Úvod > Aktuality > Krokodýlí maso, žáby či cvrčci? Ochutnejte nevšední lahůdky ve čtyřech městech!

Krokodýlí maso, žáby či cvrčci? Ochutnejte nevšední lahůdky ve čtyřech městech!

Vydáno 15. března 2016 Gurmánská turistika
Největší kulinářský festival nabídne letos nevšední gastronomické pokrmy ve čtyřech městech. Letošní ročník Fresh Festivalu přichází také poprvé do jihomoravské metropole. Kromě Plzně, Pardubic a Prahy bude právě Brno poprvé hostit tento gurmánský svátek. Velká kulinářská show se odehraje během čtyř víkendů v uvedených městech a nabídne to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně. Návštěvníci se mohou těšit na jedinečnou gastronomii, živé show pod vedením věhlasných šéfkuchařů, soutěž o restauraci regionu a další doprovodný program.
Fresh festivalMožnost ochutnat skvělou gastronomii si opět nenechají ujít desetitisíce lidí z celé republiky. Města Brno (7. - 8. 5.), Plzeň (20. - 22. 5.), Pardubice (18. - 19. 6.) a Praha (25. - 26. 6.) se během víkendů stanou místem vysoké kulinařiny z různých koutů světa. Fresh Festival - největší gurmánský festival má letos několik novinek. Kromě hlavního pódia s bohatým programem, kde vystoupí kuchařská esa jako Zdeněk Pohlreich, Roman Vaněk, Marcel Ihnačák nebo Oldřich Sahajdák, se mohou návštěvníci těšit i na workshop stage nebo nově na pódium, které bude věnováno pražení kávy.

Fresh FestivalHlavní pódium, které je tradičně nejoblíbenějších místem festivalu, se opět stane živou kulinářskou show s nejlepšími šéfkuchaři. Již pošesté se mohou návštěvníci pod jejich vedením naživo seznámit s přípravou nejrůznějších lahůdek nebo přímo na pódiu jejich jídla ochutnat. V interaktivní workshop stage si naopak mohou s některou z kuchařských hvězd sami uvařit rozmanité speciality. Pro gurmánské nadšence představí kuchaři nejen klasickou gastronomii, ale mohou zažít také molekulární kuchyni, extrémní catering nebo svět entomofágie – neboli pojídání hmyzu, který je nazýván surovinou třetího tisíciletí. Mimo jiné také poznají a ochutnají kuchařské umění zahraniční gastronomie. Představí se syrská, thajská nebo japonská kulinařina od opravdových mistrů svého oboru.

Součástí festivalu v každém městě bude soutěž o Regionální restauraci roku, které se zúčastní TOP restaurace daného regionu se svým soutěžním degustačním menu. Přímo na festivalu tak návštěvníci ochutnají některé opravdu mimořádné pokrmy. Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, které k jídlu neodmyslitelně patří, budou připraveny ochutnávky z nejlepších vinařství a představí se známé i menší, či rodinné pivovary.
Bosch Fresh Festival Pardubice 2016

Bosch Fresh Festival Pardubice 2016

Gurmánský festival dobrého jídla a pití. Přehlídka nejlepších restaurací a šéfkuchařů, pivovarů, vinařství a všeho co ke kvalitní gastronomii patří.

Muzeum gastronomie v Praze - procházka dějinami přípravy pokrmů

Muzeum gastronomie v Praze - procházka dějinami přípravy pokrmů

UPOZORNĚNÍ: Muzeum gastronomie se stěhuje! Nové umístění bude zveřejněno na webových stránkách muzea v průběhu roku 2016.

Bosch Fresh Festival Praha 2016

Bosch Fresh Festival Praha 2016

Apetit Festival přichází do Prahy pod novým názvem FRESH Festival. FRESH Festival letos slibuje jedinečné gastronomické zážitky a také celou řadu osobností spojených se špičkovým jídlem.