Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Muzeum tupeské keramiky na Slovácku
Kultura

Muzeum tupeské keramiky na Slovácku

Muzeum tupeské keramiky se nachází v objektu, který v minulosti sloužil k výrobě keramiky a je situován v centru obce Tupesy. Jeho součástí je dobová expozice, obydlí hrnčíře a vypovídá o způsobu jeho práce a životě na přelomu 19. a 20. století.

Na něj navazuje objekt nové expozice zachycující historii a technologii výroby majolikové keramiky v Tupesích. Přes dvůr je umístěna současná výroba Keramiky a vzorková prodejna keramiky.

Všechny objekty jsou koncipovány tak, aby uspokojily každého zájemce o historii výroby keramiky, exkurze a školní výlety. Současně slouží také jako alternativní prostor pro kulturní akce a workshopy.
 

Školní výlety, exkurze

Zájemcům nabízíme po předchozí domluvě možnost zhotovit si vlastnoručně kousek keramiky na hrnčířském kruhu — třeba hrníček, nebo si jej mohou návštěvníci zkusit sami namalovat. Ideální využití této akce je ve větších skupinkách, exkurzích nebo školních výletech.
 

Prodejna

Součástí Muzea Tupeské keramiky a Dílny majolikové keramiky je také prodejna, kde si návštěvníci mohou zakoupit tradiční Tupeskou keramiku, lidovou majolikovou keramiku, habánské fajánse i moderní keramiku.

Aktuality

Sportovní den s Fotbalovou akademií Zlechov

Akce určená všem klukům a dívkám, který baví nejen fotbal, ale i jakýkoliv sport.
Zlechov, Zlínský kraj

Slavnosti česneku na zámku Buchlovice

Netradiční festival v duchu hesla "Česnek je hrdost a pýcha" proběhne v Buchlovicích na konci července. Můžete zde ochutnat česnekový koláč, zúčastnit se soutěže "čichačů", nebo pletení česnekových copů.
Buchlovice, Zlínský kraj

Tulipománie na zámku Buchlovice 2024

Oblíbená výstava tulipánů v prostorách zámku Buchlovice láká k výletu všechny milovníky květin. K vidění bude na 50 druhů řezaných tulipánů.
Buchlovice, Zlínský kraj

Den Země v Kovozoo ve Starém Městě

Oslava Dnu Země v areálu pod majákem. Skvělá zábava pro celou rodinu s ekologickým kontextem.
Staré Město, Zlínský kraj

Sraz veteránů v Kovozoo Staré Město

Sraz a výstava historických vozidel ve Starém Městě.
Staré Město, Zlínský kraj

Umění a řemeslo v Kovozoo

Ukázky vybraných uměleckých řemesel, řemeslné a výtvarné dílny.
Staré Město, Zlínský kraj

Strašidelná zahrada

Festival strašidel a hororu.
Staré Město, Zlínský kraj

Sportuj 24

Festival sportu SPORTUJ 23 je přehlídka sportovních klubu a spolku regionu Slovácko. Akce nabízí možnost všem dětem vybrat si svůj sport a začlenit pohyb do jejich běžného života.
Staré Město, Zlínský kraj

Památník návštěvy Jana Pavla II. v Tupesích

U Tupes na Uherskohradišťsku se nacházíé památník, který připomíná státní návštěvu papeže Jana Pavla II. z dubna 1990. Na fotbalovém hřišti v obci papež přistál vrtulníkem a přejel odtamtud do sousedního Velehradu.
Tupesy, Zlínský kraj

Centrum balonového létání v Břestku

Nejmodernější centrum balonového létání v ČR najdete v Břestku na úpatí buchlovských kopců nedaleko Velehradu. Centrum plní několik funkcí – nabízí balónové létání, ubytování, prostory pro školení či oslavy a restauraci.
Břestek, Zlínský kraj

Vyhlídkový let balónem – plujte s námi v největším horkovzdušném balonu

Balón nepotřebuje žádné cesty, letiště, mosty, může létat prakticky kdekoliv. Při jízdě autem, letu letadlem se nemůžete dotýkat vrcholků stromů, utrhnout si při letu šišku ze smrku na památku, pozorovat přírodu, divokou zvěř, domy, města, vesnice, mluvit s lidmi a říci jim, co zrovna prožíváte.
Břestek, Zlínský kraj

Mendl-ski Břestek – lyžařský areál nejen pro začátečníky

Lyžařský areál Mendl-ski Břestek se nachází v nadmořské výšce 340 m v blízkosti chatové oblasti za obcí Břestek u Buchlovic. Místní sjezdovka je dostatečně široká s mírným sklonem, a je tak vhodná především pro začátečníky, mírně pokročilé lyžaře, seniory a děti.
Břestek, Zlínský kraj

Zámecký park Buchlovice

Areál zámeckého parku a zahrady v Buchlovicích patří k nejvýznamnějším a nejdochovanějším v Čechách a na Moravě. Vzácnost historické zahrady spočívá zejména v dochování prvků italské barokní zahrady a ve velmi citlivém napojení přírodně krajinářského parku na pravidelnou část zahrady.
Buchlovice, Zlínský kraj

Záchranná stanice volně žijících živočichů Buchlovice

V zámeckém parku v Buchlovicích vlevo od brány najdete zámecké zahradnictví – pokud jím projdete, objevíte záchrannou stanici, která pečuje o zraněné volně žijící živočichy a opuštěná mláďata.
Buchlovice, Zlínský kraj

Muzeum Podhradí Buchlovice

V budově bývalých Panských mlatů v Buchlovicích se nachází Muzeum Podhradí. Muzejní expozice prezentuje Buchlovice, další obce mikroregionu Buchlov a partnerské obce Buchlovic. Muzeum pořádá v průběhu roku řadu výstav a dalších společenských akcí.
Buchlovice, Zlínský kraj

Běžkařská trasa v Chřibech

V Chřibech je běžkařům k dispozici značená lyžařská běžecká trasa. Chřibům se lidově říká také Buchlovské hory podle nepřehlédnutelné siluety středověkého hradu Buchlov. Na trase jsou vybudovány informační tabule a odpočinkové altány.
Buchlovice, Zlínský kraj

Ubytování a restaurace v okolí

Vinařství Jakubík

Vinařství ve Zlechově produkuje špičková vína se zárukou kvality. Jako z prvních vinařství u nás začali v roce 1971 vyrábět ledová vína. Vinařství vyrábí pouze kvalitní přívlastková vína.
Zlechov, Zlínský kraj

Penzion Na náměstí Buchlovice

Útulné ubytování v samém centru obce Buchlovice. Penzion je zárukou klidu, pohody a příjemného prostředí.
Buchlovice, Zlínský kraj

Kavárna Čokoládové království Buchlovice

Kavárna a prodejna čokoládových specialit a pralinek u zámku Buchlovice. Nabízíme čokoládové figurky, lízátka, filigrány, kávu Reserva, koktejly, poháry i míchané nápoje. K dispozici je celkem 91 míst k sezení včetně zahrádky.
Buchlovice, Zlínský kraj

Restaurant u Buchlovského zámku

Restaurace si získala skvělé renomé díky vynikající české a moravské kuchyni, jíž dominují pečené kachny, husy a selátka. V letní sezónu je oblíbená zejména díky prostorné útulné zahrádce.
Buchlovice, Zlínský kraj

Hospůdka na Haldě v Boršicích se soukromým rybářských revírem

Hospůdka na haldě se nachází Boršicích se nachází v srdci Slovácka, nedaleko královského města Uherské Hradiště, téměř na úpatí chřibských lesů. V zimě je rybník Halda ideální pro lovy na dírkách.
Boršice, Zlínský kraj

Hotel U Velehradu

Příjemné ubytování v takřka domácím prostředí a atmosféře nabízí hotel U Velehradu, který vznikl rozsáhlou přestavbou ubytovny v roce 1995.
Velehrad, Zlínský kraj

Haluškárna Maco

Přjďte na pravé moravské haluškárny!
Buchlovice, Zlínský kraj

Muzeum vinařství Boršice

Muzeum vinařství v Boršicích představuje tři vinařské obce Slovácka – vinařský spolek BBP – Boršice, Buchlovice a Polešovice.
Boršice, Zlínský kraj