Úvod > Co chcete dělat? > Letní sporty > Bobová dráha HappyWorld Harrachov
Bobová dráha HappyWorld Harrachov, kudy z nudy
Letní sporty

Bobová dráha HappyWorld Harrachov

Bobová dráha v Harrachově je spolu s dopravním zařízením cca 1.000 metrů dlouhá, při 38 m převýšení, průměrném sklonu 6 % a maximálním sklonu 12 %. Má 17 zatáček a dvě atraktivní nadzemní křížení.
Pro možnost večerních jízd je vlek i dráha osvětlena. Nerezové koryto dráhy a vleku je jako první v ČR v celé délce vyhříváno. Pro dokonalé vyhřívání bylo spotřebováno 5 km topného drátu, který je v několika pramenech veden v celé délce zespodu dráhy a pojezdového tělesa vleku. Toto řešení výrazně zvýšilo kvalitu provozu po dešti nebo v zimě při sněžení, kdy dráha velmi rychle vyschne nebo rozmrzne.

Společnost HappyWorld vybrala světově uznávanou špičkovou technologii, slibující nevšední a vysoce atraktivní zážitek z jízdy. Tato technologie je německým výrobcem patentována a vyrábí ji v této podobě z nerez oceli jako jediná firma na světě. Bobová dráha Harrachov se stala stejně vyhledávaným cílem návštěv a výletů tuzemské i zahraniční veřejnosti, jako její starší sestřička ve Špindlerově Mlýně.

A jak se na bobové dráze jezdí? Po nasednutí na bob v nástupní stanici je bob s jezdcem samotíží naveden na dopravní lanové zařízení, které bobistu vyveze ke startu. Zde se bob automaticky odpojí od dopravního lana a též automaticky najede do profilu bobové dráhy. Po nájezdu do koryta bobové dráhy si rychlost a styl jízdy již bobista reguluje vysoce účinnou brzdou sám. Právě tato skutečnost dělá z jízdy nevšední, mimořádně atraktivní zážitek. Celá dráha je v souladu s bezpečnostními předpisy certifikována nejen podle předpisů EU, ale i TÜV. Při dodržení provozních předpisů je absolutně bezpečná, což mimo jiné umožňuje samostatné jízdy dětí cca od školního věku.


HappyWorld je Veselý svět

Atraktivní projekty krkonošských bobových drah a lanových center MonkeyPark ve Špindlerově Mlýně a Harrachově jsme pojmenovali s ohledem potřeby jednotné propagace jako „HappyWorld“ (Veselý svět). Jsou určeny široké veřejnosti, tedy dětem od dvou let (v doprovodu starších osob), po hodně seniorskou kategorii návštěvníků Krkonoš. Kolečkový bob může být obsazen jednou nebo dvěma osobami.
 
Okolí dojezdu bobové dráhy bylo dopracováváno do lesoparkové podoby s lavičkami,  průtočným potůčkem s dřevěným vantrokem a dětmi hodně oblíbenými volně manipulovatelnými propustmi, lesním jezírkem a klidovou odpočinkovou travnatou plochou nekomerčního projektu nazvaného "Vodní svět". I nejezdící návštěvníci nebo doprovod dětí ocení místní příjemné občerstvení. Přijeďte i vy na bezva výlet s aktivní zábavou pro vaše děti nebo přátele.
 

Botovník a harrachovský Hollywood

Nově zde naleznete také první český botovník – je jím strom, na nějž může každý návštěvník pověsit své ošlapané botky a ještě za to obdrží bezplatnou jízdu na bobové dráze. Má evokovat příslušnost k cestování, zážitkům i recesi.
 
Zajímavou novinkou je také nápis HARRACHOV, který je věrnou kopií 14 m vysokého a 110 m dlouhého slavného nápisu HOLLYWOOD v Los Angeles v USA. Je přesně jednou šestinou tohoto nápisu. Naprosto shodný je s nápisem Hollywood jak v Harrachově použitý typ 2,33 m vysokých písmen, tak úhly jednotlivých písmen v nápisu.

Aktuality

Open air festival Keltská noc Harrachov 2024

Tradiční krkonošský hudební festival již zakořenil v Harrachově. Díky místu konání v areálu velkých skokanských můstků získal punc nejvýše pořádaného českého festivalu s nejhezčím výhledem.
Harrachov, Liberecký kraj

Rozsvícení vánočního stromu v Harrachově

Rozsvícení vánočního stromu v Harrachově s Krakonošem a andělem.
Harrachov, Liberecký kraj

Ukliďme Česko – ukliďme Harrachov

Harrachov, úklid, Ukliďme Česko,
Harrachov, Liberecký kraj

Příjezd Krakonoše do Harrachova

77. ročník – Příjezd Krakonoše se bude v Harrachově konat 15. března 2025.
Harrachov, Liberecký kraj

Skibusy Krkonoše 2023/2024

V Krkonoších v letošní zimní sezoně můžete opět využít skibusů, abyste se pohodlně dostali do hor. Skibusy tu jezdí až do druhé poloviny března 2024, někde až do dubna!
Harrachov, Liberecký kraj

Silvestrovský sjezd v Harrachově

Nenechte si ujít úchvatný pohled na každoroční sjezd instruktorů lyžařských škol s hořícími pochodněmi v 18:00.
Harrachov, Liberecký kraj

Velikonoční Crystal Market

Přijďte si udělat radost ručně foukaným sklem za výhodné ceny již od jednoho kusu.
Harrachov, Liberecký kraj

Velikonoční tvořivá dílna v Harrachově

Přijďte si vyzdobit vlastní skleničku.
Harrachov, Liberecký kraj

Harrachovský Hollywood

K přilákání návštěvníků přitom často stačí drobnost, například zajímavé místo pro vyfocení „selfíčka“. Své o tom vědí v Harrachově, kde se právě z tohoto důvodu u místní bobové dráhy stal atrakcí nápis Harrachov ztvárněný ve stylu obřích písmen Hollywood v Kalifornii.
Harrachov, Liberecký kraj

Adrenalin – MonkeyPark Harrachov

Super zážitek pro děti i dospělé. MonkeyPark Harrachov je situován v okolí poslední zatáčky bobové dráhy Harrachov. Disponuje 14 překážkami a je 273 m dlouhý. Poslední dvě překážky lanového parku vedou adrenalinovým 117 m dlouhým skluzem po laně nad horským jezírkem.
Harrachov, Liberecký kraj

Lyžařský areál Amálka v Harrachově

Jedním z příjemných lyžařských areálů, kde můžete trénovat vaše lyžařské dovednosti, je ski areál Amálka v Harrachově. Široký svah uspokojí všechny lyžaře – od rekreačních přes sportovní až po závodní lyžaře.
Harrachov, Liberecký kraj

Kaple sv. Alžběty v Harrachově

Vedle sklárny v Harrachově stojí kaple sv. Alžběty se skleněným zvonkem. Ve zdejší sklárě jej odlil roku 1916 Julius Klinger. Zvonek vysoký 50 cm váží 10 kg. Nad svým portálem nese znak rodu Harrachovců – tři paví pera. Oltář uvnitř kaple se skládá z benátských zrcadel.
Harrachov, Liberecký kraj

Muzeum skla Novosad a syn Harrachov

Muzeum skla je součástí sklárny. Obsahuje historicky a technologicky ucelenou sbírku historického skla z produkce harrachovské sklárny.
Harrachov, Liberecký kraj

Pivní lázně Harrachov

Pivní lázeň Vám poskytne nezapomenutelný zážitek spojený s regenerací vaší pokožky a omlazujícím efektem.
Harrachov, Liberecký kraj

Sklárna Novosad a syn Harrachov – nejstarší fungující sklárna v Čechách

Muzeum skla, minipivovar s restaurací a hotel s pivními lázněmi, to vše stihnete při jediné návštěvě sklárny Novosad. Sklárna byla založena na počátku 18. století a řadí se mezi ty nejstarší v Česku. Jejím unikátem je historická brusírna skla, poháněná transmisemi a vodní turbínou.
Harrachov, Liberecký kraj

Exkurze do sklárny Novosad a syn Harrachov

Navštivte jednu z nejstarších skláren v Česku, areál Sklárny a minipivovaru Novosad a syn se nachází v Harrachově. Kromě komentované exkurze, můžete vyzkoušet foukání skla na vlastní kůži.
Harrachov, Liberecký kraj

Ubytování a restaurace v okolí

Resident Harrachov

Unikátní resort spojující zázemí vašeho domova s komfortem hotelové péče.
Harrachov, Liberecký kraj

Restaurace Terassa

Poctivá domácí kuchyně, pozorná obsluha, výběr ze špičkových moravských vín a posezení u krbu. To vše najdete v restauraci Terassa v centru Harrachova.
Harrachov, Liberecký kraj

Camping Jiskra v Harrachově

Camping Jiskra je ideálním místem jak pro vyznavače jak letní turistiky, tak příznivce zimních sportů – kemp poskytuje ubytování celoročně. Ubytování je možné v karavanech, stanech nebo v chatkách. Nachází se na Novém Světě 200 m nad křižovatkou u hotelu Karolína, naproti Normě.
Harrachov, Liberecký kraj

Penzion Pohl v Harrachově

Tam, kde teče Mumlava a stékají Mumlavské vodopády, je pravý turistův ráj. Ke štěstí už schází jen příjemný pobyt. Prima ubytování nabízí penzion Pohl, který se nachází v Harrachově.
Harrachov, Liberecký kraj

Chata Jiskra Harrachov

Chata TJ Jiskra Harrachov nabízí turistické ubytování v centru krkonošského horského centra Harrachov. Z chaty je výhled na Čertovu horu.
Harrachov, Liberecký kraj

Pension 7 v Harrachově

Ubytování v centru Harrachova Hory jsou mimořádně krásným výtvorem přírody.
Harrachov, Liberecký kraj

Wellness hotel Svornost v Harrachově

V blízkosti centra Harrachova, uprostřed krásné přírody, naleznete Wellness hotel Svornost, ve kterém prožijete nezapomenutelnou dovolenou. Ve wellness centru se oddejte odpočinku při masážích, prohřejte unavené tělo v sauně, nebo skočte do bazénu.
Harrachov, Liberecký kraj

Resort Sklář Harrachov

OREA Resort Sklář**** se nachází pouhých pět minut chůze od známého lyžařského centra Harrachov. Resort je díky své poloze a krásné okolní krajině s Mumlavskými vodopády vyhledávaným cílem milovníků zimních sportů i letní turistiky.
Harrachov, Liberecký kraj