Úvod > Aktuality > Nejezte blbě! Užijte si od 15. ledna Grand Restaurant Festival

Nejezte blbě! Užijte si od 15. ledna Grand Restaurant Festival

Vydáno 5. ledna 2017 Gurmánská turistika
„Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!“ vyzývá každoročně Grand Restaurant Festival, který začíná 15. ledna a končí 28. února 2017. Za zvýhodněné festivalové ceny ochutnáte speciality nejlepších a nejzajímavějších restaurací. Grand Restaurant Festival probíhá přímo v interiérech vybraných podniků z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant. Lidé mohou ochutnat luxusní delikatesy za zvýhodněné ceny. Těšit se můžete na speciální „Mňam balíčky“, „Mňam Busy" a "Mňam Vlaky“.
Motto “Baroko na talíři“ bude provázet již VIII. ročník Grand Restaurant Festivalu, který proběhne v 91 prestižních restauracích Maurerova výběru v celé ČR 15.1. - 28.2. 2017.

Ochutnáte zvýhodněné degustační menu inspirované lokálními surovinami, kreativitou těch nejlepších šéfkuchařů a samozřejmě – barokem. Ceny degustací: 250 Kč - 600 Kč.

Osmý ročník festivalu proběhne přímo v interiérech vybraných podniků z gastronomického průvodce Maurerův výběr Grand Restaurant. Lidé budou moci ochutnat luxusní delikatesy za zvýhodněné festivalové ceny, na jednotlivé degustace se bude možné objednat dopředu na internetových stránkách pořadatele.


Letošní ročník nabídne mimořádně atraktivní téma: “Baroko na talíři“


V architektuře je baroko charakteristické svou monumentalitou, nadsázkou a drahými materiály. Hudbu reprezentuje J.S.Bach s G. F. Händelem, malířství zase Caravaggio s Rubensem a Rembrandtem. V sochařství proslul Bernini, Michelangelo, u nás Matyáš Braun. Baroko se vyznačuje bohatostí tvarů, zdobností a velkolepostí. Prosadilo se samozřejmě i v gastronomii.

Kuchyně byla založena na zvěřině, čerstvých rybách, oblíbené bylo telecí, kachní a račí maso, často ale také hlemýždi a v přímořských oblastech samozřejmě mořské plody. Mezi hlavní ingredience tohoto období patří skořice, med, sušené ovoce, houby, zázvor, ořechy či kořenová zelenina. Velmi oblíbená byla i příprava omáček jako bešamelová, španělská, holandská, velouté a další dokonce i pálivé omáčky.

Ochutnáte zvýhodněné degustační menu inspirované lokálními surovinami, kreativitou těch nejlepších šéfkuchařů v zemi a samozřejmě – barokem.
Francouzská restaurace v Obecním domě - kulinářský zážitek od mistrů kuchyně

Francouzská restaurace v Obecním domě - kulinářský zážitek od mistrů kuchyně

Ve Francouzské restauraci Art Nouveau se vrátíte do doby, kdy v Praze vládla secese. Preferují zde slogan Dokonalost na pohled i chuť. Užijte si luxusní restauraci a její skvostný interier v Obecním domě v centru Prahy za příznivější ceny!

Restaurace a Wine bar Aromi - italská kuchyně se zde cítí jako doma

Restaurace a Wine bar Aromi - italská kuchyně se zde cítí jako doma

Jestli se italská kuchyně někde v Česku cítí doma, tak je to právě tady. Pokrmy připravují nekomplikovaně a při zachování čerstvosti surovin, které dováží z Itálie od menších dodavatelů i v bio kvalitě.

Grand Restaurant Festival 2018

Grand Restaurant Festival 2018

Devátý ročník Grand Restaurant Festival 2018 probíhá od 15. ledna do 28. února 2018 a je do něj zapojeno téměř 100 restaurací ve všech krajích České republiky. Ty si připravily shodně tři různá degustační menu, které si můžete předem objednat a zaplatit.

Další aktuality

14.11.
2017
Čokoládový festival provoní pražskou Galerii Harfa

Čokoládový festival provoní pražskou Galerii Harfa

Praha | Gurmánská turistika
13.11.
2017
Restaurant day znovu míří do českých měst

Restaurant day znovu míří do českých měst

Praha | Gurmánská turistika
6.11.
2017
Botanická zahrada láká 11. listopadu na mladá vína

Botanická zahrada láká 11. listopadu na mladá vína

Praha | Gurmánská turistika