje.
 
Festival se bude konat v sobotu od 10 do 20 hodin a v neděli od 10 do 17 hodin. Jednodenní vstupenka stojí na místě 150 Kč.
Projděte si trasu Velké pardubické a podívejte se zblízka jak se Taxis

Projděte si trasu Velké pardubické a podívejte se zblízka jak se Taxis

Návštěva dostihového závodiště v Pardubicích s mnoha zajímavými zážitky. Patříte-li k příznivcům tohoto sportu, jistě oceníte možnost projít si trasu Velké pardubické včetně Taxisova příkopu s odborným výkladem.

Další aktuality

15.5.
2018
Díky Magdaleně Dobromile láska k Litomyšli prochází žaludkem

Díky Magdaleně Dobromile láska k Litomyšli prochází žaludkem

Východní Čechy | Gurmánská turistika
23.11.
2017
Přijeďte o víkendu do Chrudimi na zabijačku

Přijeďte o víkendu do Chrudimi na zabijačku

Východní Čechy | Gurmánská turistika
26.10.
2017
Výlov Bohdanečského rybníka proběhne v sobotu

Výlov Bohdanečského rybníka proběhne v sobotu

Východní Čechy | Gurmánská turistika
1.10.
2017
Plno bramborových jídel bude k ochutnání ve skanzenu Veselý Kopec

Plno bramborových jídel bude k ochutnání ve skanzenu Veselý Kopec

Východní Čechy | Gurmánská turistika