Úvod > Co chcete dělat? > Gurmánská turistika > Muzeum čokolády Choco-Story Praha
Gurmánská turistika

Muzeum čokolády Choco-Story Praha

Vše, co jste si kdy přáli vědět o čokoládě. V muzeu se ponoříte do vzrušujícího světa čokolády a za pomoci všech smyslů se vydáte na cestu časem. Seznámíte se s neuvěřitelnou historií čokolády a zažijte nejsladší hodinu dějepisu! Věděli jste, že čokoláda je spojena s krví, násilím a snobstvím?

Ochutnejte příběh čokolády na dvou patrech ve zcela nové expozici na Celetné 15. Dozvíte se o historii čokolády, jak s ní souvisí krvavé obětní rituály Mayů a Aztéků, jak se kakaové boby dostanou z plantáže přes továrnu až k vám do pusy a z čeho a jak se dělá ta nejlepší čokoláda.

Zabavte se interaktivními úkoly a aktivitami – pomozte archeologovi odhalit tajemství čokolády a podívejte se na film o její produkci čokolády v kinosále. Zastavte se v čokoládové dílně a sledujte, jak se vyrábí pravé belgické pralinky. Sbíhají se vám sliny? Ochutnávka různých druhů čokolády je zdarma!

Rádi byste si výrobu vyzkoušeli? Zapište se na jeden z našich workshopů. Potěšte kromě svých chuťových buněk i další smysly, u nás na Celetné 15 se kromě muzea čokolády, které patří do mezinárodní sítě Choco-story, můžete podívat do muzea voskových figurín, kde známé osobnosti čekají, až se s nimi vyfotíte!

Aktuality

Zakopaný pes v Divadle v Celetné

Úspěšná anglická psychologická detektivka z prostředí aristokratické společnosti 30. let v podání Divadla MA se vrací na prkna Divadla v Celetné.
Praha 1, Praha

Salon dřevostaveb 2024

Už podevatenácté, v termínu 17. 4. – 22. 5. 2024, v Praze proběhne Salon dřevostaveb, festival současné dřevěné architektury, který klade důraz na udržitelnost. Součástí bude řada přednášek, účast mezinárodních kapacit i venkovní výstava s umělecky pojatou instalací na piazzettě Národního divadla.
Praha 1, Praha

Prague Art Week 2024

Prague Art Week opět představí to nejlepší z pražských galerií a muzeí umění ve dnech 5. – 8. září 2024.
Praha, Praha

Alinde Quintet

Alinde Quintet založilo pět mladých hudebníků v roce 2019. Jeho členové studovali na prestižních hudebních školách v Praze, Brně, Londýně, Lublani i Bruselu a dnes působí na vedoucích pozicích u orchestrů včetně Filharmonie Brno, Symfonického orchestru Českého rozhlasu či Symfonického orchestru FOK.
Praha 1, Praha

20 let Obhajoby pastelky

Největší výstava neobyčejných obrazů nakreslených obyčejnými pastelkami, které Marie Brožová vytvořila na veřejnosti v rámci svého projektu Obhajoba pastelky v Česku i zahraničí na největší formát papíru A0 – výstavu můžete navštívit po celý červen v pražském Karolinu.
Praha 1, Praha

Od pravěku ke fraku

Projekt nabízí návštěvníkovi možnost seznámit se s oděvy našich předků z různých historických period – mladší doby železné, období Karla IV či z 19. a 20. století.
Praha 1, Praha

Cherry Man – Stavovské divadlo

Stavovské divadlo zve na černou komedii Ivana Vyrypajeva, v režii Kashy Jandáčkové, o konci višňové epochy, příběh o konci civilizace.
Praha 1, Praha

Cherry Man – Stavovské divadlo

Stavovské divadlo zve na černou komedii Ivana Vyrypajeva, v režii Kashy Jandáčkové, o konci višňové epochy, příběh o konci civilizace.
Praha 1, Praha

Aktivity v okolí

Galerie ocelových figurín

Galerie ocelových figurín je výstava ručně vyráběných, recyklovaných exponátů, které jsou inspirovány hrdiny z pohádek a sci-fi filmů, stejně jako celebritami, zvířaty a automobily. Nově výstavu můžete najít na adrese Celetná 15, kousek od Staroměstského náměstí.
Praha 1, Praha

Galerie digitálního a audiovizuálního umění Lumia exhibition

Vydejte se s námi labyrintem světelných instalací a buďte součásti moderního audiovizuálního umění.
Praha 1, Praha

Evropská cesta historickými divadly

Císařská cesta spojuje historická divadla přístupná veřejnosti, která představují to nejcennější, co se nám v oblasti historické divadelní architektury zachovalo.
Praha 1, Praha

Divadlo v Celetné

Divadlo v Celetné se nachází v srdci historické Prahy – mezi Prašnou bránou a Staroměstským náměstím – v Manhardtském domu.
Praha 1, Praha

Institut umění – Divadelní ústav

Divadelní ústav je otevřené informační, vědecké, poradenské, vzdě­lávací, produkční a nakladatelské centrum pro oblast divadla.
Praha 1, Praha

Stomatologické muzeum prof. Jana Jesenského

Budova děkanátu 1. lékařské fakulty UK v době skrývá jeden unikát – Stomatologické muzeum profesora Jana Jesenského, jehož škálu exponátů nám mohou závidět odborníci z celého světa. V současnosti slouží muzeum především k vědeckým a studijním účelům, přístupné je ale i zájemcům z řad veřejnosti.
Praha 1, Praha

Divadlo Ungelt

Soukromá komorní scéna pro necelou stovku diváků se zaměřuje na hry pro dvě až čtyři postavy, které nabízejí jedinečné příležitosti výjimečným hercům.
Praha 1, Praha

Sportovní areál Masná v centru Prahy

Sportovní areál v centru Prahy nabízí v létě 3 víceúčelová hřiště s umělým trávníkem a osvětlením, v zimě také přetlakovou krytou halu.
Praha 1, Praha

Ubytování a restaurace v okolí

Pivovar U Supa

Jsme místo, kde si vychutnáte poctivou chuť českých piv a moderně pojatou českou kuchyni, kde zažijete jedinečnou atmosféru pražského hostince, kde vás pohltí kouzlo Starého Města a kde nikdy nezůstanete jen „u jednoho“.
Praha 1, Praha

Restaurace Pasta Fresca

Italská restaurace v centru Prahy nabízí sezónní a regionální pokrmy, které z čerstvých italských surovin připravuje šéfkuchař Tomáš Mykytyn. K výtečnému jídlu si můžete vychutnat některé z unikátní sbírky jakostních italských vín.
Praha 1, Praha

Artic Bakehouse

David Arnorsson a Gudbjartur Gudbjartsson přišli předvést do Prahy své pekařské umění z Islandu. Dveře jejich pekárny se netrhnou, na jejich řemeslný chléb, croissanty a další pečivo se stojí fronty.
Praha 1, Praha

Kavárna a restaurace Černá Madona – restaurace s jedinečným jídlem, dezerty a atmosférou

Stylová kavárna a restaurace Černá Madona se nachází v přízemí Domu U Černé Matky Boží. Interiér Černé Madony navazuje na historickou hodnotu domu, v moderním kontextu zde byl použit kubistický styl až do těch nejmenších detailů. V 1. patře najdete expozici českého kubismu.
Praha 1, Praha

Indická restaurace Indian Jewel

Indian Jewel je indická restaurace v samém srdci Prahy, na Starém Městě. Snaží se nabízet ty nejlepší kulinářské zážitky, jaké může poskytnout indická kuchyně.
Praha 1, Praha

Kubistická kavárna Grand Café Orient – jediná kubistická kavárna na světě

Kubismus v architektuře a užitém umění je ryze český fenomén. K jeho nejslavnějším a nejdůležitějším představitelům patří Dům U Černé Matky Boží. Jeho výjimečnost nespočívá pouze v jeho fasádě, ale i v kubistickém půdorysu a hlavně v průniku kubismu i do interiéru domu.
Praha 1, Praha

Restaurace Public Chilli v Praze – ochutnejte moderní asijskou kuchyni

V Public Chilli v samém srdci Prahy se můžete těšit na sofistikované a moderní zpracování asijské kuchyně. Naším cílem je představit autentické chutě Východu s respektem k tradicím.
Praha 1, Praha

Lot of Wine Prague

Nový vinný bar s nabídkou organických a biodynamických vín z Francie v centru Prahy.
Praha, Praha