Úvod > Co chcete dělat? > Zážitky > DinoPark Plzeň – s vyhlídkou u Brachiosaura
Zážitky

DinoPark Plzeň – s vyhlídkou u Brachiosaura

Zábavní a vzdělávací park v Plzni vhodný pro výlety s dětmi všech věkových kategorií. Vznikl jako kombinace naučné stezky využívající nejnovější technologie včetně 3D kina, dětských atrakcí a herních prvků. Nachází se na okraji městské části Vinice a je spojen se Zoo Plzeň.

DinoPark Plzeň představuje na ploše 3 ha modely (statické ale i pohyblivé a ozvučené) prehistorických zvířat v životních velikostech v prostředí, ve kterém pravděpodobně obývala naši planetu před více než 65 miliony let.

Modely jsou vyráběny speciální patentovanou technologií na základě nejnovějších vědeckých poznatků a nalezených fosilií. Návštěva DinoParku proto může být i vhodným doplňkem k výuce historie. Nepřehlédnutelný je 30metrový Argentinosaurus. Je to největší robotický model, který se kdy v DinoParku zabydlel. Populární je i obrovitý model Apatosaura, pod který se schová celá mateřská školka, nádherný pohled na centrum Plzně z „vyhlídky u Brachiosaura“, množství dětských houpadel, prolézaček a atrakcí, jezírko s vodopádem obývané druhohorním velikánem a mnoho dalšího.

Součástí DinoParku je 3D kino se speciálně vyrobeným panoramatickým filmem, kde se stanete součástí příběhu dětí Filipa a Hermíny, které se díky kouzlu promění v dinosauří kamarády Fina Dina a Dinu Minu. Ti se stanou novými průvodci říší druhohor. Návštěvníci je uvidí nejen ve filmu, ale i ve všech DinoParcích, v jejich různých rozmanitých podobách. Děti si mohou zahrát na paleontology na speciálním hřišti, navštívit naučnou stezku. V parku najdete prodejnu suvenýrů DinoShop, občerstvení DinoCafé i DinoGril, vše ve stylu druhohor.

Unikátem světového významu je od roku 2006 v DinoParku umístěná živá druhohorní rostlina Wollemia nobilis. Tento strom, druh pravěké borovice, byl objeven v roce 1994 v počtu pouhých 39 exemplářů v australské divočině. Pro botanika je setkání s touto rostlinou totéž, co pro biologa setkání se skutečným, živým dinosaurem. Wollemia nobilis rostla na Zemi před 175 mil. lety.

Plzeňský DinoPark najdete v těsné blízkosti Zoo Plzeň. Lze využít zvýhodněné společné vstupné do obou zařízení, nebo navštívit pouze DinoPark. Otevřeno je denně od dubna do října.

DinoPark v Plzni

DinoPark v Plzni

Aktuality

Dracula

Kdo by neznal hity jako Jsi můj pán nebo Vím, že jsi se mnou? Za téměř třicet let od svého vzniku viděly původní český muzikál Dracula, volně inspirovaný slavným románem Brama Stokera, statisíce diváků u nás i v zahraničí.
Plzeň, Plzeňský kraj

Libuše

Můžete se těšit na slav­nostní operu Bedřicha Smetany Libuše, napsanou k příležitosti otevření Národního divadla.
Plzeň, Plzeňský kraj

Sting – My songs v Plzni

Živelnou a dynamickou show, na které zazní nejoblíbenější hity zpěváka Stinga, zahrnující jeho slavnou kariéru jako člena skupiny The Police i jako sólového umělce, si užijete v úterý 4. června v plzeňském amfiteátru.
Plzeň 1, Plzeňský kraj

Westernová herna

Zkuste naši westernovou hernu!
Plzeň 1, Plzeňský kraj

Westernová herna

Zkuste naši westernovou hernu!
Plzeň 1, Plzeňský kraj

Westernová herna

Zkuste naši westernovou hernu!
Plzeň 1, Plzeňský kraj

Westernová herna

Zkuste naši westernovou hernu!
Plzeň 1, Plzeňský kraj

Westernová herna

Zkuste naši westernovou hernu!
Plzeň 1, Plzeňský kraj

Expozice Svět v podzemí v ZOO Plzeň

Ačkoliv v zoologických zahradách bývají budovány expozice sklepů nebo noční pavilony, rozsah a charakter plzeňské expozice nemá v ČR ani blízkém okolí obdoby. V bývalém německém krytu generálního štábu protiletecké obrany z roku 1941 zde zpřístupnili prohlídkový okruh, věnovaný životu pod zemí.
Plzeň, Plzeňský kraj

Království jedu v Zoo Plzeň

Unikátní expozice „Království jedu“ v plzeňské zoo, nemá v České republice obdoby. Žijí zde nejjedovatější hadi světa a je mimořádně zabezpečený.
Plzeň, Plzeňský kraj

Botanická zahrada v Plzni

Přírodní členitý areál o 21 ha s vodními plochami, arboretem, skalami a parkovou úpravou se nachází v blízkosti centra města. Botanická zahrada je v arboretu zastoupena v počtu téměř tisíc druhů, poddruhů a kultivarů dřevin.
Plzeň, Plzeňský kraj

Hladící koutek v plzeňské zoo

Plzeňská zoologická zahrada láká návštěvníky svým tzv. hladícím koutkem u historického statku Lüftnerka, kde mohou děti přímo v ohradě pohladit malá plemena koz, zejména kozy holandské.
Plzeň, Plzeňský kraj

Zoo Plzeň – docela jiný svět

Pozornost si zaslouží například nosorožci indičtí, Království jedu nebo Svět v podzemí. Součástí zoo je statek Lüfnerka s kolekcí domácích zvířat, africká restaurace Kiboko a také jedinečný DinoPark s modely pravěkých zvířat v životní velikosti.
Plzeň, Plzeňský kraj

Statek Lüftnerka – environmentální centrum v zoologické zahradě Plzeň

Statek Lüftnerka je součástí Zoo v Plzni a slouží jako vzdělávací centrum. Statek Lüftnerka z 19. století nabízí interaktivní expozici domácích zvířat a pro milovníky techniky ukázku více než 400 exponátů zemědělských strojů a nářadí.
Plzeň, Plzeňský kraj

Sídliště Vinice v Plzni

Nedaleko plzeňské zoologické zahrady, na Severním Předměstí, se nachází sídliště Vinice. Vzniklo na konci 80. let 20. století a odkazuje na pěstování révy vinné v této oblasti kdysi dávno v minulých staletích.
Plzeň, Plzeňský kraj

West Park v Plzni – muzeum amerického západu

Vraťte se o 150 let zpět a zakuste romantiku amerického západu 19. století. West Park v Plzni je určen nejen pro děti, ale je vhodný i k pořádání společenských a firemních akcí.
Plzeň, Plzeňský kraj

Ubytování a restaurace v okolí

Restaurace Kalikovský Mlýn

Výborná kuchyně v netradičním prostředí starého Kalikovského Mlýna v Plzni. Domácí a příjemná atmosféra, skvělá obsluha a to i na venkovní terase. Zajišťujeme svatební hostiny, firemní akce, oslavy, catering.
Plzeň, Plzeňský kraj

Snax food bar v Plzni

U sadů Pětatřicátníků v Plzni naleznete Snax food bar, který nabízí streetfood (burgery, hot dogy, quesadilly či fish and chips). Ve vnitrobloku mají zahrádku.
Plzeň, Plzeňský kraj

Hotel Irida v Plzni

Hotel Irida nabízí ubytování ve 20 prostorných a moderně zařízených pokojích, které vás překvapí příjemnou atmosférou a pohodlím. V hotelové restauraci se podávají také bezlepkové snídaně.
Plzeň, Plzeňský kraj

Delish

Marek a Dominik Hrabákovi si zakládají na konstantnosti kvality, však svůj Delish už vedou řadu let. Marek dělal streetfood na brigádách po Státech, Dominik vystudoval hotelovku. Dnes je v podniku občas doplňuje máma, táta, Dominikova přítelkyně a pak další lidi z týmu.
Plzeň, Plzeňský kraj

Cantina Plzeň

Italská inspirace, uvolněná atmosféra s vůní čerstvé kávy a italských delikates.
Plzeň, Plzeňský kraj

Univerzitní kavárna Družba v Plzni

Univerzitní kavárna Družba je otevřena pro veřejnost, ale poskytuje také zázemí pro nejrůznější přednášky, kulturní a studentské aktivity. Kavárna především plní roli prostoru pro vzájemné setkávání studentů, akademiků, umělců, aktivistů. Kavárnu najdete na rohu Sedláčkovy a Riegrovy ulice.
Plzeň, Plzeňský kraj

Pension v Solní v Plzni

Ubytování v centru Plzně v atraktivním historickém domě.
Plzeň, Plzeňský kraj

Restaurace Švejk – restaurant U pětatřicátníků

Navštivte Švejk restaurantu U Pětatřicátníků a vychutnejte si tradiční českou kuchyni.
Plzeň, Plzeňský kraj