Tato akce již proběhla a není tedy aktuální. Prohlédněte si
aktuální akce v okolí této již neaktuální akce, prozkoumejte
aktuální akce v regionu Praha nebo navštivte
Výstavy v celé ČR.
Navštivte Muzeum gastronomie a absolvujte prohlídku s odborným komentářem za cenu běžného vstupného. Začátek v 14:30.
Na sobotu 10.ledna jsme pro vás připravili komentované prohlídky v rámci běžného vstupného do muzea. Průvodce odhalí, jak se vyvíjela příprava potravin od pravěkého ohniště až po moderní kuchyni. Cestou se zastavíte v typické české hospodě z přelomu 19. a 20. století, v baru, kde si vyslechnete historii destilátů, v kupeckém krámku nebo ve vinném sklípku.
Čeká na vás i Síň slávy české gastronomie, portréty francouzských mistrů kuchařů i teoretiků a dozvíte se, jak správně stolovat a jak to měla vidlička složité, než se stala neodmyslitelnou součástí příboru. Součástí prohlídky je i drobná ochutnávka.