Úvod > Aktivity & akce > Akce > Bosch Fresh Festival Praha 2016

Bosch Fresh Festival Praha 2016

Kdy 25. červen 2016 10:00 - 26. červen 2016 18:00 Gastronomické akce
Největší kulinářský festival, který se letos koná již pošesté, přichází opět do Prahy. Festival dobrého jídla a pití proběhne ve dnech 25. – 26. června v parku na Vítkově. Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně.
Co vás čeká
  • Jedinečná gastronomie s delikatesy z celého světa
  • Živé cooking show pod vedením hvězdných kuchařů
  • Program pro celou rodinu

Nebude chybět
  • Klasická gastronomie – Pokrmy klasické české, ale i zahraniční kuchyně v podání vyhlášených kuchařů
  • Molekulární kuchyně – molekulární kuchyně připravuje pokrmy metodami známými spíše z laboratoří (emulgování, mražení tekutým dusíkem, přidávání různých látek rozkládajících strukturu suroviny), čímž vytváří naprosto nečekané pokrmy. Na Bosch Fresh Festivalu můžete ochutnat například  Nitro zmrzlinu z mladého jehličí, připravenou v kapalném dusíku při -196°C
  • Extrémní catering – ochutnejte exotická jídla, jako pochoutka se dá připravit had,  krokodýl,
  • zebra nebo žáby. Na festivalu můžete ochutnat například Burger z krokodýla s mango a jalapeňo omáčkou v „crocodile“ bulce
  • Hmyzí kuchyně – hmyz se konzumuje napříč celým světem kromě Evropy a tudíž je u nás exotickým gurmánským zážitkem, na festivalu vyzkoušejte třeba Sklípkana růžového (Gramostola rosea) podávaného na mladém salátku
  • A to vše s největšími kuchařskými esy:  Zdeněk Pohlreich, Dalibor Navrátil, Oldřich Sahajdák, Petr Ocknecht, Petr Koukolíček, Karolína Kamberská a další...
 
Letos samé novinky
Nejenom, že jsme připojili další město – Brno, ale přichystali jsme i další novinky. Letos na vás čekají hned čtyři pódia a novinka, která překvapí hlavně studenty….
Bosch cooking stage - hlavní scéna, tradičně nejsledovanější v rámci celého festivalu, se opět promění v živou kulinářskou show s nejlepšími šéfkuchaři. Po celý den zde budou probíhat hodinové show známých kuchařů. Někteří návštěvníci budou vybráni, aby přímo s nimi na pódiu připravili menu o 3 chodech a zároveň je jako první ochutnají. Sommelier vinařství VIA VINI k menu doporučí skvělé víno.
Bosch workshop stage – v rámci této interaktivní stage budou čtyři návštěvníci vařit přímo s kuchaři ve vybavených kuchyních. Tuto stage moderuje Sandra Parmová z Prima TV.
Grill stage – zde ochutnáte to nejlepší, co se lahůdek z grilu týká. Program této stage moderuje Monika Leová z Prima TV.
Coffee stage - novinka letošního roku, program této stage budou tvořit baristé. Připraví kávu ve všech podobách a chutích, ukážou latté art a nebude chybět prezentace zúčastněných pražíren a partnerů. Hlavní hvězdou bude Roberto Trevisan, který vlastní Školu kávy.
Vstup zdarma pro studenty – rádi bychom na festivalu přivítali i mladé lidi zajímající se o gastronomii, proto jsme pro letošní rok připravili ve spolupráci s ISIC nabídku pro všechny držitelé karet ISIC a ITIC a zveme je, aby se na festival přišli podívat ZDARMA a nasáli pohodovou a zážitky nabitou atmosféru festivalu.
 
Překvapení letošního roku
Avantgardní kuchař Petr Koukolíček připraví medvědí maso z odlovených, divoce žijících medvědů.
 
Co se bude pít?
Gurmánský Bosch Fresh Festival nabídne kromě gastronomických pochoutek také výborné pivo a víno. Kromě menších rodinných pivovarů a minipivovarů se představí Pilsner Urquell, který se stal hlavním pivovarem festivalu a speciálně k této příležitosti uvařil speciální pivo. Hlavním vinařstvím festivalu bude vinařství VIA VINI, které návštěvníkům nabídne tuzemská i zahraniční vína. Jejich sommelier bude vína doporučovat k degustačním menu přímo na hlavním pódiu. Kromě VIA VINI se v Praze představí dalších 9 producentů vína, vinařství a vinoték.
 
Program pro celou rodinu
Pro děti bude v parku na Vítkově připraven dětský koutek Pribináček s řadou aktivit a celodenním programem. Návštěvu festivalu můžou lidé také spojit s prohlídkou památníku.
 
Soutěž o restauraci roku
Součástí festivalu v Praze bude soutěž o pražskou restauraci roku, které se zúčastní TOP 10 restaurací z Prahy se svým soutěžním degustačním menu. O vítězi letošního ročníku mohou návštěvníci, spolu s odbornou porotou, rozhodnout svými hlasy v průběhu celého festivalového víkendu.
 

MAKRO Mistrovství České republiky ve filetování čerstvého lososa

Kdo letos nejlépe a nejrychleji připraví filety z lososa? Nejlepší kuchaři z celé České republiky budou v sobotu 25. 6. 2016 od 13 hodin na pražském Vítkově připravovat dva filety bez kostí a kůže z pětikilové ryby. Odborná porota posoudí, kdo se stane již posedmé šampionem soutěže. Hodnotit bude nejen rychlost ale také výtěžnost ryby a čistotu pracoviště. Vítěz získá zájezd pro dva do Norska.


V sobotu 25. června bude program probíhat od 10 do 21 hodin a v neděli 26. června od 10 do 18:00 hodin (vstupné po oba dva dny je 100,-Kč). 
Celý popis
Naposledy změněno: 16. 6. 2016
15.12.
22.12.
Mask Workshop with Brigitte

Mask Workshop with Brigitte

Praha 8, Praha
25.10.
31.3.
Pavel Tigrid

Pavel Tigrid

Praha 3, Praha
19.5.
31.1.
Sport za velké války

Sport za velké války

Praha 3, Praha

Ubytování a restaurace v okolí