Unikátní program sedmého ročníku nabídne návštěvníkům na 36 akcích propojení mistrovské gastronomie se špičkovými víny, řízené degustace za účasti nejlepších vinařů, sommelierů a degustátorů ČR, přednášky, divadla a koncerty.
PROGRAM TÁBORSKÉHO FESTIVALU VÍNA 2015
PRODEJNÍ PŘEHLÍDKA VÍN – ČECHY
28.2. 2015 / 13.00 -22.00 / Hotel Palcát – velký sál,
Tábor – velká ochutnávka až 250 vzorků vín od 20 předních vinařů z Čech a zahraničí
VINAŘSTVÍ ŠKROBÁK
1.3. 2015 / 18.00 / Coffe & Tee Na Tržním
– řízená degustace
AUTENTICKÉ "GUSHU PUER" ČAJE Z DIVOKÝCH ČAJOVÝCH KEŘŮ
1.3. 2015 / 18.00 / Dobrá čajovna Tábor
– ochutnávka 10 vzorků zelených a černých puer čajů
ORANGE WINE
2.3. 2015 / 19.00 / Vinný bar Provaznická 152
– unikátní degustace, která nás podrobně seznámí s raritními oranžovými víny
VINAŘ ROKU 2014
3.3. 2015 / 19.00 / Restaurace Illusion hotelu Palcát
– degustace, v rámci které se představí 3 nejlepší vinaři ČR z nejprestižnější soutěže Vinař roku 2014
PIVO & POKRMY I.
4.3. 2015 / 19.00 / Restaurace Dobromila
– degustační 5 chodové menu českých pokrmů v moderním pojetí volené dle vzorků piv
VINAŘSTVÍ SPRINGER
5.3. 2015 / 19.15 / Vinotéka U Černého kocoura a zeleného stromu
– řízená degustace
GRAND CHEF MENU PODLE MICHELINSKÝCH KUCHAŘŮ
6.3. 2015 / 19.00 / Restaurace Goldie hotelu Nautilus
– luxusní pětichodové menu, které je sestavené z receptů od nejlepších kuchařů světa
ČECHY – UNIKÁTNÍ TERROIR
7.3. 2015 / 18.00 / Vinotéka U Černého kocoura a zeleného stromu
– unikátní degustace, která nás podrobně seznámí s nejlepšími víny českých vinařů
JAPONSKÝ ČAJOVÝ OBŘAD RYUREI S POKRMY KAISEKI
8.3. 2015 / 18.00 / Dobrá čajovna Tábor
– unikátní čajový obřad v podání mistryně Darji Kawasumi a jejího žáka Jana Nápravy ve spojení
s pokrmy od šéfkuchaře Tatadayosho Ebina
KVÁSKOVÝ CHLÉB A SPONTÁNNĚ KVAŠENÁ VÍNA
9.3. 2015 / 19.00 / Vinný bar Provaznická 152
– workshop a degustace 7 druhů pravého kváskového chleba se spontánně kvašenými víny
RHONA – KRAJEM VÍNA
10.3. 2015 / 19.00 / Restaurace Illusion hotelu Palcát
– unikátní degustace špičkových vín ze slavného francouzského vin
GURMÁNSKÉ DEZERTY & VÍNA
11.3. 2015 / 19.00 / Restaurace Goldie hotelu Nautilus
– speciální 5 chodové menu netradičních dezertů se skvělými víny Vinařství Sonberk
VINAŘSTVÍ TRPĚLKA & OULEHLA
12.3. 2015 / 19.15 / U Černého kocoura a zeleného stromu
– řízená degustace
TATARÁČKY & VÍNA
13.3. 2015 / 19.00 / Restaurace Dobromila
– degustační 5 chodové menu tataráčků v moderním pojetí se skvělými víny Vinařství Mikrosvín
KOKTEJL PARTY
13.3. 2015 / 19.00 / Club hotelu Palcát
– workshop a unikátní degustace11 koktejlů z luxusních nápojů
GALAVEČEŘE MILOŠE MICHLOVSKÉHO
14.3. 2015 / 18.00 /Restaurace Illusion hotelu Palcát
– 5 chodová galavečeře, kterou povede legendární vinař a specialista na gastronomii Miloš MiIchlovský
DEGUSTACE RUČNĚ ZPRACOVÁVANÝCH ZELENÝCH ČAJŮ J. KOREJE
15.3. 2015 / 18.00 / Dobrá čajovna Tábor
– degustace xxxxx vzorků jihokorejských zelených čajů
SÝRY & VÍNA I.
15.3. 2015 / 18.00 / Salonek Goldie hotelu Nautilus
– 4 chodová večeře sýrových pokrmů snoubených se skvělými rumunskými víny
SÝRY & VÍNA II.
16.3. 2015 / 18.00 / Salonek Goldie hotelu Nautilus
– 4 chodová večeře sýrových pokrmů snoubených se skvělými rumunskými víny
VOC ZNOJMO
17.3. 2015 / 19.15 / Vinotéka U Černého kocoura a zeleného stromu
– řízená degustace
VEGETARIÁNSKÁ VEČEŘE
18.3. 2015 / 19.00 / Vinný bar Provaznická 152
– 5 chodová večeře skvělých vegetariánských pokrmů, kterou doplní špičková autentistická vína
VINAŘSTVÍ KOŠUT
19.3. 2015 / 19.15 / Vinotéka U černého kocoura a zeleného stromu
– řízená degustace
PIVO & POKRMY II.
20.3. 2015 / 19.00 / Restaurace Dobromila
– 5 chodová večeře a srovnávací degustace českých a zahraničních piv
PRŮVODCE NEJLEPŠÍMI VÍNY ČR 2014-2015
20.3. 2015 / 19.00 / Restaurace Illusion hotelu Palcát
– řízená degustace 12 nejzajímavějších vín z publikace Průvodce nejlepšími víny ČR 2014-2015
GALAVEČEŘE S ETIKETOU LADISLAVA ŠPAČKA
21.3. 2015 / 18.00 / Restaurace Illusion hotelu Palcát
– 5 chodová galavečeře spojená s praktickou přednáškou o etiketě v