Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Památník armády České republiky a československého opevnění v Milostovicích
Kultura

Památník armády České republiky a československého opevnění v Milostovicích

V Milostovicích u Opavy je k vidění mimořádně zachovalý soubor tří pevností a dvou pevnůstek ze třicátých let 20. století, které tvoří památník armády České republiky a československého opevnění.

Objekty jsou uzavřené, aby nedocházelo k úrazům uvnitř objektů. Přístupný je pouze pěchotní srub OP-S 25 "U trigonometru", a to v neděli v letní turistické sezóně. Přítomnost průvodce na objektu v letních měsících signalizuje vztyčená státní vlajka na střeše objektu.

Návštěvu mimo povozní dobu muzea je možno domluvit na e-mailu nebo tel. čísle. Interiér pevnosti OP-S 25 Trigonometr připomíná stav v roce 1938. V okolí se každoročně konají ukázky bojů.

Aktuality

Týden výtvarného tvoření – mozaika

Dopřejte si kreativní zážitkovou dovolenou v krásném prostředí a vytvořte umělecké dílo technikou mozaiky. Vaším průvodcem bude Martina Lupe Švarcová.
Opava, Moravskoslezský kraj

Zdraví ve mně, zdraví v nás – letní sebepoznávací pobyt

Týdenní seminář umožňující hlubokou práci na sobě v bezpečném prostředí. Je určený rodinám s dětmi, párům i jednotlivcům. Zahrnuje Grofovo dýchání a celou řadu kreativních činností.
Opava, Moravskoslezský kraj

Letní škola tance – tělo v pohybu

Týdenní taneční workshop pro začátečníky i pokročilé s profesionálními učiteli. Odpočinek, zábava a inspirace v krásném prostředí Holos Centra na venkově.
Opava, Moravskoslezský kraj

Školní inline pohár v Opavě

Školní inline pohár dříve probíhal v podzemních garážích OC Breda. Nyní je pro tuto akci připraven Inline areál na Žižkové ulici v Opavě.
Opava, Moravskoslezský kraj

Opava slaví Fest 800

Opava slaví 800. narozeniny. A oslaví je FESTovně! Na vyvrcholení oslav k významnému jubileu města vystoupí přední hvězdy české scény.
Opava, Moravskoslezský kraj

Opava v pohybu – sportovní den

Jaké jsou možnosti sportu v Opavě? Přijďte si je vyzkoušet!
Opava, Moravskoslezský kraj

Cyklokros a horská kola pro školy

Cyklistická akce pro děti z mateřských a základní škol z Opava, Ostravska, Bruntálska. MTBCROSS – kloubí cyklokros a horská kola.
Opava, Moravskoslezský kraj

Sportovní den na Kolibě

Celodenní program bude věnován sportovním aktivitám dětí i dospělých. Na programu budou disciplíny atletické, cyklistické, jezdecké, koloběhové a další volnočasové. Součástí dne budou ukázky jezdeckého sportu na kolbišti s následným krosovým závodem přes překážky jezdeckého kolbiště.
Opava, Moravskoslezský kraj

Holos Centrum

Mezinárodní transpersonální centrum Holos je neziskovou organizací, ve které se staráme o duševní zdraví lidí. Pomáháme lidem řešit příčiny jejich problémů přirozenou léčbou bez medikace. Poskytujeme možnost ubytování v bezpečném a podpůrném prostředí.
Vlaštovičky, Moravskoslezský kraj

Kostel sv. Petra a Pavla v Jaktaři

Kostel Petra a Pavla se nachází na vyvýšenině místě v centru původní vsi. Jaktařem prochází cyklostezka směrem na Stěbořice a Arboretum v Novém Dvoře.
Opava, Moravskoslezský kraj

Kaple sv. Anny v Opavě

Poutní kaple sv. Anny stála na kopci za Opavou, kde se propojovaly polní cesty od Jaktaře, Zlatníků, Slavkova, Otic a Opavy za hospodou U Latarny na nynějším katastru Zlatnickém. Jedno z nejkrásnějších míst v Opavě.
Opava, Moravskoslezský kraj

Bosá stezka Řeka ve Vávrovicích

Prostor parku ve Vávrovicích je upravený, je v něm workoutové hřiště a dětské průlezky pro děti. Bosá stezka je pojmenována Řeka podle knihy Ludmily Hořké. Stezka je volně přístupná veřejnosti.
Vávrovice, Moravskoslezský kraj

Městské koupaliště v Opavě

V areálu se nachází hlavní bazén a dětské brouzdaliště, průběžná brouzdaliště lemující bazény, písečná pláž s hudebním pavilónkem a sluneční terasa. Novodobými atrakcemi jsou také dva tobogány, písčitá plocha pro plážový volejbal či dětské hřiště.
Opava, Moravskoslezský kraj

Aikido Dojo Opava

Všechny děti, ženy i muži jsou zváni na tréninky aikida, přihlásit se můžete v průběhu celého roku. Cvičí se v několika skupinách dle věkových kategorií a pokročilosti. Tréninky vede sensei Vendula Klimešová, 3. Dan Aikido Kobayashi Ryu. Aikido Dojo Opava pořádá také semináře, tábory a další akce.
Opava, Moravskoslezský kraj

Opava Radegast Cyklotrack

Opava Radegast Cyklotrack vede zvlněnou krajinou v okolí Opavy. Je vyznačena jako obousměrný okruh s celkovou délkou 90 km. Okruh je propojen se stávajícími cyklotrasami a cyklostezkami, které umožňují trasu zkrátit (nebo prodloužit) a přizpůsobit počet najetých kilometrů vaší fyzické kondici.
Opava, Moravskoslezský kraj

Fičíme – půjčovna netradičních sportovních potřeb

Jsme sportovní půjčovna v opavských Městských sadech. Nabízíme koloběžky Kostka, šlapací auta a koloběžky pro děti i dospělé, skákací tyče, tříkolky, tandemové kolo, longboardy a další vozítka často v našich končinách naprosto neznámé a exotické.
Opava, Moravskoslezský kraj

Ubytování a restaurace v okolí

Pivovar Stěbořice

V areálu bývalého pivovaru z roku 1745 nabízíme příjemné strávení volného času ve stylové restauraci a na zahrádce. Jako jediní vám v naší kuchyni připravíme kulinářské speciality z hovězího masa z našeho chovu. Pro výletníky mme ubytování v útulném penzionu nacházejícím se na okraji lesa.
Stěbořice, Moravskoslezský kraj

U Náhonu – restaurace, která není cítit kouřem

Dopřejte si příjemně strávené chvíle návštěvou vkusného stylového prostředí spolu s kvalitní obsluhou a výbornou kuchyní kousek od opavského koupaliště.
Opava, Moravskoslezský kraj

Hotel Koruna Opava

Historie hotelu Koruna v Opavě sahá až do sedmnáctého století. V té době se totiž na místě současného hotelu nacházel hotel U Zlaté koruny.
Opava, Moravskoslezský kraj

Café restaurant Mincovna v Opavě

Jsme milovníci dobrého jídla, pití a zdravého životního stylu. A hlavně, jsme patrioti. Náš kraj máme rádi, a věříme, že je třeba budovat silnou regionální komunitu pro rozvoj nás všech.
Opava, Moravskoslezský kraj

Gustissimo Opava – restaurace, prodejna i kurzy vaření

Jsme italská prodejna v centru malebného města Opavy, která kromě prodeje potravin, káv či vín nabízí také možnost vychutnat si pokrmy připravované našimi kuchaři přímo z nabízených italských produktů.
Opava, Moravskoslezský kraj

Evžen Jazz Café Club v Opavě

Stylová hudební kavárna s výbornou muzikou, obsluhou, skvělým pivem i vínem.
Opava, Moravskoslezský kraj

Restaurace U Tří kohoutů v Opavě

V těsném centru Opavy najdete Restauraci U Tří kohoutů. Přijďte si vychutnat specifickou atmosféru tohoto místa, ať již s rodinou, přáteli nebo třeba s kolegy z práce.
Opava, Moravskoslezský kraj

Bar Myslivna Opava

Přes den jsme kavárna s kvalitní výběrovou kávou, v noci se měníme v bar s trendy koktejly.
Opava, Moravskoslezský kraj