Úvod > Co chcete dělat? > Zimní sporty > Sportovní areál HEIpark Tošovice – zábava 365 dnů v roce
Zimní sporty

Sportovní areál HEIpark Tošovice – zábava 365 dnů v roce

Ve sportovním areálu HEIpark naleznete v celostátní raritu, a to tři uměle vytvořené sjezdovky s vlastními kotvovými vleky, snowpark s umělými skoky a překážkami, dvě dětské sjezdovky, skoky do BigAirBagu (nafukovacího polštáře) a snowtubing.

Areál HEIpark v létě

V areálu se nachází obrovská vodní nádrž s čištěnou vodou o rozloze 70 x 50 m, která v zimě slouží jako zásoba pro výrobu sněhu. Díky své optimální hloubce až 5,5 m je vodní nádrž v HEIparku oblíbeným místem pro koupání v přírodě. Součástí nádrže je také prostorné brouzdaliště pro děti o hloubce od 0,3 m do 1,5 m. Kolem celé nádrže jsou rozlehlé travnaté plochy určené k odpočinku, najdete zde také hřiště na plážový volejbal, fotbálek a malé jezírko s vodopádem. Letní sportoviště s vodní nádrží je otevřeno denně od 9:00 do 21:00 hodin.

Celoročně je v provozu také bobová dráha dlouhá 964 m s převýšením 77 m, v letních měsících můžete využít koupání, vyzkoušet lanové centrum, bungee trampolínu, dětské trampolíny, 12 m dlouhé skluzavky, rodeo býka nebo lukostřelbu. Špičkově připravená dráha pro four-cross zajišťuje HEIparku každoroční závody amatérů i profesionálů.


Bikepark Tošovice

HeiBikepark je gravitační sjezdový MTB park pro horská kola a to jak pro začínající bikery, tak zkušené sjezdové borce. Při výstavbě jsme se zaměřili na co nejširší možnosti obtížnosti. Najdete zde jednodušší zelený trail ideální pro rodiny s dětmi, modrý trail, skákací jumpline v kanadském stylu nebo sjezdové tratě pro zkušené bikery. U nás si přijdou na své všichni! Bikepark funguje od pondělí do pátku 9:00 – 19:00, o víkendu 9:00 – 17:00 hodin.
 

Letní atrakce v areálu

  • Bobová dráha
  • Tubing
  • Dětské lanové hřiště Jupík
  • Trampolíny
  • Bungee trampolína
  • Rodeo býk
  • Lukostřelba
  • Obří skluzavky
  • Dětské skluzavky
  • Dětské houpačky
  • Běh na chůdách
  • Sjezd na laně
  • Koupání
  • Plážový volejbal
  • Lanové centrum
     

Ski areál HEIpark Tošovice

Sportovní areál HEIpark nabízí celoročně svým hostům odpočinek, relaxaci, zábavu i adrenalin. V areálu HEIpark, naleznete celostátní raritu, a to tři uměle vytvořené sjezdovky s vlastními kotvovými vleky - H1, H2, H3 – snowpark (umělé skoky, překážky) a dvě dětské sjezdovky s vlastním lanovým vlekem. Areál je vybaven umělým zasněžováním a to kompletní plochy (1,38 km). Zdejší prostředí je určeno nejen pro zdatné lyžaře, ale také pro začátečníky.

Neustále probíhající úpravy terénu (skoků a překážek) dle návrhů zkušených českých snowboardistů, dodávají snowparku variabilitu využití i pro pravidelné návštěvníky. Závody uskutečněné v předešlých sezónách měly úspěch nejen u samotných soutěžících, ale i diváků, s přispěním exhibice zkušených amatérů. Nachází se zde  sedm překážek - „kluziště“, bedna, rail a wallride. Nadále zde také zůstanou čtyři stávající překážky – bedna, streetrail, rovný rail a lomená bedna. Zapomenout nemůžeme ani na BigAirBag, který má HEIPARK jako jeden z mála v ČR. Jedná se o velký nafouknutý „polštář“ sloužící k nácviku nejrůznějších triků a skoků. Je určený pro snowboardisty, či lyžaře a skákat do něj může každý, kdo má odvahu.

Samozřejmostí je špičková lyžařská škola, půjčovna a servis lyží a snowboardů.
 

Tubing

Jízda na speciálních pneumatikách tvarovaným korytem je oblíbená celoroční atrakce. Tubing s mírnou dávkou adrenalinu pobaví děti i dospělé. Délka vleku je 120 m, délka tratě 200 m a převýšení 30 m.  Tubingová dráha je opatřena plastovým povrchem, který je určen pro lyžování  a tubingové atrakce. Dráha je díky umělému povrchu uzpůsobena k celoročnímu provozu.
 

Běžkování v HEIparku

V případě příznivých zimních podmínek se snažíme zprovoznit 500 m dlouhý běžecký okruh s umělým zasněžováním okolo vodní nádrže.






Restaurace a hotel HEIpark

Restaurace HEIkalka neodmyslitelně patří ke sportovnímu areálu HEIpark. V HEIkalce najdete příjemné posezení u stylových kachlových kamen, nabídku tradičních i dětských jídel, v letních měsících je k dispozici prostorná terasa s dětským hřištěm. Podkroví restaurace nabízí možnost uspořádání soukromých či firemních akcí, školení a seminářů.
 
Hotel HEIPARK nabízí ubytování pro 38 osob v nádherných pokojích vybudovaných v horském stylu. Všechny pokoje hotelu HEIPARK jsou vybaveny samostatnou koupelnou s WC, klimatizací, lednicí, minibarem a satelitní TV. Apartmán má navíc ve vybavení vířivou vanu, kuchyňku s barem a prostornou sedací soupravu. Součástí hotelu HEIPARK je hotelová restaurace s nádherným interiérem doplněným mořskými akvárii. Restaurace se vyznačuje nabídkou špičkových jídel, vín a destilátů.
 

Bobová dráha v HEIparku

Bobová dráha Alpine Coaster – vlastní pojezdová dráha se sestává z celkem šesti nerezových rour, které jsou po každých 1,50 m délky spojeny (svařeny) plochým nosníkem z nerezového plechu. Tímto způsobem je vytvořena nosná konstrukce dráhy schopná snést odpovídající zatížení při zajištění naprosto přesné rovnoběžnosti rour. Obě vnější roury o průměru 85 mm a síle stěny 4 mm tvoří vlastní pojezdovou plochu pro nosná pojezdová kola vozů. Obě střední roury o průměru 48 mm slouží jako vodící prvek a také jako brzdná plocha pro provozní brzdy vozů. Obě vnitřní roury o průměru 35 mm zvyšují bezpečnost jezdců zejména tím, že tvoří kryt plochých nerezových nosníků, které jsou instalovány kolmo ke směru jízdy.

Sportovní areál HEIpark neustále připravuje pro své návštěvníky zlepšení svých služeb a nabídky. Proto se návštěvníci mohou v příštích letech těšit např. na nově vybudované cyklistické trasy, golfovou akademii a golfové hřiště.

Aktuality

Janův Labyrint

400 let je dlouhá doba pro oživení osobnosti Jana Amose, která se vtiskla do díla Labyrint světa a Lusthauz srdce. Výstava Janův Labyrint pokouší prezentovat mladého muže z Fulneku, jak se vykreslil ve svém díle. Staňte se na chvíli poutníkem jeho životem a možná samy najdete ráj v labyrintu světa.
Fulnek, Moravskoslezský kraj

48. ročník turnaje v malé kopané o putovní pohár Janecký globus

Již 48. ročník turnaje v malé kopané o putovní pohár Janecký globus, v němž jsou připraveny poháry pro tři nejlepší týmy, nejlepšího hráče a brankáře. Semifinalisté obdrží věcné a peněžní odměny. O občerstvení bude po celý den plně postaráno.
Březová, Moravskoslezský kraj

Jízda okolo osení v Lukavci

Nejznámější zvyk obce Lukavec je tzv. rajtování nebo také tzv. jízda okolo osení. Je to starodávný křesťanský zvyk, jehož původ sahá až do středověku.
Fulnek, Moravskoslezský kraj

Školní výlet na zámek Kunín

Po dvou letech se na zámek vrací divadýlko Mrak a s nimi populární programy pro školní výletníky. Programy jsou určené pro děti MŠ a 1.- 5. třídy ZŠ.
Kunín, Moravskoslezský kraj

Fotbalový turnaj O kalich mistra Jana Husa

24. ročník turnaje O kalich mistra Jana Husa zahájí v 8 hod na hřišti v Pustějově.
Pustějov, Moravskoslezský kraj

Bílovecká 50

Bílovecká padesátka je tradiční turistický pochod pořádaný KČT Bílovec v okolí Bílovce. Na výběr budou pěší trasy v délce 10, 15, 25 a 50 km a cyklotrasy o délce 25, 50, 75 a 100 km.
Bílovec, Moravskoslezský kraj

Marcy Gulaba – Investuj do svojí duše

Tvůrčí dílna Pod Rukama a Marcela Gulaba – Profi čtení z ruky vás zvou na volně na sebe navazující program Investuj do svojí duše.
Bílovec, Moravskoslezský kraj

Kurz výroby epoxidových šperků

Tvůrčí dílna Pod Rukama vás srdečně zve společně s paní Michaelou Víchovou z RC Madita z.s. na kurz výroby šperků z epoxidové neboli křišťálové pryskyřice.
Bílovec, Moravskoslezský kraj

Běžkařské trasy na Odersku

Když příroda poskytne dostatek sněhové nadílky, nemusíte naběžky jen do horských oblastí. Zkuste podniknout výlet do krásné krajiny v povodí řeky Odry, která je vhodná zejména pro lyžaře, kteří dávají přednost klidným oblastem před vyhledávanými středisky.
Odry, Moravskoslezský kraj

Stříbrné jezírko u Fulneku

Stříbrné jezírko tvoří bezodtokové jezírko, které vzniklo v bývalém galenitovém dole. V okolí jezírka se rozprostírají mokřadní louky, samotné jezírko je bohaté na vodní a bahenní rostlinstvo a četné druhy obojživelníků.
Fulnek, Moravskoslezský kraj

Muzeum mlýnských kamenů v Odrách

Zahrada soukromého sběratele Jiřího Krále z Oder je plná mlýnských kamenů všech velikostí.
Odry, Moravskoslezský kraj

Ledopád Pohoř u Odrer

Mezi Odrami a Pohoří se, když mrzne, nachází krásný zimní ledopád. Ledopád je k vidění v bývalém lomu, a když se povede, mívá na výšku čtyři metry. Většinou vzniká na několika místech. V zimě 2024 pokryl celou skálu.
Odry, Moravskoslezský kraj

Vodní mlýn Wesselsky v Loučkách

Vodní mlýn Wesselsky v Loučkách leží napravo od řeky Odry a vodní náhon k němu se táhne až z Jakubčovic n. Odrou. Prohlédnout si zde můžete mlýn s ojedinělou technologií, funkčním mlýnským kolem o průměru 3,6 m a obnovenou transmisí pro pohon zemědělských strojů.
Odry, Moravskoslezský kraj

Kaple sv. Rodiny v Odrách s raně barokní malbou

Kaple svaté Rodiny z roku 1719 byla postavena v barokním slohu, nemusela ale sloužit jako hřbitovní kaple, ale jako protestantský kostel. Původně se ale jednalo o dřevěnou, roubenou stavbu nakonec i obezděnou.
Odry, Moravskoslezský kraj

Muzeum Oderska

Muzeum Oderska se nachází ve stejnojmenném městě, v malebném údolí Oderské kotliny obklopující lesnaté svahy Nízkého Jeseníku. Kromě stálých expozic spravuje muzeum také sbírky společenskovědního charakteru.
Odry, Moravskoslezský kraj

Kostel sv. Bartoloměje v Odrách

Nejvýznamnější oderskou památkou je kostel sv. Bartoloměje. První zpráva o kostele v Odrách je z roku 1373. Původní kostel byl malý, samozřejmě dřevěný.
Odry, Moravskoslezský kraj

Ubytování a restaurace v okolí

Tošcimra – glampingové ubytování v Tošovicích

Glamping Tošcimra, to je útulný moderní domek na severu Moravy, v blízkosti Oder. Cyklisté, turisté i ti, kteří si jen chtějí odpočinout v přírodě s moderním zázemím, si zde přijdou na své. Přijet můžete i se svými domácími mazlíčky.
Odry, Moravskoslezský kraj

Dělnický dům v Odrách – ubytování a restaurace

Komplex se skládá z hotelové části a restaurace, vinárny a kavárny. Kromě ubytovacích a gastronomických služeb nabízí i kulturní a společenské zázemí.
Odry, Moravskoslezský kraj

Hotel Amos ve Fulneku

Hotel Amos leží téměř v centru města Fulnek a přece stranou městského ruchu. Poskytuje hostům příjemný pobyt a odpočinek a z pokojů i restaurace výhled do zahrady a na zahradní terasy.
Fulnek, Moravskoslezský kraj

Restaurace U Martiny ve Fulneku

Hostům nabízíme plně klimatizované příjemné posezení, speciality domácí i mezinárodní kuchyně. Salonek s kapacitou cca 50 míst je vhodný pro pořádání oslav či večírků dle vaší bujné fantazie.
Fulnek, Moravskoslezský kraj

Chalupa pod Mateřídouškou – ubytování jako u babičky

Chalupu nedaleko Oder ocení jak rodiny s dětmi či páry, tak i lidé, kteří hledají klid a koncentraci pro svou práci. Snoubí se zde poctivý historický interiér s pohodlím současného standardu. Užijte si klid vesnického prostředí a krásné okolí s mnoha možnostmi pro výlety kratší i delší.
Spálov, Moravskoslezský kraj

Ubytování na faře ve Spálově

Na faře je možné se ubytovat od jara 2017. Nachází se v prostorách Římskokatolické farnosti Spálov hned vedle kostela sv. Jakuba.
Spálov, Moravskoslezský kraj

Farma Klokočov

Přijeďte k nám na chvíli odložit svoje starosti a užívat si klid a přirozený běh věcí uprostřed nedotčené přírody Oderských vrchů. Na biofarmě Klokočov najdete mnohem víc než jen stylové ubytování, dobré jídlo a půvabné výhledy. U nás můžete trávit čas přesně tak, jak se vám bude líbit.
Vítkov, Moravskoslezský kraj

Penzion U Haitlů

Rodinný penzion je vybudován ve zrekonstruované budově bývalého statku. K objektu přiléhá rozsáhlá zahrada, kde je oddělená část s výběhem pro koně a část pro odpočinek rekreantů s přírodním ohništěm a zahradním posezením.
Nový Jičín, Moravskoslezský kraj