Netradiční špičková francouzská restaurace, kterou otevřel Hervé Rodriguez, šéfkuchař oceněný v Paříži michelinskou hvězdou. Podnik se nachází v centru Prahy na Ovocném trhu a přináší luxusní gastronomii za dostupné ceny.
MaSa znamená
Manipulateur de Saveurs, tedy
manipulátor chutí. Právě to o konceptu restaurace hodně napovídá. Klasické francouzské recepty zde rozhodně nehledejte – například jeden z dezertů je
čokoláda s červenou paprikou, jako předkrm kachní foie
gras se zeleným chřestem a jahodovým kečupem nebo
květákové cappuccino.
V restauraci samotné vás, kromě nezapomenutelného menu, jistě zaujme také
provokativní interiér, a k tomu
personál, který o vás bude pečovat jako o krále. Pod historickým dřevěným stropem z malovaných trámů se jako po vláknech pavučin vine nápadité osvětlení. Překvapí vás nejen
prostorné červené lenošky ale zejména zajímavě řešená výzdoba stěn s netradičním obložením. Vysokých výdajů se bát neumíte. Vysoká gastronomie nemusí být astronomicky drahá.
Menu označené jako Surprise o šesti chodech dostanete v MaSa za
cca 1 400 korun.
Michelinskou hvězdou oceněný kuchař Hervé Rodriguez pochází z Dijonu. Vedle provozování vlastních restaurací účinkoval v řadě televizních show, například
Nejlepší menu Francie nebo
Tajemství šéfkuchařů.
Praha je jeho první projekt mimo Francii.