Tato akce již proběhla a není tedy aktuální. Prohlédněte si
aktuální akce v okolí této již neaktuální akce, prozkoumejte
aktuální akce v regionu Praha nebo navštivte
Festivaly v celé ČR.
Dobroty z ryb, pocházející z českých rybníků a řek, to čeká návštěvníky dalšího festivalu Ryba z Čech. Festival se uskuteční v celkem osmi vybraných českých restauracích v Praze, Ostravě a Pardubicích.
I přes to, že ryby byly nedílnou součástí jídelníčků našich předků a české rybníkářství má u nás svou dlouhou tradici, ryby si v jídelníčcích českých konzumentů hledají své místo jen pozvolna. Festival Ryba z Čech je zaměřen na představení hned několika druhů českých ryb, a to ve známých i méně tradičních úpravách.
Festival tematicky orientovaný na české ryby, se uskutečnil již v loňském roce a i letos se návštěvníci mohou těšit na bohatou nabídku pokrmů ze sladkovodních ryb. V nabídce naleznou například pečeného candáta s pomerančovým rizotem, lososového pstruha s liškami, ale také speciality jako je kapří burger v domácí cibulové housce nebo smažené jikry a mlíčí v pivním těstíčku podávané s ledovým salátem a koprem. Festivalové speciality z různých druhů českých ryb budou v restauracích dostupné téměř celý měsíc.
Zúčastněné restaurace:
Amade Restaurant, Praha 1 (šéfkuchař Radek Šubrt)
Ambroisie Caffé Restaurant, Praha 1 (šéfkuchař David Uher)
Dock House, Praha 4 (šéfkuchařka Petra Sahajdáková)
Chateau St. Havel, Praha 4 (šéfkuchař Ondřej Slanina)
Krystal Mozaika Bistro, Praha 8 (šéfkuchař Vratislav Kučera)
Mozaika, Praha 3 (šéfkuchař Jaroslav Kučera)
Restaurace Rybárna, Pardubice (šéfkuchař Josef Tojnar)
Restaurant Buena Vista, Ostrava (šéfkuchař Roman Kurfiřt)